Gedragsdeskundige VGZ

Omschrijving

Een dag als gedragsdeskundige op de Werf bij Cordaan is elke dag anders en vliegt voorbij. Zo varieert een dag van een multidisciplinair overleg naar een gesprek met Sarah, één van jouw cliënten. Met jouw diagnostische competenties weet jij een goed beeld te krijgen van haar ondersteuningsbehoeften en hoe Sarah daar optimaal in begeleid kan worden. Dit bespreek jij aansluitend met een van de begeleiders. Door de Triple C methode, ben jij in plaats van losse consulten, continu zeer nauw betrokken met jouw cliënten en de begeleiding. Klinkt dit als iets voor jou?

 

De baan

Cordaan staat aan de vooravond van de ontwikkeling van een VIC Work-home. Dit is een woonomgeving vormgegeven vanuit het orthopedisch behandelmodel Triple C. Dit bestaat uit een visie en een methodiek voor de begeleiding en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking, die daarnaast gedragsproblemen of psychische problemen hebben. De drie C’s van Triple C staan voor Client, Coach en Competentie. Het accent van de begeleiding is gericht op het gewone leven ervaren, dit staat centraal. Het werken in de VIC is net zo dynamisch als het leven van alledag. Er wordt integraal gewerkt. Wonen en dagbesteding vinden plaats onder één dak.

 

Als behandelcoördinator ben jij in staat als sleutelfiguur van het behandelsysteem op te treden samen met de leidinggevende en coach. Dat wil zeggen dat jij de bereidheid hebt de nieuwe traditie van nabijheid, sensitiviteit en betekenisgeving voor te leven richting begeleiders. Daarmee geef jij het goede voorbeeld in wat jij van begeleiders verwacht in samenwerking met cliënten en collega’s.


"Wanneer ik gebeld of gemaild word door een begeleider om te vertellen wat ze die dag met een cliënt hebben bereikt maakt mij dat trots!"  - Kim van V. Gedragsdeskundige De Werf. 


Locatie

De Werf is een kleine woonwijk in Amsterdam Noord voor mensen met een verstandelijke beperking. De meeste cliënten die wonen op de Werf hebben gespecialiseerde begeleiding nodig. De huizen staan in verschillende straten bij elkaar. In ieder huis wonen 4 tot 8 cliënten. De kernwaarden kleurrijk, vol lef, liefdevol, vakmensen en verbindend geven richting aan ons werk. De Werf is een BOPZ-locatie.

Vereisten

Jouw profiel

Je hebt een afgeronde universitaire studie Orthopedagogiek of Ontwikkelingspsychologie, eventueel

aangevuld met een postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd), dan wel orthopedagoog generalist (NVO). Daarnaast beschik je over minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Ook heb je ervaring opgedaan in het werken met mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Verder ben jij in staat om op basis van eigen waarneming aan te sluiten bij de behoefte van het begeleidingsteam, de cliënt en zijn/haar verwant. Ook geef je richting aan de behandeling door samen met de begeleiders een concrete vertaling te maken vanuit het fundament van het Triple- C behandelhuis. 


 Jouw kwaliteiten

  • Je hebt een professionele, representatieve uitstraling en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
  • Je werkt methodisch en gestructureerd; hierbinnen ben je echter wel in staat om flexibel te handelen en gemakkelijk te schakelen.
  • Je bent altijd betrokken bij de zorg. Jouw adviezen komen in dialoog met de cliënt en team tot stand en zijn bindend voor het richten, inrichten en verrichten van de behandeling en begeleiding.
  • Je bent in staat multidisciplinair te overleggen bij complexe casuïstiek. Je werkt nauw samen met een AVG arts, het begeleidingsteam en op indicatie met paramedici.
  • Jij vormt een beeld van de cliënt op basis van: voorgeschiedenis, diagnostiek, een combinatie van eigen ervaring en met observatie van de cliënt en de ervaringen van familie en team.
  • Jij weet met alle betrokkenen, ouders/verwanten overeen te komen dat het beeld van de cliënt eenduidig is en daar ook naar gehandeld wordt.
  • Jij stelt menselijke behoeften in het zorgoverleg van de cliënt centraal. Het gaat vooral over de manier waarop de behandeling aansluit bij de ondersteuningsbehoefte van de cliënt.
  • Je beschikt over de nodige humor, hebt een positieve uitstraling, een gezonde dosis relativeringsvermogen en past zelfreflectie toe. 

Ons aanbod

Wij bieden je een jaarcontract voor 32-36 uur per week met uitzicht op een vast contract. Deze functie is ingeschaald in FGW 65 en salaris is conform functieniveauCordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden en een fietsenplan.

 

Enthousiast?

Herken je jezelf in dit profiel, solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij je cv een uitgebreide

motivatie. Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Ageeth Pothoven - projectleider VIC Workhomes 06-50416921 of Laurent Jan van den Bogaard - manager behandelzaken 06-22375398.

  

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.