Begeleider LVB & Autisme

Omschrijving

Voor een mooie woonlocatie in Amsterdam Zuidoost zijn we voor 16-20 uur per week op zoek naar gedreven medewerkers die begeleiding willen geven aan één van onze cliënten. Word jij enthousiast van het bieden van individuele ondersteuning aan een bewoner met een licht verstandelijke beperking (LVB) en autisme, dan zoeken we jou!


Waar ga je werken?

Het Wethouder Seegersplein ligt aan de rand van Amsterdam Zuidoost en bestaat eigenlijk uit twee geschakelde woonhuizen. Er zijn twee groepen, elke groep heeft een mooi ingerichte huiskamer en keuken. De bewoners wonen in een groep met zes medebewoners en hebben een eigen zit-slaapkamer. Achter het huis begint het natuurgebied de Hoge Dijk, hier kunnen de bewoners heerlijk wandelen en tot rust komen. De cliënten hebben een duidelijke zorgvraag ten aanzien van autisme, hechtingsproblemen en psychiatrische problematiek. Zij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. We bieden begeleiding passend bij het sociaal-emotionele ontwikkelingsniveau. Daarom is voor deze groepen veel voorspelbaarheid en duidelijkheid in de vorm van vast afspraken en sturing gewenst. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.


Wat ga je doen?

Als begeleider ga je op deze woonlocatie aan een bewoner met autisme en hechtingsproblematiek individuele ondersteuning bieden. Er is een duidelijk opgesteld plan van aanpak en we werken in samenwerking met de cliënt aan kwaliteit van leven in kleine stappen. Hierbij houd jij rekening met zijn lichte verstandelijke beperking, zijn niveau van sociaal emotioneel functioneren en zijn autisme-spectrumstoornis.

Het bij deze cliënt betrokken team heeft kennis van autisme, mensen met een lichte en matige verstandelijke beperking en het sociaal-emotioneel functioneren. Je zorgt voor een goed ingevulde dag en op lange termijn dagactiviteiten/werkzaamheden buiten de woonvoorziening waar hij zonder toename van spanning en angst aan kan deelnemen.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een relevant mbo 3, mbo 4 of hbo diploma, bijvoorbeeld SPW, SPH of MMZ. 
 • Je staat stevig met beide benen op de grond staan, straalt rust uit en kunt goed relativeren. 
 • Je kunt je verplaatsen in de behoeften van de cliënt; kunt omgaan met agressie; consequent en toch ook flexibel zijn. Je hebt het vermogen zelfstandig, doelgericht en gestructureerd te werken.
 • Je hebt een positieve instelling en denkt in mogelijkheden.
 • Je hebt vakinhoudelijke kennis, affiniteit met de doelgroep en hebt bij voorkeur werkervaring in een soortgelijke functie en doelgroep. Hierbij kun je denken aan autisme, hechtingsproblematiek en gedragsproblematiek.
 • Je bent parttime beschikbaar voor 16-20 uur per week, maar het gaat met name diensten door de weeks tussen 9.00 en 15.00 uur.


Wat krijg je van ons?

We bieden je een uitdagende positie, waarbij je je inzet voor de zorg en het welzijn van ouderen die korte of lange tijd zorg of ondersteuning nodig hebben. Daarnaast bieden wij: 

 • Een jaarcontract (uren in overleg) met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 35  (min. €1.800,- en max. €2.675,- bruto p.m. o.b.v. 36 uur p.w.)
 • Uitstekende pensioenregeling.
 • Eindejaarsuitkering van 7,4% van het bruto jaarsalaris.
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan.
 • Je ontwikkelt je volgens je eigen wensen. Er is bij Cordaan alle mogelijkheid om verder te groeien of om een overstap te maken naar bijvoorbeeld een andere locatie.


Enthousiast?  
Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar jou. Laat je CV en motivatie achter en dan bellen wij jou. Meer informatie? Neem contact op met:

- Marieke Hordijk (recruiter) via T. 06 2835 6372
- Joyce Olsthoorn (teammanager) via T. 06 1582 9098

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.