Omschrijving

Cordaan VGZ is op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de BBL-opleiding Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg (MZ-4). Tijdens dit driejarige traject word je opgeleid voor de functie van begeleider. Heb jij affiniteit met de zorg, of zelfs al enkele zorgervaring, en ben je klaar om een echte zorgprofessional te worden? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als leerling begeleider werk je samen met collega's (persoonlijk begeleiders, begeleiders en ondersteunend begeleiders) aan de ondersteuning van de cliënten. Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider, die voor de cliënt het vaste aanspreekpunt is. Deze persoonlijk begeleider stelt samen met de cliënt een ondersteuningsplan of werkplan op. Dit plan vormt de basis voor de zorg en begeleiding rondom de cliënt. Als leerling begeleider vorm jij een belangrijke schakel in de praktische uitvoering van de werkplannen van de cliënten. Je ondersteunt de cliënten bij het realiseren van hun doelen die zij met hun persoonlijk begeleider hebben afgesproken.

Wat leer je tijdens de opleiding?
Tijdens de opleiding leer je hoe je mensen met een verstandelijke handicap verzorgt, begeleidt en ondersteunt bij het inrichten van hun dagelijks leven. Je geeft advies, je coördineert en je voert zelf ook allerlei taken uit. Daarbij leer je te overleggen en samen te werken met collega's, mantelzorgers en andere hulpverleners. Je zoekt uit wat mensen precies nodig hebben en stelt op basis daarvan een zorgplan op en voert dit uit.

Je zal tijdens de opleiding kennismaken met verschillende doelgroepen. Dit betekent dat je ieder schooljaar op een andere locatie, binnen een woonvorm of dagbesteding, met een andere cliëntendoelgroep krijgt te maken. Je werkt ook in avond- en in weekenddiensten en vanaf het tweede leerjaar ga je tevens slaap- en/of nachtdiensten draaien. Jouw opleidingstraject bestaat dus uit:

 • Het afstemmen van je werkzaamheden op de behoefte van de cliënt;
 • Het begeleiden en ondersteunen van mensen bij dagelijks bezigheden en het huishouden;
 • Helpen bij persoonlijke verzorging;
 • Het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen.

Wat krijg jij van ons?

 • Als leerling begeleider krijg je een tijdelijke aanstelling voor 28-32 uur per week voor de duur van de opleiding. Je gaat hierbij gemiddeld 3 dagen in de week werken en 1 dag per week naar school;
 • Een deel van je schooltijd wordt vergoed;
 • Je ontvangt een leerlingensalaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg;
 • Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een goede reiskostenvergoeding en een fietsenplan.

Vereisten

Wie ben jij?
Je beschikt minimaal over het diploma VMBO-T of een vergelijkbaar diploma. Wanneer je al een zorgdiploma hebt, bijvoorbeeld MMZ niveau 3 of Verzorgende IG, dan bestaat de mogelijkheid om in te stromen in de verkorte opleiding. Ook bieden wij tweedejaars of derdejaars BOL leerlingen de mogelijkheid om de overstap te maken naar de BBL variant. 
 
Verder heb je bij voorkeur al wat werkervaring in de zorg opgedaan. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking, en ben je bereid tijdens je opleiding met verschillende cliëntendoelgroepen ervaring op te doen. Je hebt een ondernemende en leergierige instelling en kunt goed zelfstandig werken. Daarnaast ben je praktisch en flexibel. Je bent in staat om samen te werken met cliënten, zijn of haar verwanten en je collega’s. Ook lever je een bijdrage aan de kwaliteit van zorg- en hulpverlening, vanuit je persoonlijke ontwikkeling en vanuit het perspectief van de opleiding. Tot slot ben je goed in staat te reflecteren op je eigen handelen. 

Enthousiast?
Je kunt hier direct online solliciteren! Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt. De sluitingsdatum van deze vacature is vrijdag 21 mei. Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Marieke Hordijk (werving & behoud) via mhordijk@cordaan.nl.

Sollicitatieprocedure

 • Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie bij de huidige of vorige werkgever zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ook het afnemen van een persoonlijkheidstest of assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • In verband met het Coronavirus neemt ook Cordaan maatregelen om kwetsbare cliënten en het zorgpersoneel zoveel mogelijk te beschermen. Dit kan invloed hebben op (de snelheid van) onze sollicitatieprocedure. Kijk voor meer informatie omtrent het coronavirus op www.cordaan.nl/coronavirus-0.
 • Cordaan vindt het belangrijk dat de samenstelling van het personeelsbestand op alle niveaus van de organisatie een afspiegeling is van de samenleving van Amsterdam en omgeving. Cordaan maakt geen onderscheid op grond van geslacht, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, relationele voorkeur, leeftijd of politieke of maatschappelijke overtuiging.
 • Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature