Begeleider EMB - De Marius Meijboom

Omschrijving

Beschik jij over het inlevingsvermogen en het geduld om onze bewoners echt te leren begrijpen? Wil je werken met een groep bewoners met EMB en daarbij voor jou uitdagend en lastig verstaanbaar gedrag? Bij De Marius Meijboom in Amsterdam IJburg zoeken we een persoonlijk begeleider.

Wat ga je doen?
Samen met het team collega’s ondersteun en verzorg je cliënten daar waar nodig. Onze bewoners communiceren veelal met kleine non- verbale signalen. Als begeleider moet je oog voor detail hebben: jij moet kunnen letten op de signalen en kleine veranderingen in lichaamshouding, spierspanning, gelaatsuitdrukking, mimiek, geluiden en beweging. Jouw uitdaging is dan ook, om deze manier van communiceren te verstaan en vertalen. 

Onze cliënten zijn nagenoeg volledig afhankelijk van de omgeving en alle dagelijkse handelingen. Dit vraagt een groot inlevingsvermogen van de begeleiders en een intensieve samenwerking met betrokkenen. Door jouw inlevingsvermogen en intensieve samenwerking, creëren jullie samen de begeleiding van de cliënten. Deze begeleiding geef jij op een actieve wijze vorm in een persoonlijk ondersteuningsplan en jij coördineert de uitvoering hiervan. 

Als persoonlijk begeleider heb je een actieve rol in het meedenken en implementeren van de visie van De Marius Meijboom en heb je, naast je pb-schappen, ook locatie brede taken en verantwoordelijkheden. Het uitvoeren van verpleeg technische handelingen is onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Voorkomende handelingen zijn onder andere medicatie delen en sondevoeding geven.

Waar kom je te werken?
De Marius Meijboom bevindt zich op een prachtige plek op IJburg- Amsterdam en is een samenwerking tussen Cordaan, Omega en Ons Tweede Thuis. Sinds 4 jaar wonen of logeren hier kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking of meervoudige complexe handicap. De Marius Meijboom bestaat uit 6 woongroepen en een logeergroep. Iedere woning biedt plek voor zes bewoners met eigen slaapkamer, zeer ruime gezamenlijke badkamer, een mooi balkon en een grote leefruimte met open keuken. Er is veel aandacht besteed aan een huiselijke sfeer. Binnen De Marius Meijboom werken we volgens een 24 uursvisie. Er is een intensieve samenwerking met ouders. De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding Omega in de wijk.

We zoeken versterking voor twee van onze teams, in je sollicitatie kan je een voorkeur aangeven als je deze hebt; 

Woongroep Oranje
Op woongroep Oranje wonen 6 tieners met een ernstige meervoudige beperking. Op de groep vormen we samen met ouders een team en geven we samen vorm aan een goed leven van hun kinderen. Als begeleider zorg jij ervoor dat de mogelijkheden en talenten van de bewoners gezien worden en verder ontwikkeld worden. Dit doe je samen met ouders en je collega’s van Omega. De huiselijke sfeer is belangrijk, er wordt dagelijks gekookt in de grote open keuken en met elkaar gegeten aan de grote tafel. Er is veel aandacht voor het switchen tussen het lichamelijk welbevinden en een goede, leuke invulling van de dag, dit zorgt voor een dynamische werkomgeving.

Woongroep Geel
Op groep geel wonen 6 (jong) volwassenen met een ernstig meervoudige beperking. Onze bewoners hebben veel zorg nodig, en genieten van de kleine dingen. De relatie tussen kind, begeleider en ouder staat centraal, hierdoor hebben we ook nauw contact. Verschillende cliënten hebben één op één begeleiding, waardoor er veel tijd is om individuele aandacht te geven. Het team bestaat uit collega´s van verschillende leeftijden, waardoor het erg divers en dynamisch is. Op deze manier komt iedereen zijn kwaliteit tot zijn recht!


Vereisten

Wie ben jij?
Wij zijn op zoek naar een persoonlijk begeleider met HBO werk- en denkniveau met een afgeronde niveau 4 of 5 opleiding in de zorg. Je hebt affiniteit met het werken met mensen met een ernstig meervoudige beperking. Hiernaast ben je in staat om zorg op maat te bieden en kunt zelfstandig inschattingen maken in onverwachte situaties. Je bent van nature pro actief.

Je bent een teamspeler, enthousiast, creatief en hebt gevoel voor humor. Je beschikt over een goede dosis zelfreflectie en bent in staat om jouw collega’s te kunnen aansturen en coachen op de opgestelde begeleidingslijnen.

Je kunt goed overstijgend denken en vindt het een uitdaging om te werken op een locatie die in samenwerking met andere organisaties is opgezet. Je bent in staat om mee te denken en mee te helpen met het implementeren van de visie van De Marius Meijboom.

Wie zijn wij?
Mooi werk vinden? Waar je samen met je cliënt werkt aan een goed leven. Waar kwetsbaarheid niet zomaar een begrip is, maar de basis van samenwerken. Waar je de ruimte krijgt om je lef te tonen. Om je cliënten echt te leren kennen. Om soms fouten te maken. Te laten zien wie jij bent en wat je kunt. En hoe je wilt groeien. Je voelt het: hier kan het.

Wat wij bieden
Je komt te werken in een dynamische omgeving vol afwisseling en in een informele en collegiale werksfeer. De inschaling is in functiegroep 45 conform de CAO Gehandicaptenzorg. Het betreft een functie voor 24-32 uur.

Enthousiast?
Mooi, wij zijn erg benieuwd naar jou! Je kunt hier meteen online solliciteren.

Voor meer informatie kun je bellen of mailen naar Ingrid Leijen, locatiemanager van De Marius Meijboom via ileijen@demariusmeijboom.nl of 06-83535948

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature