Omschrijving

Soms loopt de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische kwetsbaarheid vast. Er kan dan tijdelijk 1 op 1 begeleiding nodig zijn in de vertrouwde woonomgeving van de cliënt. Door deze extra nabijheid te bieden kan bijvoorbeeld een crisisopname of verdere escalatie worden voorkomen. De Begeleider 1 op 1 neemt tijdelijk de begeleidingstaken van teamleden over en ondersteunt het team vervolgens bij het weer over nemen van de zorg. Wil jij je hiervoor inzetten? Wordt dan Begeleider 1 op 1 bij Cordaan!

Aan de slag als Begeleider 1 op 1?
Als Begeleider 1 op 1 (minimaal mbo 4 niveau) ben jij tijdelijk erg belangrijk voor de cliënt en het team. Je staat met je voeten midden in de dagelijks praktijk en levert de zorg die nodig is. Jij weet precies je begeleidingsstijl aan te passen aan wat de cliënt nodig heeft en kan dit ook goed overdragen aan teamleden. Je bent tijdelijk het vaste en vertrouwde gezicht en biedt stabiliteit in een complexe, vastgelopen situatie. Samen met het multidisciplinair team, het Ondersteuningsteam van Cordaan en soms hulp van externen zet jij je in om de situatie weer te stabiliseren. Dat doe je door te werken vanuit het persoonlijk plan. Waar nodig ondersteun je de Persoonlijk begeleider met het aanpassen van het persoonlijk plan.

Waar ga je werken?
Als Begeleider 1 op 1 ga je werken in een nieuw op te zetten team. Je kan ingezet worden op alle VGZ en GGZ-locaties van Cordaan, maar we beginnen het project in het LVB/GGZ domein. Het team zal eerst een projectstatus hebben van twee jaar. In die periode zullen we evalueren hoe het gaat, of het al dan niet een permanente plek krijgt of uitbreiding nodig heeft. Je gaat werken in een team van drie 1 op 1 begeleiders. Jullie zullen vaak de zorg rondom één cliënt delen en elkaar afwisselen in de diensten, dat betekent dat je zeer flexibel moet zijn in het aannemen van diensten en ook beschikbaar bent voor de avond- en weekenddiensten en bij uitzondering een slaapdienst.

Het project valt onder de flexpool GGZ/LVB; als er een periode geen of minder 1 op 1 werk is word je verwacht diensten voor de flexpool te draaien.

Cordaan biedt jou kansen voor een loopbaan in de zorg; als leukste zorgorganisatie van Amsterdam stimuleren wij jou om een nog betere begeleider te worden of om je verder te ontwikkelen. Er is een ruim aanbod aan interne trainingen zodat je de methodieken waar Cordaan mee werkt snel eigen kan maken.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je beschikt over minimaal een mbo 4 diploma in een relevante studierichting;
 • Je bent 32 uur per week beschikbaar;
 • Je bent flexibel in te zetten (maandag t/m zondag + feestdagen) in de verschillende diensten;
 • Je staat stevig in je schoenen en hebt een flinke dosis ervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg (en bij voorkeur ook in de GGZ);
 • Je hebt een enthousiaste en positieve werkhouding, een stevige persoonlijkheid en bent je zeer goed bewust van je houding en het effect daarvan op de cliënten;
 • Je hebt lef, neemt initiatief en je kunt relativeren;
 • Je kan uitstekend de-escalerend werken en hebt hier veel ervaring in;
 • Je hebt een coöperatieve houding en denkt actief mee in nieuwe ontwikkelingen.

Wat krijg jij van ons?

 • Jaarcontract met uitzicht op verlenging en als het project een permanente status krijgt heb je uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg in schaal FWG 40 (p.28) (min. €2.025 max. €2.993 o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur).
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan;
 • We stimuleren initiatief gericht op persoonlijke groei en hebben een ruim scholingsaanbod, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en coaching;
 • Een flinke dosis plezier en humor in je nieuwe baan!

Enthousiast?
Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren! Graag ontvangen wij bij je cv ook een motivatie waaruit blijkt voor welke doelgroep je solliciteert en over welke ervaring je beschikt.
Voor meer informatie over deze functies kan je contact opnemen met Maartje Driessen, manager, via mdriessen@cordaan.nl of 06-55428931.

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatievoorwaarden

 • Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie bij de huidige of vorige werkgever zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ook het afnemen van een persoonlijkheidstest of assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Wanneer je een sollicitatie indient via deze website, ga je akkoord met de door Cordaan opgestelde privacyverklaring.
 • Cordaan vindt het belangrijk dat de samenstelling van het personeelsbestand op alle niveaus van de organisatie een afspiegeling is van de samenleving van Amsterdam en omgeving. Cordaan maakt geen onderscheid op grond van geslacht, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, relationele voorkeur, leeftijd of politieke of maatschappelijke overtuiging.
 • Wij vinden interne mobiliteit erg belangrijk, daarom krijgen interne kandidaten voorrang bij gelijke geschiktheid.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature