Omschrijving

Ben jij een zorgprofessional met een groot hart voor mensen met een beperking? Wil jij graag werken op een woonlocatie waar jouw inzet het verschil maakt voor de bewoners? Dan ben jij misschien wel de Begeleider Wonen Gehandicaptenzorg waar Cordaan naar op zoek is! In deze uitdagende functie ondersteun jij de bewoners bij hun dagelijkse activiteiten en creëer jij een veilige en vertrouwde woonomgeving. Wil jij je kennis en ervaring inzetten om de levenskwaliteit van onze bewoners te verbeteren? Solliciteer dan nu en word onze nieuwe collega!
Wat krijg je van Cordaan?

 • Een jaarcontract van 24-36 uur (uren in overleg) met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg  (p. 28) en functieniveau in schaal 40 (€2.537 - €3.432 o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar;
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn, collectiviteitskorting op je zorgverzekering en reiskostenvergoeding conform CAO;
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing via o.a. Good Habitz;
 • Een bonus van €250,- netto bij het aandragen van een collega!
 • Een fietsplan en fietsreparatievergoeding.

Wat ga je doen?
Als begeleider binnen de gehandicaptenzorg ben jij de steunpilaar van de cliënten. Jij biedt hen de ondersteuning die ze nodig hebben bij alle dagelijkse werkzaamheden. Denk hierbij aan hulp bij de persoonlijke verzorging en andere alledaagse handelingen. Jouw inzet maakt een wereld van verschil voor de cliënten. Ben jij enthousiast, empathisch en sta jij stevig in je schoenen? Dan ben jij de perfecte match voor deze uitdagende functie bij Cordaan.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde agogische zorgopleiding vanaf niveau 4;
 • Je bent beschikbaar voor 24-36 uur per week en ben flexibel inzetbaar (onregelmatige diensten, weekend-, avonddiensten);
 • Je hebt kennis en affiniteit met de doelgroep en hebt enige jaren werkervaring met mensen met ernstige gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek met een (licht) verstandelijke beperking;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en je kunt zelfstandig beslissingen nemen en daarop reflecteren;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je bent in staat methodisch te werken en je hebt vakinhoudelijke kennis, onder andere over psychiatrische problemen en gedragsproblemen (depressie, psychose, angststoornissen, autisme);
 • Je kan in spelen op de sociaal-emotionele ontwikkelingsleeftijd van de cliënt en de daarbij behorende begeleidingsstijl.

Waar ga je werken?
Op dit moment zoeken wij  Begeleiders voor 6-7 locaties gelegen in Amsterdam-Oost, -West, -Nieuw-West & Diemen

Mulderplein (Oost): 

Op het Mulderplein wonen er intramuraal in hun eigen appartement 15 cliënten. De vijftien cliënten die wonen op het Mulderplein hebben een matig tot licht verstandelijke beperking (LVB/MVB). De kalenderleeftijd van de cliënten ligt tussen de 20 en 60 jaar. De intentie is dat de bewoners een dag invulling hebben in de vorm van dagbesteding of betaald werk. De meeste bewoners hebben naast een verstandelijke beperking ook ontwikkelingsstoornissen, zoals Autisme of ADHD. Ook medische aandoeningen zoals epilepsie komen voor. Bewoners van het Mulderplein hebben veel nabijheid en bevestiging nodig en willen op bepaalde levensgebieden zelfstandig beslissingen nemen. 

 Marcantilaan (West) & Watertoren (West): 
Cliënten van de Marcantilaan en De Watertoren hebben een licht tot matig verstandelijke beperking (LVB/MVB), maar zijn zelfredzaam. De meeste cliënten hebben een daginvulling in de vorm van dagbesteding of betaald werk. Hiervoor is het noodzakelijk dat de bewoners zich kunnen redden in de Amsterdamse maatschappij, door bijvoorbeeld zelfstandig te kunnen reizen.

 • Je bent 32 uur per week beschikbaar;
 • Inzetbaar op beide locaties;
 • Zowel slaap- en weekenddiensten zijn jou niet onbekend.

Van Ossstraat VGZ (Nieuw-West):

De Van Ossstraat ligt in Osdorp, in een rustige en vriendelijke buurt bij de Sloterplas. Hier kunt u heerlijk wandelen en van de frisse lucht genieten. Winkelcentrum Osdorp is vlakbij. Elke maand zijn er activiteiten voor buurtbewoners. Je komt te werken in een gezellig team van 10 personen. De bewoners, 26 cliënten tussen de 45-85 jaar met een matige verstandelijke beperking, hebben ieder een eigen twee kamer appartement. Iedere avond wordt er voor de cliënten gekookt. Als begeleider is het belangrijk dat jij de cliënten een veilig gevoel geeft wanneer zij het moeilijk hebben door bijvoorbeeld een praatje met ze te maken, spelletjes te spelen of een andere activiteit te ondernemen.

 • Je bent 32 uur per week beschikbaar;
 • Zowel dag-, slaap- en weekenddiensten zijn voor jou niet onbekend.

Saskia van Uijlenburgkade (Nieuw-West):
De Saskia van Uijlenburgkade biedt kleinschalige zorg in een huiselijke en herkenbare omgeving voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking. De aandacht ligt bij de individuele zorgvraag, de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven.

 • Tijdelijk contract van februari tot juli met kans op een vast dienstverband;
 • Beschikbaar voor 32 uur;
 • Zowel dag-, slaap- en weekenddiensten zijn voor jou niet onbekend.

Senecastraat (Nieuw- West): 

Senecastraat is een huis voor mensen met een verstandelijke beperking in Nieuw-West, een rustige buurt om te wonen. Er zijn twee woongroepen, op iedere woongroep wonen 8 bewoners en beide woonhuizen hebben een tuin. Op deze behandellocatie wonen mensen met een licht of matig verstandelijke beperking. Het is een gezellige locatie waar activiteiten worden georganiseerd en de mensen die er wonen houden van gezelligheid en structuur. Iedere bewoner heeft een eigen persoonlijk begeleider en woonbegeleider die fungeren als eerste aanspreekpunt. We bieden 24-uurs zorg wat betekent dat er 24 uur per dag iemand op de locatie is. De begeleiding ondersteunt op ieder gebied waar de bewoners hulp bij nodig hebben, bij het vinden en behouden van werk of dagbesteding, tot de schoonmaak van de kamer, het onderhouden van sociale contacten of andere begeleidingsvragen en zorgvragen.

 • Je bent beschikbaar voor 32 uur per week;
 • Zowel dag-, slaap- en weekenddiensten zijn voor jou niet onbekend.

De Diem (Diemen): 
Midden in Diemen, in een levendige, winkelrijke buurt staat verpleeghuis De Diem. De Diem is een woonlocatie waar verschillende doelgroepen wonen, voor de afdeling waar onze bewoners met een verstandelijke beperking wonen zijn wij op zoek naar een ondersteunend begeleider. Wij bieden intensieve begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. De doelgroep LVB, stuctuurbiedende begeleiding en MVB met een intensievere zorgvraag.

 • Je bent beschikbaar voor 24- 32 uur per week;
 • Zowel dag-, slaap- en weekenddiensten zijn voor jou niet onbekend.

Enthousiast?
Solliciteer hier dan direct online! Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt. Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Eileen Kooger (Recruiter) via ekooger@cordaan.nl of bel naar 06-39 53 40 52.

Sollicitatievoorwaarden

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature