Omschrijving

Heb jij ervaring binnen de gehandicaptenzorg en ben je op zoek naar een nieuwe uitdagende baan als gedragsdeskundige (vast of tijdelijk dienstverband)? Kom dan met ons samenwerken aan goede zorg in Amsterdam!

Wat krijg je van Cordaan?

 • Jaarcontract (24-36 uur per week) met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg in FWG 60 (€ 3.374- € 4.905) o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris;
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn en reiskostenvergoeding conform CAO VVT;
 • Veel mogelijkheden om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen;
 • Een fietsplan en fietsreparatievergoeding;
 • Een bonus van €250,- netto bij het aandragen van een nieuwe collega.

Wat ga je doen?
Als gedragsdeskundige in de verstandelijk gehandicaptenzorg ben je werkzaam op verschillende behandellocaties en/of op consultbasis voor cliënten met een verstandelijke beperking. Je werkt intensief samen met de (persoonlijk) begeleiders, de teammanager en andere behandelaren op de locaties. Je draagt zorg voor diagnostiek en beeldvorming van de cliënt, levert (mediërende) behandeling, en werkt samen om de kwaliteit van leven voor de cliënten te optimaliseren/vergroten.
Hierbij werk je multi- en interdisciplinair samen met professionals binnen en buiten de eigen organisatie. Je draagt inhoudelijke verantwoordelijkheid voor (de inhoud van) het integraal behandelplan.

Je werkt vanuit de visie en kernwaarden (kleurrijk, vol lef, liefdevol, vakmensen, verbindend) van Cordaan met een team van 43 gedragsdeskundige collega’s (psychologen, orthopedagogen, GZ-psychologen en orthopedagoog-generalisten).

De kernactiviteiten van de gedragsdeskundige zijn:

 • Diagnostiek en beeldvorming: systematisch onderzoek en oordeelvorming over ondersteuningsbehoeften en competenties van de cliënten.
 • Advisering en coaching van de teams bij de planning, uitvoering en evaluaties van de behandeling voor de cliënt en diens netwerk.
 • Deelname aan multidisciplinaire overleggen.
 • (Mediërende) behandeling door in gesprek te gaan met de cliënt en/of zijn of haar netwerk over diens hulpvraag, problematiek en het begeleiden/behandelen hiervan; o.a. individuele behandeling op het gebied van emotieregulatie en zelfbeeld versterking.
 • Signalerende rol betreffende knelpunten in de zorg rond een cliënt(groep) en onderneemt hierop passende acties. Zo zorgen we samen voor oplossingen.
 • Je levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling waarbij je samenwerkt met o.a. collega-gedragsdeskundigen, Arts-VG, paramedici en vak therapeuten.
 • Preventie en voorlichting, deskundigheidsbevordering van begeleiders en beleidsontwikkeling.

Met welke doelgroep kan je gaan werken?
Bij Cordaan werken we als behandeldienst binnen 3 verschillende domeinen. Afhankelijk van waar de interesse en expertise ligt kan er gekeken worden naar waar de mogelijkheden liggen.

Intensieve zorg
Het domein Intensieve Zorg VG biedt woonzorg binnen zes, grote locaties in Amsterdam aan cliënten met een: Ernstige Verstandelijke Beperking (EVB), matige Verstandelijke Beperking (MVB), ernstige Meervoudige Beperking (EMB). Moeilijk verstaanbaar gedrag, lichamelijke-, geriatrische- en psychiatrische problematiek vormen een uitdaging binnen deze doelgroep.

Wonen, werk en Dagbesteding
Het domein Wonen, Werk & Dagbesteding kent 19 locaties waar cliënten met een verstandelijke beperking wonen. We bieden vakkundige zorg en begeleiding, samen met de familie, het netwerk en de omgeving. Het domein biedt wonen en dagbesteding aan veel verschillende doelgroepen:

- Volwassenen met een verstandelijke beperking,
- Ouderen, als respijtzorg en dagbehandeling,
- Mensen met psychische problematiek.

GGZ/LVB+
Het domein GGZ/LVB biedt verblijf en ambulante ondersteuning aan cliënten met chronisch psychiatrische problematiek en aan cliënten met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) met bijkomende psychosociale problemen. Bij een groot aantal cliënten is er sprake van een combinatie van beide. Cliënten worden aangemeld met een WLZ (Wet Langdurige zorg), WMO (Wet Maatschappelijke Opvang) of Justitiële indicatie.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde universitaire studie orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie. Ben je in het bezit van een Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD);
 • Heb je passie voor het werken met cliënten met een verstandelijk beperking;
 • Heb je een professionele houding en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Werk je methodisch en gestructureerd; hierbinnen ben je echter wel in staat om flexibel te handelen en gemakkelijk te schakelen;
 • Je beschikt over inlevingsvermogen en stel je je ondersteunend op naar de cliënt en het team. Jouw visie is erop gericht dat je in dienst staat van de cliënt, met als doel dat de cliënt zoveel mogelijk zijn eigen leven kan leiden.

Enthousiast?
Solliciteer hier dan direct online! Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ingrid Doezeman via idoezeman@cordaan.nl of 06 38 99 04 12. Voor vragen over de selectieprocedure kun je terecht bij Dylan Kuijpers via dkuijpers@cordaan.nl of 06 38 99 03 49.

Sollicitatievoorwaarden
https://werkenbijcordaan.nl/wp-content/uploads/2022/01/Sollicitatievoorwaarden-Cordaan-Recruitment.pdf

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature