Omschrijving

Iedereen heeft dromen, help jij de dromen van mensen met een LVB+ te verwezenlijken? Als begeleider pas jij samen met de cliënt zijn of haar doelen en dromen hier op aan. Word jij onze nieuwe collega?

Wat krijg je van Cordaan?

 • Een jaarcontract van 32-36 uur met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg (p. 28) en functieniveau in schaal 40 (€2.025 - €2.993) o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Bonusregeling bij het aandragen van je nieuwe collega´s;
 • Cordaan vergoed tot €80,- per jaar jouw fiets.

Wat ga je doen?
Als begeleider (min. mbo 4 niveau) ben jij enorm belangrijk voor jouw cliënt. Je bent niet alleen de helpende hand in de alledaagse zaken, ook ben je het vaste en vertrouwde gezicht. Omdat jij zo betrokken bent, bied jij de bewoners een stabiele basis, en ben jij de eerste die kan signaleren wat zij nodig hebben. Onder begeleiding van de persoonlijk begeleider zorg jij ervoor dat elke cliënt zijn eigen, haalbare doelen kan realiseren. Dat doe je door te werken vanuit het persoonlijk plan. Ieder persoon is weer anders, en juist dat maakt jouw werk zo gevarieerd. De locaties richten zich op cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) en GGZ-problematiek, waarbij er vaak sprake is van duale problematiek (bijvoorbeeld: verslaving, psychische problematiek en/of gedragsproblemen). Dit vraagt van jou als begeleider dat je de begeleiding kunt aanpassen aan de vraag van dat moment, afhankelijk van deze bijkomende problematiek.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde agogische zorgopleiding vanaf niveau 4;
 • Je bent beschikbaar voor 28-36 uur per week en ben flexibel inzetbaar (onregelmatige diensten, weekend-, avonddiensten);
 • Je hebt kennis en affiniteit met de doelgroep en hebt enige jaren werkervaring met mensen met ernstige gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek met een (licht) verstandelijke beperking;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en je kunt zelfstandig beslissingen nemen en daarop reflecteren;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je bent in staat methodisch te werken en u heeft vakinhoudelijke kennis, onder andere over psychiatrische problemen en gedragsproblemen (depressie, psychose, angststoornissen, autisme);
 • Je kan in spelen op de sociaal emotionele ontwikkelingsleeftijd van de cliënt en de daarbij behorende begeleidingsstijl.

Waar ga je werken?
Momenteel zoeken we een begeleider op de volgende LVB+ locaties:

 • Koningsvrouwen van Landlust (Nieuw-West): 32 uur per week. Vanuit het steunpunt wordt 24-uurs begeleiding geboden aan 27 cliënten die individueel wonen in de wijk. Een aantal cliënten woont direct boven het steunpunt. Ongeveer een derde van de cliëntenpopulatie bestaat uit moeders met kinderen. De locatie is een behandellocatie, wat onder andere betekent dat de gedragsdeskundige intensief betrokken is. Je komt te werken in een enthousiast team; je collega's hebben een groot hart voor de LVB-doelgroep en hun kinderen.
 • Foyer (Amsterdam West): 32 uur per week. De Foyer in Bos en Lommer is een huis voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, die zo zelfstandig mogelijk willen wonen. Er wonen 35 bewoners op de eerste, tweede en derde verdieping. Zij willen zo gewoon mogelijk wonen en werken in kleine stapjes om dat te bereiken. Je draait wisselende diensten op verschillende tijden en ook op zon- en feestdagen.
 • Ambulant WLZ (Amsterdam Zuidoost): 32 uur per week. Ons team biedt ondersteuning aan ca. 40 zelfstandig wonende LVB+ cliënten verspreid in de wijk (Reigersbos/ Gein). Je geeft ondersteuning aan een zeer diverse doelgroep (25-79 jaar) met zeer verschillende culturele achtergronden op alle levensgebieden. Je werkt tijdens kantoortijden, maar enige flexibiliteit in werkuren is gewenst. Standplaats is locatie Parkhof. OV is op loopafstand en parkeren kan gratis voor de deur.
 • Ambulant WLZ Oost/Watergraafsmeer/Diemen (Amsterdam Oost): 28 uur per week. Het ambulante WLZ team VGZ Oost / Watergraafsmeer - Diemen biedt ondersteuning aan 85 cliënten wonende in Amsterdam Oost en Diemen. Ons centrale kantoor is gehuisvest in het Wijkkantoor Oost aan de Polderweg. Je werkgebied is geheel Amsterdam – Oost en Diemen, waar je de cliënten (met name volwassenen), per fiets, thuis ondersteuning biedt. Je werkt onregelmatige diensten op verschillende tijden. Let op: het hebben van een rijbewijs is vereist voor deze locatie, vanwege de achterwachtfunctie. 

Enthousiast?
Solliciteer hier dan direct online! Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt. Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Sammy van Uffelen (werving & behoud) via svanuffelen@cordaan.nl.

Sollicitatievoorwaarden

 • Wanneer je een sollicitatie indient via deze website, ga je akkoord met de door Cordaan opgestelde privacyverklaring.
 • Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie bij de huidige of vorige werkgever zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ook het afnemen van een persoonlijkheidstest of assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Cordaan vindt het belangrijk dat de samenstelling van het personeelsbestand op alle niveaus van de organisatie een afspiegeling is van de samenleving van Amsterdam en omgeving. Cordaan maakt geen onderscheid op grond van geslacht, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, relationele voorkeur, leeftijd of politieke of maatschappelijke overtuiging.
 • Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature