Omschrijving

Het Feuerstein Centrum Nederland, onderdeel van Cordaan Jeugd, is voor 24 uur per week op zoek naar een Feuerstein mediator. Beschik jij over een relevant hbo diploma en heb je werkervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren? Dan ben jij misschien wel de jonge, frisse collega die ons gedreven team wil komen aanvullen en zich, indien nodig, intern wil laten opleiden in de Feuerstein methode.
 

Waar ga je werken?
Het Feuerstein Centrum Nederland (FCN) is een behandelcentrum waar kinderen, jongeren en (jong-)volwassenen behandeld worden met de methode die door professor Reuven Feuerstein is ontwikkeld. De visie die bij ons centraal staat is dat ieder mens zich zijn leven lang kan blijven ontwikkelen als de ander (de mediator in dit geval) maar bereid is die ontwikkeling in gang te zetten en te ondersteunen. “Kan niet bestaat niet”, is een gevleugelde uitspraak van Feuerstein en dat bepaalt ons handelen.

Op het FCN komen voornamelijk kinderen en jongeren in de leeftijd van 3 tot 25 jaar die om verschillende redenen onvoldoende profiteren van leeraanbod in de breedste zin van het woord. Zowel de problematiek van de cliënten als ook de (onderwijs)omstandigheden zijn zeer divers, geen behandeling is dezelfde behalve de rode draad van de Feuerstein methode die door alle behandelingen heen loopt.

Cliënten komen meestal één keer per week voor twee behandelsessies, die verzorgd worden door twee verschillende mediatoren. Eén van die mediatoren zal jij zijn. Om de week zitten de ouders bij de behandelsessie om de kunst van het mediëren af te kijken. Je begrijpt dat we om die reden op zoek zijn naar een echte ‘team player’ die goed met collega’s kan communiceren als ook met ouders en andere professionals om de eigen kennis, observaties en inhoud van de behandeling over te dragen. 

Wat ga je doen?
Als nieuwe collega word je in korte tijd intensief opgeleid om een Feuerstein mediator te worden. Je moet bereid zijn om studie-uren te maken die voor een deel in werktijd vallen maar wellicht ook daarbuiten. We willen je namelijk zo snel mogelijk volledig toe kunnen voegen aan het team. De werkdagen en werktijden zullen in overleg worden afgesproken.

Vereisten

Wie ben jij?

  • Je bent in bezit van minimaal een hbo diploma, (Ortho) Pedagogiek, Psychologie, Onderwijskunde, PABO, SPH of vergelijkbaar.
  • Je hebt een enthousiaste en positieve werkhouding en staat open voor leren.
  • Je bent flexibel en in staat om mogelijkheden te zien of te creëren.
  • Respect voor ieder mens staat hoog in je vaandel.
  • Je bent beschikbaar voor ca. 24 uur per week.

Enthousiast?
Mooi, wij zijn erg benieuwd naar jou! Je kunt hier meteen online solliciteren. Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Tamara Vanenburg (manager Feuerstein Centrum Nederland) via tvanenburg@cordaan.nl / T 0610942180 of Katinka Hol, mediator, via 06 15305670.
De sluitingsdatum van deze vacature is 24 oktober 2021. 

Sollicitatievoorwaarden

  • Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie bij de huidige of vorige werkgever zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ook het afnemen van een persoonlijkheidstest of assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • In verband met het Coronavirus neemt ook Cordaan maatregelen om kwetsbare cliënten en het zorgpersoneel zoveel mogelijk te beschermen. Dit kan invloed hebben op (de snelheid van) onze sollicitatieprocedure. Kijk voor meer informatie omtrent het coronavirus op www.cordaan.nl/coronavirus-0.
  • Cordaan vindt het belangrijk dat de samenstelling van het personeelsbestand op alle niveaus van de organisatie een afspiegeling is van de samenleving van Amsterdam en omgeving. Cordaan maakt geen onderscheid op grond van geslacht, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, relationele voorkeur, leeftijd of politieke of maatschappelijke overtuiging.
  • Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature