Begeleider Werktuigstraat 28-30

Omschrijving

Jeffrey (25) werkt als persoonlijk begeleider op team Werktuigstraat 28-30 op De Werf. Jeffrey: ¨Ik weet dat ik mijn cliënten kan helpen met problemen die voor hen heel groot zijn, maar voor mij klein.¨ Wil jij ook zoveel voldoening uit je werk halen als Jeffrey? Kom dan zijn team versterken!

De Werf
De Werf is een kleine woonwijk voor mensen met een verstandelijke beperking  in Amsterdam Noord. De meeste cliënten die wonen op de Werf hebben gespecialiseerde begeleiding nodig. Er zijn 6 woongroepen met verschillende teams, maar iedereen kent elkaar. In ieder huis wonen 4 tot 8 bewoners. De Werf is zelfonderhoudend: zo helpen de cliënten mee met koken en het schone wasgoed. De plantsoenen worden onderhouden door cliënten van het leerwerkbedrijf, en ook in het restaurant werken bewoners. Op zondag is er de soos: een dj, een dansvloer, en soms een zangoptreden en een patatkraam - wat een gezelligheid!


Team Werktuigstraat

Voor het team Werktuigstraat 28-30 zijn wij op zoek naar een:

 • Persoonlijk begeleider (28 uur - min. hbo niveau)
 • Begeleider (24-32 uur - min. mbo 3 niveau)

De cliënten van deze groep zijn matig verstandelijk beperkt en kenmerken zich door een stoornis in het autistisch spectrum en moeilijk verstaanbaar gedrag. Leuk aan deze groep is de verbondenheid onder elkaar: de cliënten zoeken elkaar veel op. Ze eten graag samen of kijken samen tv. Structuur in deze groep is heel belangrijk. Er wordt dan ook een dagindeling gemaakt m.b.v. pictogrammen. 


Hoe ziet jouw dag eruit?
Als begeleider ben jij het belangrijkste steunpunt voor jouw cliënten. Jouw dag start om 7:00 (dagdienst). Je helpt de cliënten met het opstarten van de (werk)dag. De meeste bewoners gaan dan naar de dagbesteding. De avonddienst start om 15:30. Je vangt de bewoners weer op en praat gezellig de dag bij. Iedere bewoner heeft ook een vaste kookdag, dus daarna wordt en gekookt en gezamenlijk gegeten. ´s Avonds wordt er samen tv gekeken en in het weekend een alcoholvrij biertje gedronken. Er zijn geen nachtdiensten. 


Als persoonlijk begeleider heb je ook jouw diensten op de groep, maar houd je je meer bezig met 

de persoonlijke doelen en ontwikkeling van jouw cliënt. Je hebt ook een aantal kantooruren in een week. Je schrijft de persoonlijk plannen, onderhoudt contacten met de familie, plant ziekenhuis- of doktersafspraken in en evalueert in samenwerking met andere artsen of de gedragsdeskundige. 


Bekijk onderstaand filmpje voor een sfeerimpressie van de Werf.

Vereisten

Wie hebben wij nodig? 

 • Je beschikt over een diploma op min. mbo 3 niveau (naar voorkeur MMZ, SPW en IG) voor begeleider en min. hbo niveau voor persoonlijk begeleider.
 • Je bent parttime beschikbaar voor 28-32 uur per week. Je bent flexibel inzetbaar (weekenden en onregelmatige diensten, geen nachtdiensten).
 • Flexibiliteit: dit is geen 9 tot 5 baan. De ene dag zijn er momenten dat we het moeilijk hebben. De andere dag heb je een heerlijk rustige dag met veel gein. 
 • Je kunt goed kunnen anticiperen op ons gedrag. Escalatie hoort bij dit werk, maar kan vaak worden voorkomen als je goed inspeelt op onze behoeftes.
 • Je staat stevig in je schoenen. Jij kan de situatie inschatten en gevraagd of ongevraagd de benodigde ondersteuning bieden. Je schrikt niet snel van verbale of fysieke agressie. 
 • Je bent positief ingesteld.
 • Je hebt een gezonde dosis humor. Wanneer jij van bepaalde situaties de lol kunt in zien, valt er nog een heleboel te lachen!


Wat krijg jij van Cordaan?

 • Parttime jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Salaris in schaal  FWG 35, 40 of 45 van de CAO Gehandicaptenzorg (afhankelijk van opleiding en ervaring).
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten.
 • Uitstekende pensioenregeling.
 • Leertraject (o.a. Triple C en agressie-training).
 • Eindejaarsuitkering: 7,4 % van het bruto jaarinkomen.
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan.
 • En het allerbelangrijkste: blije cliënten!


Enthousiast?
Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar jou. Laat je CV en motivatie achter en dan bellen wij jou.


Meer informatie? Neem contact op met:

- Peggy Arkeveld (teammanager) via T. 06 1009 5337

- Marieke Hordijk (recruiter) via T. 06 2835 6372


Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.