Begeleider VGZ - De Marius Meijboom

Omschrijving

Lyan werkt als begeleider op De Marius Meijboom (IJburg) met de doelgroep jongeren met EMB (ernstig meervoudig beperkt): ¨Dit is echt mijn doelgroep. De doelgroep moet je liggen, maar dat weet je eigenlijk pas als je contact hebt. EMB schrikt soms af, maar het betekent niet dat mensen niks kunnen. Je kunt nog zoveel bereiken samen.¨ Kom jij het team van De Marius Meijboom versterken?

Waar ga je werken?
Sinds 2 jaar bevindt zich op IJburg de prachtige locatie De Marius Meijboom - een samenwerking tussen Cordaan, Ons Tweede Thuis en Omega. Het pand bestaat uit een logeergroep en zes gezellige woongroepen. Elke woongroep is anders en de ouders hebben veel inbreng en zijn erg betrokken, bij zowel de huiselijke sfeer als bij de zorg. Iedere woongroep is zeer groot en biedt ruimte voor zes bewoners, de privé slaapkamers, zeer ruime gezamenlijke badkamer met verstelbaar bad, een groot balkon en een mooie leefruimte met open keuken. 

Op De Marius Meijboom wonen mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) of meervoudig complexe handicap. Dit betekent dat de meeste cliënten niet kunnen spreken en je op een andere manier contact maakt. Je let bijvoorbeeld op gezichtsuitdrukking en beweging. De bewoners communiceren veelal met kleine non-verbale signalen zoals geluiden, kijken of aantikken van foto’s, gebaren en mimiek. De uitdaging voor jou is het verstaan van deze manier van communiceren en een vertrouwensband op te bouwen. 

Wat krijg je van ons?

 • Het betreft een pdienstverband 24-32 uur per week.
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast contract.
 • Het salaris en inschaling is conform CAO Gehandicaptenzorg en functieniveau FWG 35.
  (€1.800 - €2.675 per maand op basis van een fulltime dienstverband).
 • Cordaan kent ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, reiskostenvergoeding conform CAO en een fietsenplan.
 • Je ontwikkelt je volgens je eigen wensen. Wij stimuleren onderwijs en persoonlijke groei. Zo is er bij Cordaan alle mogelijkheid om verder te groeien of om een overstap te maken naar bijvoorbeeld de ouderenzorg.

Hoe ziet jouw dag eruit?
´s Ochtends help je bij het uit bed komen, ADL en het ontbijt (indien geen sondevoeding). Daarna breng je jouw cliënten naar de Omega dagbesteding in de wijk. Als je een middagdienst hebt vang je de bewoners weer op van Omega en help je bij het avondeten. De avonddienst helpt de cliënten weer naar bed.

Alles wat je waarneemt, zoals gedragsveranderingen en ondersteuningsvragen, rapporteer je. Jouw rapportages zijn gekoppeld aan begeleidingsafspraken en het persoonlijk plan. Je gaat bij het ondersteunen en begeleiden altijd uit van de mogelijkheden van de cliënt. Ook horen bij deze functie het uitvoeren handelingen zoals ADL (douchen/verschonen/aankleden), het geven van sondevoeding en medicatie delen. Hiervoor krijg je training of bijscholing van Cordaan. 

De dagdiensten zijn van 7:00–15:00 of van 7:00–11:00. De avonddiensten zijn van 14:30-22:30 of 16:00-22:00. Je staat altijd met nog een andere begeleider of verpleegkundige op de groep. 

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een zorgdiploma op minimaal mbo 3 niveau (zoals MMZ4, Verzorgende IG, Verpleegkundige)
 • Je bent beschikbaar voor 24-32 uur per week.
 • Je werkt graag met deze doelgroep (EMB), hebt kennis van de doelgroep of staat open om je erin te verdiepen.
 • Je kunt goed samenwerken.
 • Je denkt altijd net even een stapje verder en kunt goed communiceren en relativeren.
 • Je bent enthousiast, creatief en hebt gevoel voor humor.

Enthousiast?   

Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar jou.
Laat je CV en motivatie achter en dan bellen wij jou. 

Je bent ook altijd welkom een kijkje te komen nemen op De Marius Meijboom. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom. (Graag in het weekend komen, liefst ook nog even eerst contact opnemen.)

Meer informatie? Neem contact op met:
- Saskia Teunissen (recruiter) via 06-3918 4897
- Ingrid Leijen (teammanager De Marius Meijboom) via 06- 8353 5948.

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature