Begeleider LVB moeders met kind

Omschrijving

Cordaan Jeugd is voor 32 uur per week op zoek naar een Begeleider voor het Observatie- en Trainingshuis in Amsterdam Oost - een huis waar jonge moeders met een verstandelijke beperking begeleid worden voor, tijdens en na de zwangerschap. Beschik jij over een relevant mbo of hbo diploma en ben je een ervaren begeleider die graag jonge moeders ondersteunt in het invullen van "goed genoeg ouderschap"? Solliciteer dan nu!


Observatie Trainingshuis

Bij Cordaan vinden wij dat ieder kind het recht heeft veilig op te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Het Observatie- en Trainingshuis biedt een tijdelijke woonplek voor (aanstaande) moeders met een verstandelijke beperking en hun kind. Er verblijven acht moeders met hun jonge kind (0 tot max. 18 maanden). In vier nabijgelegen appartementen wonen moeders die een fase verder zijn en vanuit hetzelfde team meer op afstand worden begeleid. De locatie is gevestigd in Amsterdam Oost in de Dapperbuurt.


Naast de verstandelijke beperking bij de moeders is er vaak sprake van psychiatrische en bijkomende problematiek op verschillende leefgebieden. Tijdens hun verblijf is de behandeling en begeleiding erop gericht om de moeder te ondersteunen bij het invullen van 'goed genoeg ouderschap'. Er wordt getraind op de opvoedingsvaardigheden van moeder zodat zij de nodige zorg kunnen bieden aan hun baby of jonge kind. Vaak lukt dat en stromen de moeders door naar een (zelfstandige) woning met ambulante ondersteuning. Soms lukt het niet en moet het kind uit huis geplaatst worden. Wat ga jij doen?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die goed zelfstandig kan werken, maar tegelijkertijd in staat is met collega’s samen te werken in een klein team. Als begeleider houd jij samen met de persoonlijk begeleider het welzijn van de cliënten goed in de gaten, grijpt in waar nodig. Je streeft de doelen na volgen die opgesteld zijn in het persoonlijk plan. 

Vereisten

Wie ben jij?

  • Je bent in bezit van minimaal een mbo diploma, bijvoorbeeld SPW, MMZ of een relevant hbo diploma zoals MWD, Pedagogiek of SPH. 
  • Je hebt aantoonbare ervaring met de doelgroep. 
  • Kennis van de LVB/ MVB doelgroep en jonge kinderen is wenselijk, evenals het hebben van kennis van de sociale kaart en een aantal jaar werkervaring in een relevante functie.
  • Je bent beschikbaar voor 32 uur per week (dag- en nachtdiensten.)

Dit werk vraagt van jou dat je snel kunt schakelen, stressbestendig bent en goed met onverwachte en soms gespannen situaties om kunt gaan. Het is belangrijk dat je de vraag achter de vraag kan achterhalen, en niet direct vanuit emotie reageert. Verder ben je integer, ken je jezelf goed, kun je goed reflecteren, ben je initiatiefrijk/ondernemend en out of-the-box denkend. Feedback vragen en geven is voor jou vanzelfsprekend. 


Wat krijg je van ons?

  • Een jaarcontract voor 32 uur per week met uitzicht op een vast contract.
  • Het salaris en inschaling is conform CAO GHZ en functieniveau. Deze functie is ingedeeld in FWG 35.
  • Cordaan kent ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een reiskostenvergoeding conform CAO en een fietsenplan.
  • We werken vanuit de kernwaarden van Cordaan VGZ, kleurrijk, vol lef, liefdevol, vakmensen en verbindend.   
     

Enthousiast?

Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren.

Voor vragen over de functie, neem contact op met Renate Jansen via T. 06-23420801.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure, neem contact op met Marieke Hordijk via T. 06 2835 6372.  


Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.