Business controller

Omschrijving

Cordaan is een ambitieuze, zorgorganisatie in Amsterdam en omgeving voor ouderen, mensen met een verstandelijk beperking, en cliënten met psychiatrische problematiek. Vanaf 1 januari 2017 kent Cordaan negen zorgdomeinen. Een van deze domeinen is Wonen met Zorg voor ouderen, regio Oost. Wij zijn op zoek naar een gedreven business controller (voor 32-36 uur) voor dit domein.  De business controllers werken in het team control en zijn onderdeel van de directie Financien.

 

 

De Baan
 

In de functie van business controller ondersteun en adviseer je de directeur van een zorgdomein over het te voeren en gevoerde financiële beleid en draag je verantwoording voor de behartiging van het financiële beleid. Je bent de sparringpartner van de directeur en adviseert gebiedsmanagers bij (complexe) financiële vraagstukken. Je geeft uitvoering aan de P&C-cyclus zoals het opstellen van de begroting en (periodieke) financiële analyses conform de door Cordaan vastgestelde kaders. In afstemming met de directeur en managers bewaak je het resultaat van de bedrijfsvoering: een kostenefficiënte bedrijfsvoering (organisatie, personeel en budgettair) waarop je actief stuurt. Daarnaast initieer je verbeterprojecten op het terrein van informatievoorziening en efficiency. Je bent pro-actief en anticipeert op veranderingen binnen de financiering van de gezondheidszorg en wet- en regelgeving. Op grond hiervan maak je continu een vertaalslag naar het zorgdomein en draag je zorg voor implementatie van en aanpassing / aanscherping van beleid. Naast de business controller van het domein ondersteun je ook een directeur van een ondersteunende dienst. Tevens wordt van jou een bijdrage verwacht in de centrale beleidsontwikkeling.

 

Vereisten

Kwaliteiten 

Je bent een strategisch en operationeel sterke controller, die te werk gaat met kennis van zaken, visie en

overtuigingskracht. Je bent stressbestendig en daadkrachtig. Je bent een conceptueel en analytisch denker, een vakspecialist die ook kan inzoomen op details en die pro-actief op (markt)ontwikkelingen weet in te spelen en deze kan vertalen naar concreet beleid. Complexe vraagstukken dagen je uit, je denkt in oplossingen, je kent het klappen van de zweep en je weet hoe beleidsregels moeten worden geïnterpreteerd. Op tactische wijze weet je met de politieke verhoudingen om te gaan. Je bent flexibel en stelt je pro-actief op in het verandertraject binnen Cordaan. Je bent tevens communicatief vaardig, flexibel, systeemvaardig en integer en werkt goed samen met je collega-controllers en andere disciplines. Je bent in staat externe contacten aan te gaan en beleid of acties te analyseren en te vertalen naar concrete plannen voor het zorgdomein en de centrale organisatie. Je bent in staat het beleid van het zorgdomein samen te voegen met het centraal beleid en vice versa. Daarnaast ben je in staat om business cases op te stellen en te beoordelen.

 

Het betreft een functie waarvoor een HBO of WO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld accountancy of bedrijfseconomie) noodzakelijk is. Je hebt ruime aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare financiële positie. Tevens heb je affiniteit met de gezondheidszorg en bij voorkeur heb je ervaring met en ben je bekend met financiering en budgettering van de zorgsector. Je weet strategisch en operationeel financieel-economisch beleid te formuleren en succesvol te implementeren. Verder heb je kennis van Excel, diverse geautomatiseerde systemen en van relevante ontwikkelingen in de ICT.

 

Aanbod

Wij bieden een veelzijdige functie in een organisatie in verandering. Initiatief en zelfstandigheid worden naar waarde geschat. Inschaling FWG 65 CAO VVT.

 

Solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer hier dan direct online. Graag ontvangen wij een sollicitatiebrief met motivatie en recent CV. De reactietermijn loopt tot en met 16 januari. De sollicitatiegesprekken zullen 21 januari plaatsvinden. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze vacature dan kunt u contact opnemen met Tamara Oostdam (manager Control) op 06-52 36 24 08 of Geert-Jan Boedart (manager Control) op 06-31 92 49 73.