Omschrijving

Beschik jij over een MBO 4 diploma in de zorg en wil je graag werken op een LVB+ locatie in Amsterdam? Cordaan zoekt namelijk nog een Begeleider LVB+ voor 28-36 uur per week. Word jij onze nieuwe collega?

Wat krijg je van Cordaan?

 • Een jaarcontract van 28-36 uur met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg (p. 28) en functieniveau in schaal 40 (€2.025 - €2.993) o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Bonusregeling bij het aandragen van je nieuwe collega´s;
 • Cordaan vergoed tot €80,- per jaar jouw fiets.

Wat ga je doen?
Als begeleider (min. mbo 4 niveau) ben jij enorm belangrijk voor jouw cliënt. Je bent niet alleen de helpende hand in de alledaagse zaken, ook ben je het vaste en vertrouwde gezicht. Omdat jij zo betrokken bent, bied jij de bewoners een stabiele basis, en ben jij de eerste die kan signaleren wat zij nodig hebben. Onder begeleiding van de persoonlijk begeleider zorg jij ervoor dat elke cliënt zijn eigen, haalbare doelen kan realiseren. Dat doe je door te werken vanuit het persoonlijk plan. Ieder persoon is weer anders, en juist dat maakt jouw werk zo gevarieerd. De locaties richten zich op cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) en GGZ-problematiek, waarbij er vaak sprake is van duale problematiek (bijvoorbeeld: verslaving, psychische problematiek en/of gedragsproblemen). Dit vraagt van jou als begeleider dat je de begeleiding kunt aanpassen aan de vraag van dat moment, afhankelijk van deze bijkomende problematiek.

Cordaan begeleidt LVB+ cliënten vanuit de LifeWise methodiek. Je krijgt hierin een cursus wanneer je bij ons start!

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde agogische zorgopleiding vanaf niveau 4;
 • Je bent beschikbaar voor 28-36 uur per week en ben flexibel inzetbaar (onregelmatige diensten, weekend-, avonddiensten);
 • Je hebt kennis en affiniteit met de doelgroep en hebt enige jaren werkervaring met mensen met ernstige gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek met een (licht) verstandelijke beperking;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en je kunt zelfstandig beslissingen nemen en daarop reflecteren;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je bent in staat methodisch te werken en u heeft vakinhoudelijke kennis, onder andere over psychiatrische problemen en gedragsproblemen (depressie, psychose, angststoornissen, autisme);
 • Je kan in spelen op de sociaal emotionele ontwikkelingsleeftijd van de cliënt en de daarbij behorende begeleidingsstijl.

Waar ga je werken?
Momenteel zoeken we een begeleider op de volgende LVB+ locaties:

 • Foyer (Amsterdam West): 32 uur per week. De Foyer in Bos en Lommer is een huis voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, die zo zelfstandig mogelijk willen wonen. Er wonen 35 bewoners op de eerste, tweede en derde verdieping. Zij willen zo gewoon mogelijk wonen en werken in kleine stapjes om dat te bereiken. Je draait wisselende diensten op verschillende tijden en ook op zon- en feestdagen.
 • Overleg (Osdorp): 36 uur per week. Overleg is een kleinschalige woonlocatie in Osdorp voor (jong)volwassen mensen met een lichte verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben een eigen appartement met eigen keuken en badkamer. Tien cliënten wonen intern en twaalf worden er in de wijk begeleid. Ga jij deze bewoners begeleiden bij zaken als het vinden en behouden van werk, tot de schoonmaak van het appartement of het leren omgaan met financiën
 • Parkhof Jongvolwassenen (Amsterdam Zuidoost, op loopafstand van metro Reigersbos, gratis parkeren voor de deur): 28-36 uur per week. Parkhof is een locatie waar 27 jongvolwassen cliënten wonen met een LVB+ beperking in de leeftijd 20-40 jaar. Alle cliënten hebben naast een verstandelijke beperking ook bijkomende (psychiatrische) problematiek. Je helpt hen binnen een behandelklimaat te werken aan een zo zelfredzaam als mogelijk bestaan. Je draait dag- en avonddiensten (geen nachtdiensten), ook op weekend- en feestdagen.
 • Riekerhof Jongvolwassenen (Amsterdam West, gelegen nabij station Lelylaan): 32-36 uur per week. Riekerhof is een locatie waar plek is voor 27 jongvolwassen cliënten met LVB+ in de leeftijd 20-30 jaar. Zij wonen zelfstandig in hun eigen appartement in het pand en kunnen indien nodig aankloppen bij de begeleiding wiens kantoor in hetzelfde pand gevestigd is. De cliënten worden op verschillende levensgebieden begeleid. Denk o.a. aan dagbesteding, psychische gezondheid, financiën en persoonlijke relaties. Veel cliënten hebben naast een verstandelijke beperking ook bijkomende problematiek. Dit kan bijvoorbeeld trauma of softdrugsverslaving zijn. Een aantal van hen is hier vanuit de reclassering geplaatst en vindt het een uitdaging om het reclasseringstraject af te ronden en niet terug te vallen in crimineel gedrag. Je draait wisselende diensten; overdag, 's avonds, in het weekend en op feestdagen. De nachtdiensten worden gedraaid door onze vaste nachtkrachten.
 • Ambulant WLZ (Amsterdam Zuidoost): 32 uur per week. Ons team biedt ondersteuning aan ca. 40 zelfstandig wonende LVB+ cliënten verspreid in de wijk (Reigersbos/ Gein). Je geeft ondersteuning aan een zeer diverse doelgroep (25-79 jaar) met zeer verschillende culturele achtergronden op alle levensgebieden. Je werkt tijdens kantoortijden, maar enige flexibiliteit in werkuren is gewenst. Standplaats is locatie Parkhof. OV is op loopafstand en parkeren kan gratis voor de deur.
 • Ambulant WLZ Oost/Watergraafsmeer/Diemen (Amsterdam Oost): 28 uur per week. Het ambulante WLZ team VGZ Oost / Watergraafsmeer - Diemen biedt ondersteuning aan 85 cliënten wonende in Amsterdam Oost en Diemen. Ons centrale kantoor is gehuisvest in het Wijkkantoor Oost aan de Polderweg. Je werkgebied is geheel Amsterdam – Oost en Diemen, waar je de cliënten (met name volwassenen), per fiets, thuis ondersteuning biedt. Je werkt onregelmatige diensten op verschillende tijden. Let op: het hebben van een rijbewijs is vereist voor deze locatie, vanwege de achterwachtfunctie. 

Enthousiast?
Solliciteer hier dan direct online! Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt. Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Sammy van Uffelen (werving & behoud) via svanuffelen@cordaan.nl.
Sollicitatievoorwaarden

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature