Consulent zorgloket Cordaan jeugd

Omschrijving

Wat ga je doen?

Het Zorgloket van Cordaan jeugd wordt ook wel de voordeur genoemd. De ondersteuning bij Cordaan jeugd begint hier. Het zorgloket is de vraagbaak voor ouders, ouder-kind adviseurs, managers, persoonlijk begeleiders en collega zorgaanbieders.

Het team, bestaande uit drie personen, houdt zich bezig met de aanmeldingen van Cordaan jeugd. Hierbij hoort dat we de hulpvraag van de cliënt duidelijk in beeld krijgen en dit afstemmen met degene die de zorg gaat leveren. Het werk bij het zorgloket kent zowel inhoudelijke- als administratieve kanten.

Kennis van de ondersteuning die Cordaan levert is van belang, maar zeker ook kennis van de diverse financieringsvormen en de daarbij behorende wet en regelgeving. Het is belangrijk om aan te kunnen haken bij alle veranderingen die op dit moment plaats vinden binnen de jeugdwet,

 

Vereisten

Waar ga je werken?

Wij zijn een klein, dynamisch zelfsturend team. Dienstverlenend maar soms ook eigenwijs. Ons kantoor is gevestigd op de IJzerwerkerstraat in Amsterdam Noord. Daarnaast kan het voorkomen dat er intakes op andere locaties plaatsvinden.

Bij Cordaan Jeugd wordt de vraag van de cliënt en diens ouders centraal gesteld en als uitgangspunt genomen voor de begeleiding en behandeling. Daarnaast zijn preventie en het versterken van de cliënt en het cliëntsysteem belangrijke uitgangspunten. Vanuit de visie dat de ondersteuning zo normaal mogelijk en zo dicht mogelijk bij de cliënt en zijn ouders geboden wordt, streven we er naar om kinderen zolang mogelijk in hun gezin of een gezinssysteem te laten opgroeien. Bij Cordaan Jeugd worden verschillende diensten aangeboden die enerzijds gericht zijn op het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen en anderzijds ter versterking (denk aan opvoedondersteuning) en daar waar nodig verminderen van de belasting van de ouders. Binnen de jeugdzorg is de laatste jaren veel veranderd en wij staan op het punt om de transitie van de jeugdzorg de tweede fase in te brengen. Dat betekent dat Cordaan jeugd zich steeds meer ontwikkelt tot een netwerk-georiënteerde organisatie waarbij wij samen met ketenpartners in Amsterdam willen komen tot een

integraal hulpverleningsaanbod. Hierbinnen is voor het zorgloket van Cordaan jeugd een sleutel positie wegelegt.

 

Wie ben jij?

 • Je bent per 1 mei beschikbaar voor 24 tot 32 uur per week;
 • je bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding
 • ruime ervaring in het sociaal domein en dan met name de jeugdzorg
 • Je bent klantgericht, empathisch en stressbestendig;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • Kennis van de jeugdwet, WLZ, WMO en de wetgeving op PGB gebied;
 • Kennis van de sociale kaart met name op het gebied van jeugdzorg en onderwijs;
 • Je denkt in oplossingen en resultaten;
 • Kunt snel schakelen tussen diverse onderwerpen;
 • Je bent vaardig in Word, Excel, ONS en Plancare.

 

Wat krijg je van ons?
We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie die de ambitie heeft de beste zorgverlener enzorgwerkgever van Amsterdam te zijn. Daarnaast bieden wij:

 • Een jaarcontract voor 24 -32 uur, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris en inschaling is conform CAO gehandicaptenzorg FWG functiegroep 50 min € 2285,- max € 3416,- bij een full time dienstverband.
 • Eindejaarsuitkering van 7,4% van je bruto-salaris.
 • Een pensioenregeling, reiskostenvergoeding en fietsenplan.

Enthousiast?

Solliciteer dan direct online! Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan contact op met Marc Smit, manager VG via msmit@cordaan.nl of 06-22710659.