Begeleider VGZ - De Werf

Omschrijving

Jeffrey (25) werkt als begeleider op De Werf. Jeffrey: ¨Ik weet dat ik mijn cliënten kan helpen met problemen die voor hen heel groot zijn, maar voor mij klein.¨ Wil jij ook zoveel voldoening uit je werk halen als Jeffrey? Kom dan een van de teams op De Werf versterken!

Hoe ziet jouw dag eruit?
Als begeleider ben jij het belangrijkste steunpunt voor jouw cliënten. Jouw dag start om 7:00 (dagdienst). Je helpt de cliënten met het opstarten van de (werk)dag waarbij je ondersteunt bij de ADL. Wij hebben twee typen woongroepen: de IC´s en de VIC. Op de IC gaan de meeste bewoners na het ontbijt naar de dagbesteding. Als begeleider op de VIC ga jij zelf met jouw cliënten aan het werk in werkblokken.
Na het werk of de dagbesteding start de avonddienst om 15:30. Je vangt de bewoners weer op en praat gezellig de dag bij. Iedere bewoner heeft ook een vaste kookdag, dus daarna wordt en gekookt en gezamenlijk gegeten. ´s Avonds wordt er samen tv gekeken en in het weekend een alcoholvrij biertje gedronken. Er zijn geen nachtdiensten.

Wat krijg jij van Cordaan?

 • Parttime jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg in schaal FWG 35 (woonbegeleider, mbo 3) of FWG 40 (begeleider / persoonlijk begeleider B, mbo 4). Hierbij zijn je taken en verantwoordelijkheden leidend voor hoe je ingeschaald wordt.
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten.
 • Uitstekende pensioenregeling.
 • Leertraject (o.a. Triple C en agressie-training).
 • Eindejaarsuitkering: 8,33% van het bruto jaarinkomen.
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan.
 • En het allerbelangrijkste: blije cliënten!

Triple C
Als begeleider op De Werf ga jij een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de cliënt aan, samen met de cliënt werk je aan een betekenisvolle daginvulling, en kijk je anders naar probleemgedrag. Triple C is een methodiek in de behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Door een andere manier van kijken realiseer jij samen met de groep activiteiten die tegemoet komen ieders behoeften. Zoals het creëren van een prettige leefomgeving, dienstbaar zijn voor een ander en echt iets betekenisvol doen.

In onderstaande video vertellen medewerkers van De Werf hoe het is om te werken op De Werf en waarom zij hun werk zo uniek vinden: 

Vereisten

Wie hebben wij nodig? 

 • Je beschikt over een diploma op min. mbo 3 niveau (bij voorkeur MMZ, SPW en IG) voor begeleider en min. hbo niveau voor persoonlijk begeleider (klik hier voor de vacature van persoonlijk begeleider).
 • Je bent parttime beschikbaar voor 24-32 uur per week. Je bent flexibel inzetbaar (weekenden en onregelmatige diensten, geen nachtdiensten).
 • Flexibiliteit: dit is geen 9 tot 5 baan. De ene dag zijn er momenten dat we het moeilijk hebben. De andere dag heb je een heerlijk rustige dag met veel gein. 
 • Je kunt goed kunnen anticiperen op veranderlijk gedrag. Alle onze cliënten vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag. Escalatie hoort bij dit werk, maar kan vaak worden voorkomen als je goed inspeelt op hun behoeftes.
 • Je staat stevig in je schoenen. Jij kan de situatie inschatten en gevraagd of ongevraagd de benodigde ondersteuning bieden. Je schrikt niet snel van verbale of fysieke agressie.
 • (Lichte) ADL, daar draai jij je hand niet voor om.
 • Je bent positief ingesteld.
 • Je hebt een gezonde dosis humor. Wanneer jij van bepaalde situaties de lol kunt in zien, valt er nog een heleboel te lachen!

De Werf
De Werf is een kleine woonwijk voor mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam Noord. De meeste cliënten die wonen op De Werf hebben gespecialiseerde begeleiding nodig. Er zijn 13 woongroepen met hun eigen teams, maar iedereen kent en helpt elkaar op De Werf. In ieder huis wonen 4 tot 7 bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Alle onze cliënten vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag, escalaties kunnen voor komen. De Werf is zelfonderhoudend: zo helpen de cliënten mee met koken en het schone wasgoed. De plantsoenen worden onderhouden door cliënten van het leerwerkbedrijf, en ook in het restaurant werken bewoners. Op zondag is er de soos: een dj, een dansvloer, en soms een zangoptreden en een patatkraam - wat een gezelligheid!

Enthousiast?
Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren. Wij zijn benieuwd naar jou! Laat je CV en motivatie achter en dan bellen wij jou.

Voor meer informatie kan je bellen of mailen naar Gerard Doodeman (Projectcoördinator De Werf) via 06-2849 8588 / gdoodeman@cordaan.nl of naar Saskia Teunissen (Recruiter) via steunissen@cordaan.nl of 06-3918 4897.

Een persoonlijkheidstest, het aanleveren van een verklaring omtrent gedrag (VOG) en opvragen van een referentie zijn onderdeel van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  reageer op deze vacature
  reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

  deel deze vacature