Begeleider - LVB +

Omschrijving

Het realiseren van doelen met cliënten is iets wat jouw motiveert als begeleider. Daarnaast ben je continu bezig met hoe jij je begeleiding kan optimaliseren. Met een cursus LifeWise en een nieuwe locatie met nieuwe cliënten kan jij je verder ontwikkelen in het vak als woonbegeleider. Ben jij daar aan toe? Solliciteer direct!


Wat ga je doen?
Als woonbegeleider (min. mbo 3 niveau) ben jij enorm belangrijk voor jouw cliënt. Je bent niet alleen de helpende hand in de alledaagse dingen, maar ook het vaste en vertrouwde gezicht. Omdat jij zo betrokken bent en alle bewoners goed kent, biedt jij hen de stabiele basis en fungeer jij ook als coach. Omdat jouw relatie met de bewoners goed is, ben jij ook de eerste die kan signaleren wat zij nodig hebben. Onder begeleiding van de persoonlijk begeleider zorg jij ervoor dat elke cliënt zijn eigen, haalbare doelen kan realiseren. Dat doe je door te werken vanuit het persoonlijk plan. Ieder persoon is weer anders, en juist dat maakt jouw werk zo gevarieerd. De locatie richt zich op cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB), waarbij er vaak sprake is van duale problematiek (bijvoorbeeld: verslaving, psychische problematiek en/of gedragsproblemen). Dit vraagt dat je als begeleider de begeleiding(sstijl) kunt aanpassen aan de vraag van dat moment, afhankelijk van deze bijkomende problematiek.


Wat krijg je van ons?

 • Een jaarcontract van 32 uur met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg in schaal FWG 35 (woonbegeleider, mbo 3) of FWG 40 (begeleider / persoonlijk begeleider B, mbo 4). Hierbij zijn je taken en verantwoordelijkheden leidend voor hoe je ingeschaald wordt.
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Leuke bonusregeling bij het aandragen van je nieuwe collega´s;
 • Pech met je fiets? Cordaan vergoed tot €80,- per jaar jouw fiets.
 • Niet te repareren? Wij geven je ook korting op de aanschaf van een nieuwe fiets.

Waar ga je werken?
Momenteel zoeken we woonbegeleiders voor de volgende locaties:

 • Time out en stabilisatie afdeling (ook wel de 4e Verdieping is een 24u woonlocatie in Bos en Lommer waarin cliënten intensieve begeleiding en behandeling wordt geboden. Cliënten die op deze locatie wonen komen veelal uit detentie of waren voorheen dakloos. Wil jij bijdragen aan ons doel om deze cliënten zo snel mogelijk weer (begeleid) zelfstandig te kunnen laten wonen?
 • De Overtoomsehof is een 24u woonlocatie voor (jong)volwassenen met een LVB+ in Amsterdam Nieuw-West. Alle bewoners hebben een eigen tweekamerappartement met eigen keuken en badkamer. Wil jij deze bewoners begeleiden bij het onderhouden van sociale contacten of het vinden van werk?
 • Louis Bouwmeesterstraat is een vestiging waar 30 LVB+ cliënten wonen die uitdagingen hebben op meerdere leefgebieden zoals werk, dagbesteding, netwerk/relaties etc. De doelstelling is hier dat cliënten steeds zelfstandiger worden en uiteindelijk uitstromen naar een eigen woonplek, al dan niet met begeleiding. Cliënten die hier wonen zijn tussen de 18-30 jaar oud. Er is 24/7 begeleiding aanwezig, de nachten worden vanuit een vast nachtteam verzorgd.
 • Overleg is een kleinschalige woonlocatie in Osdorp voor (jong)volwassen mensen met een lichte verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben een eigen appartement met eigen keuken en badkamer. Tien cliënten wonen intern en twaalf worden er in de wijk begeleid. Ga jij deze bewoners begeleiden bij zaken als het vinden en behouden van werk, tot de schoonmaak van het appartement of het leren omgaan met financiën.
 • Parkhof (Zuidoost) is een locatie waar 27 cliënten wonen met een LVB+ beperking. Er zijn veel activiteiten groepsgewijs georganiseerd. Daarnaast is er veel individuele aandacht voor cliënten en worden ze op meerdere levensterreinen begeleid. Veel cliënten hebben naast een verstandelijke beperking bijkomende problematiek.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde agogische opleiding vanaf niveau 3.
 • Je hebt kennis en affiniteit met de doelgroep en hebt enige jaren werkervaring met mensen met ernstige gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek met een (licht) verstandelijke beperking.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en je kunt zelfstandig beslissingen nemen en daarop reflecteren.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent in staat methodisch te werken en u heeft vakinhoudelijke kennis, onder andere over psychiatrische problemen en gedragsproblemen (depressie, psychose, angststoornissen, autisme).
 • Je kan in spelen op de sociaal emotionele ontwikkelingsleeftijd van de cliënt en de daarbij behorende begeleidingsstijl.

Enthousiast?
Solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij jouw cv een uitgebreide motivatie. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar Marieke Hordijk (recruiter) via mhordijk@cordaan.nl of bel/app naar 06 2835 6372. 

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature