Feuerstein mediator

Omschrijving

Het Feuerstein Centrum Nederland, onderdeel van Cordaan Jeugd, is voor 24 uur per week op zoek naar een Feuerstein mediator. Beschik jij over een relevant hbo diploma en heb je werkervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren? Dan ben jij misschien wel de jonge, frisse collega die ons gedreven team wil komen aanvullen en zich, indien nodig, intern wil laten opleiden in de Feuerstein methode.
 

Waar ga je werken?

Het Feuerstein Centrum Nederland (FCN) is een behandelcentrum waar kinderen, jongeren en (jong-)volwassenen behandeld worden met de methode die door professor Reuven Feuerstein is ontwikkeld. De visie die bij ons centraal staat is dat ieder mens zich zijn leven lang kan blijven ontwikkelen als de ander (de mediator in dit geval) maar bereid is die ontwikkeling in gang te zetten en te ondersteunen. “Kan niet bestaat niet”, is een gevleugelde uitspraak van Feuerstein en dat bepaalt ons handelen.
 

Op het FCN komen voornamelijk kinderen en jongeren in de leeftijd van 3 tot 25 jaar die om verschillende redenen onvoldoende profiteren van leeraanbod in de breedste zin van het woord. Zowel de problematiek van de cliënten als ook de (onderwijs)omstandigheden zijn zeer divers, geen behandeling is dezelfde behalve de rode draad van de Feuerstein methode die door alle behandelingen heen loopt.
 

Cliënten komen meestal één keer per week voor twee behandelsessies, die verzorgd worden door twee verschillende mediatoren. Eén van die mediatoren zal jij zijn. Om de week zitten de ouders bij de behandelsessie om de kunst van het mediëren af te kijken. Je begrijpt dat we om die reden op zoek zijn naar een echte ‘team player’ die goed met collega’s kan communiceren als ook met ouders en andere professionals om de eigen kennis, observaties en inhoud van de behandeling over te dragen.

 

 Wat ga je doen?

Als nieuwe collega word je in korte tijd intensief opgeleid om een Feuerstein mediator te worden. Je moet bereid zijn om studie-uren te maken die voor een deel in werktijd vallen maar wellicht ook daarbuiten. We willen je namelijk zo snel mogelijk volledig toe kunnen voegen aan het team. De werkdagen en werktijden zullen in overleg worden afgesproken.

Vereisten

Wie ben jij?

  • Je bent in bezit van minimaal een hbo diploma, (Ortho) Pedagogiek, Psychologie, Onderwijskunde, PABO, SPH of vergelijkbaar.
  • Je hebt een enthousiaste en positieve werkhouding en staat open voor leren.
  • Je bent flexibel en in staat om mogelijkheden te zien of te creëren.
  • Respect voor ieder mens staat hoog in je vaandel.
  • Je bent beschikbaar voor ca. 24 uur per week.

 

Wat krijg je van ons?

  • Een jaarcontract voor met uitzicht op een vast contract.
  • Het salaris en inschaling is conform CAO Gehandicaptenzorg en functieniveau. Deze functie is ingedeeld in FWG 45 (min. €1.724 en max. €2.637 bij een dienstverband van 32 uur.)
  • Cordaan kent ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een reiskostenvergoeding conform CAO en een fietsenplan.
  • We werken vanuit de kernwaarden van Cordaan VGZ, kleurrijk, vol lef, liefdevol, vakmensen en verbindend.

 

Enthousiast?
Solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij je cv een motivatiebrief.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Tamara Vanenburg (teammanager Feuerstein Centrum Nederland) via E. tvanenburg@cordaan.nl / T. 06 1094 2180 of met Katinka Hol (leidinggevende FCN) via T. 06 1530 5670.

 

De sluitingsdatum van deze vacature is 6 mei 2019.
De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 20 mei 2019.
 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.