Activiteitenbegeleider VGZ

Omschrijving

Sta jij stevig in je schoenen? Word jij enthousiast van het bieden van individuele activerende ondersteuning aan een cliënt met autisme en het ondersteunen van mensen met een ingewikkelde hulpvraag? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Je gaat individuele ondersteuning bieden aan een bewoner met een lichte verstandelijke beperking met autisme en hechtingsproblematiek. Er is een duidelijk opgesteld plan van aanpak en we werken in samenwerking met de cliënt aan kwaliteit van leven in kleine stappen. Het gaat veel om activering. Hierbij houd jij rekening met zijn verstandelijke beperking, zijn niveau van sociaal emotioneel functioneren en zijn autismespectrumstoornis. Het bij deze cliënt betrokken team heeft kennis van autisme, mensen met een lichte en matige verstandelijke beperking en het sociaal-emotioneel functioneren.

 • Je zorgt voor een goed ingevulde dag en op lange termijn zorg je voor dagactiviteiten/ werkzaamheden buiten de woonvoorziening waar hij zonder toename van spanning en angst aan kan deelnemen.
 • In deze functie voer je in samenwerking met de andere teamleden het cliëntplan van de cliënt uit.
 • Je wordt inhoudelijk aangestuurd en gecoacht door de persoonlijk begeleider en levert een bijdrage aan het tot stand komen van het cliëntplan.
 • Je hebt binnen het team een signalerende functie op gebied van de ondersteuningsvraag van de cliënt en de samenwerking voor wat betreft de uitvoering van de cliëntplannen.

Wat krijg je van Cordaan?
Een uitdagende werkplek in een deskundig team. In het team is er veel ruimte om over inhoudelijke vraagstukken mee te praten en verwachten we een actieve bijdrage in het bieden van kwalitatieve zorg en ondersteuning aan onze bewoners. Daarnaast;

 • Een jaarcontract voor 16-20 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 35 min. €1.861- en max. €2.766,- bruto p.m. o.b.v. 36 uur per week;
 • Een uitstekende pensioenregeling;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan.
 • Er zijn mogelijkheden tot bij- en nascholing.

Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en referenties maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een relevant mbo of hbo diploma, bijvoorbeeld SPW, SPH of MMZ op niveau 3 of 4;
 • Je bent 16 tot 20 uur per week beschikbaar;
 • Je hebt vakinhoudelijke kennis, affiniteit met de doelgroep en hebt bij voorkeur werkervaring in een soortgelijke functie en doelgroep;
 • Je staat stevig met beide benen op de grond staan, straalt rust uit en kunt goed relativeren;
 • Je kunt je verplaatsen in de behoeften van de cliënt; kunt omgaan met agressie; consequent en toch ook flexibel zijn;
 • Je hebt het vermogen zelfstandig, doelgericht en gestructureerd te werken;
 • Je hebt goed mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid die nodig is voor overdracht, deelname aan diverse overleggen en verslaglegging;
 • Flexibiliteit, humor, geduld, empathie, relativeringsvermogen en het vermogen tot het stellen van grenzen zijn kenmerkende eigenschappen voor jou.

Waar ga je werken?
Het Wethouder Seegersplein ligt aan de rand van Amsterdam Zuidoost en bestaat uit twee geschakelde woonhuizen. Er zijn twee groepen, elke groep heeft een mooi ingerichte huiskamer en keuken. De bewoners wonen in een groep met zes medebewoners en hebben een eigen zit-slaapkamer. Achter het huis begint het natuurgebied de Hoge Dijk, hier kunnen de bewoners heerlijk wandelen en tot rust komen.

De cliënten hebben een matige verstandelijke beperking en een duidelijke zorgvraag ten aanzien van autisme, hechtingsproblemen en psychiatrische problematiek. We bieden begeleiding passend bij het sociaal-emotionele ontwikkelingsniveau. Daarom is voor deze groepen veel voorspelbaarheid en duidelijkheid in de vorm van vast afspraken en sturing gewenst. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.

Enthousiast?
Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer direct online! Graag ontvangen wij je CV en motivatie. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht kun je contact opnemen met Joyce Olsthoorn (teammanager) via 06-1582 9098.

Reageren op deze vacature kan tot 4 oktober 2020.

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature