Omschrijving

Heb jij interesse in het werk in ambulante begeleiding thuis én het onderwijs? Heb je affiniteit met kinderen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsachterstand op school en wil je hen graag helpen zich verder te ontwikkelen? Én heb je affiniteit om kinderen en/of ouders met een beperking bij hun thuis begeleiding te geven?
Wat ga je doen?

Wij zijn bij Cordaan Jeugd opzoek naar een enthousiaste begeleider die het leuk vindt om een combinatie te maken om 2 teams te versterken. Het betreft het team Team Ambulante Ondersteuning (TAO) en het team Begeleiding Jeugd Thuis (BJT).
Bij TAO begeleid je kinderen van 0 tot en met 12 jaar met een ontwikkelingsachterstand en/ of een verstandelijke beperking. Ons doel is, om met onze ondersteuning, deze kinderen de kans te geven mee te doen en zich verder te ontwikkelen in reguliere dagverblijven, voorscholen en scholen (inclusie). Het team werkt met verschillende methodes, zoals 'Kleine stapjes' en leespraat. We werken nauw samen met leidsters, ouders, leerkrachten en therapeuten rondom het kind. Resultaten van jouw begeleiding zie je snel terug, omdat je 1 op 1 met de kinderen werkt. Je draagt bij aan de ontwikkeling door jouw kennis in te zetten en kleine stapjes met het kind te maken. Op deze manier zorg jij dat het kind zo lang en zo normaal mogelijk naar (de voor-) school kan. TAO werkt door de hele stad op voorscholen, kinderdagverblijven en scholen
Bij BJT begeleid je meerdere kinderen tot en met 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand en/of een verstandelijke beperking. Ook kun je gezinnen begeleiden waarvan een ouder een licht verstandelijke beperking heeft en ondersteuning kan gebruiken in de opvoeding van hun kind. Je vergroot de draagkracht van het gezinssysteem door activiteiten met de kinderen/jongeren binnen en/of buitenshuis te ondernemen. Daarnaast ben je een voorbeeldfunctie voor de ouders (lichte opvoedingsondersteuning). De gezinnen die je begeleidt zijn vaak complexe gezinnen, hierin werk je samen met een gezinscoach van Cordaan Jeugd. Je kan doelen voor de kinderen formuleren en deze evalueren met de ouders. Als Begeleider ben je verantwoordelijk voor het opstellen van doelen en uitvoeren van het begeleidingsplan. Je komt te werken bij gezinnen thuis door heel Amsterdam. Er wordt methodisch gewerkt aan de hand van de Houvast en Triple-C methode.
Je standplaats voor beide teams is Amsterdam Noord op de IJzerwerkstraat.

Vereisten

Wie ben jij?

  • Je bent in het bezit van een relevante MBO 4 of HBO-diploma, zoals MMZ-4, SPH, Pedagogiek of vergelijkbaar en hebt aantoonbare ervaring in het werk met kinderen/jongeren met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking en bijkomende problematieken.
  • Je bent flexibel inzetbaar en bent beschikbaar tot en met 19:00 uur. Voor team BJT ben je ook bereid om om het weekend een zaterdag en/of zondag te werken.
  • Je hebt een enthousiaste, positieve en zelfstandige werkhouding en kan goed individueel als in een teamverband werken. Daarnaast kun je onderdeel zijn van een multidisciplinair team en kun je ook samenwerken met externe instellingen in Amsterdam.
  • Je bent communicatief vaardig, durft initiatieven te nemen en gaat moeilijke gesprekken niet uit de weg. Je staat stevig in je schoenen.
  • De cliënt staat voor jou centraal. Het creëren van een prettige sfeer staat daarbij hoog in het vaandel.
  • Je biedt ondersteuning in netwerkopbouw en kan de ondersteuningsvraag van de cliënten vertalen naar concrete doelen.
  • Je weet zelf goed wat je kan en wat je wil. Welke kwaliteiten heb je en neem je mee? Wat verwacht je van het werk en het team?
  • Je bent beschikbaar voor 20 uur per week (verdeeld over 3 á 4 dagen). Bij TAO spaar je uren voor de schoolvakanties, je bent deze vakanties voor team TAO vrij.

Wat krijg je van ons?

Wij bieden je een aanstelling voor een half jaar of jaar, met uitzicht op verlenging. Het betreft een dienstverband voor 20 tot 24 uur per week, verdeeld over 3 a 4 dagen. Salaris conform Gehandicaptenzorg en FWG 40 (€2.025,- tot €2.993,-) op basis van fulltime dienstverband. Je krijgt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, reiskostenvergoeding en een fietsplan.


Enthousiast?
Mooi! We zijn benieuwd naar jou! Je kunt hier direct online solliciteren. Voeg ook je CV en uitgebreide motivatie toe.

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Anne Damen (Manager Cordaan Jeugd) via T. 06 11457169. Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Nicky van Veenhuizen (recruiter) via T. 06 11865088.
De sluitingsdatum voor deze combinatievacature is zondag 8 augustus. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 16 en dinsdag 17 augustus.


Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature