Begeleider De Werf

Omschrijving

Jeffrey (25) werkt als persoonlijk begeleider op De Werf. Jeffrey: ¨Ik weet dat ik mijn cliënten kan helpen met problemen die voor hen heel groot zijn, maar voor mij klein.¨ Wil jij ook zoveel voldoening uit je werk halen als Jeffrey? Kom dan een van de teams op De Werf versterken!

Woensdagavond 18 september houdt De Werf weer een open avond! Ben je er dan ook bij?


De Werf
De Werf is een kleine woonwijk voor mensen met een verstandelijke beperking  in Amsterdam Noord. De meeste cliënten die wonen op de Werf hebben gespecialiseerde begeleiding nodig. Er zijn 14 woongroepen met hun eigen teams, maar iedereen kent en helpt elkaar op De Werf. In ieder huis wonen 4 tot 8 bewoners. De Werf is zelfonderhoudend: zo helpen de cliënten mee met koken en het schone wasgoed. De plantsoenen worden onderhouden door cliënten van het leerwerkbedrijf, en ook in het restaurant werken bewoners. Op zondag is er de soos: een dj, een dansvloer, en soms een zangoptreden en een patatkraam - wat een gezelligheid!


Hoe ziet jouw dag eruit?
Als begeleider ben jij het belangrijkste steunpunt voor jouw cliënten. Jouw dag start om 7:00 (dagdienst). Je helpt de cliënten met het opstarten van de (werk)dag. Wij hebben twee typen woongroepen: de IC´s en de VIC. Op de IC gaan de meeste bewoners na het ontbijt  naar de dagbesteding. Als begeleider op de VIC ga jij zelf met jouw cliënten aan het werk in werkblokken. 

Na het werk of de dagbesteding start de avonddienst om 15:30. Je vangt de bewoners weer op en praat gezellig de dag bij. Iedere bewoner heeft ook een vaste kookdag, dus daarna wordt en gekookt en gezamenlijk gegeten. ´s Avonds wordt er samen tv gekeken en in het weekend een alcoholvrij biertje gedronken. Er zijn geen nachtdiensten. 


Ook zoeken we op De Werf nog een aantal persoonlijk begeleiders. Als persoonlijk begeleider heb je ook jouw diensten op de groep, maar houd je je meer bezig met de persoonlijke doelen en ontwikkeling van jouw cliënt. Je hebt ook een aantal kantooruren in een week. Je schrijft de persoonlijk plannen, onderhoudt contacten met de familie, plant ziekenhuis- of doktersafspraken in en evalueert in samenwerking met andere artsen of de gedragsdeskundige. 


Triple C

Als begeleider op De Werf ga jij een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de cliënt aan, samen met de cliënt werk je aan een betekenisvolle daginvulling, en kijk je anders naar probleemgedrag. Dit doe je aan de hand van het orthopedisch behandelmodel Triple C, met als visie ‘het herstel en het ervaren van het gewone leven’. Door een andere manier van kijken realiseer jij samen met de groep activiteiten die tegemoet komen ieders behoeften. Zoals het creëren van een prettige leefomgeving, dienstbaar zijn voor een ander en echt iets betekenisvol doen.


Bekijk onderstaand filmpje voor een sfeerimpressie van De Werf.

Vereisten

Wie hebben wij nodig? 

 • Je beschikt over een diploma op min. mbo 3 niveau (naar voorkeur MMZ, SPW en IG) voor begeleider en min. hbo niveau voor persoonlijk begeleider.
 • Je bent parttime beschikbaar voor 28-32 uur per week. Je bent flexibel inzetbaar (weekenden en onregelmatige diensten, geen nachtdiensten).
 • Flexibiliteit: dit is geen 9 tot 5 baan. De ene dag zijn er momenten dat we het moeilijk hebben. De andere dag heb je een heerlijk rustige dag met veel gein. 
 • Je kunt goed kunnen anticiperen op ons gedrag. Escalatie hoort bij dit werk, maar kan vaak worden voorkomen als je goed inspeelt op onze behoeftes.
 • Je staat stevig in je schoenen. Jij kan de situatie inschatten en gevraagd of ongevraagd de benodigde ondersteuning bieden. Je schrikt niet snel van verbale of fysieke agressie. 
 • Je bent positief ingesteld.
 • Je hebt een gezonde dosis humor. Wanneer jij van bepaalde situaties de lol kunt in zien, valt er nog een heleboel te lachen!


Wat krijg jij van Cordaan?

 • Parttime jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Salaris in schaal  FWG 35, 40 of 45 van de CAO Gehandicaptenzorg (afhankelijk van opleiding en ervaring).
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten.
 • Uitstekende pensioenregeling.
 • Leertraject (o.a. Triple C en agressie-training).
 • Eindejaarsuitkering: 7,4 % van het bruto jaarinkomen.
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan.
 • En het allerbelangrijkste: blije cliënten!


Enthousiast?
Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar jou. Laat je CV en motivatie achter en dan bellen wij jou.


Meer informatie? Neem contact op met:

- Ageeth Pothoven (manager De Werf) via T. 06 5041 6921

- Marieke Hordijk (recruiter) via T. 06 2835 6372

Woensdagavond 18 september houdt De Werf weer een open avond! Ben je er dan ook bij?


Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.