Omschrijving

Navarea

Stichting Navarea is een initiatief van ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. De ouders willen hun kinderen zoveel mogelijk kansen bieden om als volwaardig burger deel te nemen aan het gewone dagelijks leven: wonen en werken midden in de samenleving, met de ondersteuning, die ze daarbij nodig hebben.Daarvoor hebben ze de woongroep Navarea opgericht, die al meer dan 13 jaar in Amsterdam IJburg op deze grondslag functioneert (zie: www.navarea.nl).
De woongroep bestaat uit acht (jong)volwassenen in de leeftijd van 28 tot 41 jaar. Elke bewoner heeft een eigen appartement en er is een gezamenlijke woonkamer en keuken. De bewoners hebben werk en andere activiteiten buitenshuis. Begeleiders ondersteunen en activeren de bewoners in de verschillende facetten van hun dagelijks leven in en om het huis.
Ouders en begeleiders werken intensief samen rondom de bewoner.
Wegens vertrek van een van de begeleiders zijn we voor de woongroep op zoek naar een nieuwe enthousiaste en betrokken begeleider, die bereid is zich voor langere tijd te verbinden.

De functie

Als begeleider voer je in overleg met de ouders en in samenwerking met andere teamleden het individuele ondersteuningsplan van de bewoners uit. Je ondersteunt de bewoners bij het aanbrengen van structuur in de dag en in de week. 

  • Je stimuleert bewoners bij het vergroten van sociale vaardigheden en leert hun om te gaan met wat het leven hen brengt.
  • Je ondersteunt het groepsproces en de gemeenschappelijke gang van zaken in huis. Ook bied je begeleiding bij het koken. Je bent er voor de gehele groep en je begeleidt een aantal bewoners individueel.
  • Het betreft een baan tussen de 16 en de 20 uur per week, afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden. Je werkt in wisseldiensten met andere begeleiders, zoveel mogelijk op vaste dagen door de week en gemiddeld 2x per maand een dag in het weekend. Het rooster is gebaseerd op diensten van 8 uur per dag.

Deze diensten vinden plaats tussen 15.00 uur ’s middags en 23.00 uur ’s avonds. Er zijn geen slaapdiensten.

Vereisten

Dit ben jij:

  • Je hebt kennis en affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en hebt bij voorkeur werkervaring in deze sector. Je bent in het bezit van minimaal een diploma MBO 4, bijvoorbeeld Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg. Ook een HBO diploma Pedagogiek of SPH is welkom.
  • Je bent in staat methodisch te werken, je hebt een coachende en stimulerende houding en kan goed signaleren. Je kan goed reflecteren. Je bent in staat tot goed overleg met de verschillende partijen (ouders, team, orthopedagoog en derden).
  • Je kan zelfstandig werken, maar weet ook wanneer je meer deskundigheid of advies nodig hebt.
  • Je hebt kennis van een gezonde leefstijl en weet dat over te brengen.

Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een dienstverband van tussen 16 en 20 uur per uur per week, waarbij Cordaan als werkgever fungeert. Het contract is voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging en op termijn een vaste aanstelling. De arbeidsvoorwaarden, het salaris en de inschaling zijn conform de bij Cordaan geldende CAO (afhankelijk van opleiding en ervaring FWG schaal 35/40). De functie is beschikbaar per 1 februari 2021.

Informatie & solliciteren

Voor belangstellenden is een document beschikbaar met een toelichting op de visie van Navarea en het takenpakket van de begeleiders. Ook is het mogelijk telefonisch informatie in te winnen bij Emmy Kwant, 06-30133034, E.M.Kwant@contact.uva.nl.

Van gegadigden voor de functie ontvangen we graag op bovenstaand mailadres een motivatiebrief en CV vóór uiterlijk zondag 27 december 2020.

Direct na je sollicitatie ontvang je van ons een bevestiging per mail. Niet ontvangen? Check dan ook even je spambox.

Momenteel kan het zijn dat je iets later reactie krijgt op je sollicitatie vanwege de coronacrisis. Voor meer informatie over Cordaan en corona, klik hier.
Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature