Omschrijving

Ben jij een ervaren gedragsdeskundige en ben jij gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag? Kom dan onze teams versterken op locatie De Werf of De Foyer!

De Werf
De Werf is een kleine woonwijk in Amsterdam Noord voor mensen met een verstandelijke beperking en duale problematiek. Hier wonen ongeveer 70 cliënten. Op deze behandellocatie werk jij nauw samen met 4 collega gedragsdeskundigen. Als gedragsdeskundige ben jij verantwoordelijk voor de 24 uurs zorg op de Werf. De Werf is een woonomgeving vormgegeven vanuit het orthopedagogich behandelmodel Triple-C. Jij bent in staat als sleutelfiguur van het behandelsysteem op te treden samen met de leidinggevende en meewerkend coach. Dat wil zeggen dat jij de bereidheid hebt de nabijheid, sensitiviteit en betekenisgeving voor te leven richting begeleiders.

De focus in de behandeling ligt op de interactie tussen de mens en zijn omgeving. Jij geeft richting aan de behandeling door samen met de begeleiders een concrete vertaling te maken vanuit het fundament van het Triple- C behandelhuis. Deze vertaling resulteert in een gezamenlijk gedragen beeld over de ondersteuningsbehoeften en de ondersteuningsvragen van cliënten vertaalt in een behandelplan dat multidisciplinair wordt ondersteund. Als gedragsdeskundige ben je continue betrokken bij cliënten en begeleiders. Jij bent in staat om op basis van eigen waarneming aan te sluiten bij de behoefte van het begeleidingsteam, de cliënt en zijn/haar verwant.

De Foyer
Als behandelcoördinator binnen de VGZ zal je komen te werken op onze locatie De Foyer voor cliënten met een verstandelijke beperking in Amsterdam. Je bent als behandelcoördinator inhoudelijk eindverantwoordelijk voor de cliënten van je behandellocatie, in nauwe samenwerking met de teammanager en de persoonlijk begeleider. Je draagt zorg voor een integraal behandelplan en levert een inhoudelijke bijdrage aan de zorgdossiers. Hierbij werk je tevens multi- en interdisciplinair samen met professionals binnen en buiten de eigen organisatie.

De Foyer is een behandellocatie in Amsterdam West, waar ongeveer 40 (jong)volwassenen wonen met een licht verstandelijke beperking, sommige met bijkomende problematiek (psychiatrie). 35 cliënten wonen op de locatie en een enkeling wordt ambulant begeleid. Op deze locatie wonen cliënten op basis van een VG, LVG, BW-LVB of IFZO indicatie. Deze locatie valt onder het domein 'LVB+/GGZ'. Je bent behandelcoördinator bij ongeveer de helft van de cliënten.

 • Diagnostiek en beeldvorming: systematisch onderzoek en oordeelvorming over ondersteuningsbehoeften en competenties van de cliënten.
 • Advisering en coaching van de teams bij de planning, uitvoering en evaluaties van de behandeling voor de cliënt en diens netwerk.
 • Deelname aan multidisciplinaire overleggen.
 • (Mediërende) behandeling door in gesprek te gaan met de cliënt en/of zijn of haar netwerk over diens hulpvraag, problematiek en het begeleiden/behandelen hiervan; o.a. individuele behandeling op het gebied van emotieregulatie en zelfbeeld versterking.
 • Preventie en voorlichting, deskundigheidsbevordering van begeleiders en beleidsontwikkeling.

Wat ga je doen?

 • Jij stelt menselijke behoeften in het zorgoverleg van de cliënt centraal. Het gaat vooral over de manier waarop de behandeling aansluit bij de ondersteuningsbehoefte van de cliënt;
 • Jij vormt een beeld van de cliënt op basis van: voorgeschiedenis, diagnostiek, een combinatie van eigen ervaring en met observatie van de cliënt en de ervaringen van familie en team;
 • Je beschikt over de nodige humor, hebt een positieve uitstraling, een gezonde dosis relativeringsvermogen en past zelfreflectie toe;
 • Je werkt methodisch en gestructureerd; hierbinnen ben je echter wel in staat om flexibel te handelen en gemakkelijk te schakelen zonder richting te verliezen.

Wat krijg je van Cordaan?

 • De Werf: Een contract met contractduur van minimaal een jaar voor 32-36 uur per week met. Bij goed functioneren bieden wij graag de mogelijkheid tot een vast contract;
 • De Foyer: Een contract met contractduur van juli 2021 tot medio 1 december 2021 voor 20-24 uur per week met. Bij goed functioneren bieden wij eventueel graag de mogelijkheid tot een vast contract;
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg in FWG 60 (€ 3.189 - € 4.652) of FWG 65 (€ 3.624 - € 5.476) o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur;
 • Een uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering 8,33 % van het bruto jaarinkomen;
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan;
 • Scholingsmogelijkheden.

Vereisten

Jouw profiel:

 • Je hebt een afgeronde universitaire studie orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie, eventueel aangevuld met een postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd) dan wel orthopedagoog generalist (NVO).
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van enkele jaren werkervaring binnen een soortgelijke functie.
 • Je bent in het bezit van een Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD).
 • Je hebt een professionele, representatieve houding en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je werkt methodisch en gestructureerd; hierbinnen ben je echter wel in staat om flexibel te handelen en gemakkelijk te schakelen.
 • Je beschikt over inlevingsvermogen en stelt je ondersteunend op naar de cliënt en het team. Jouw visie is erop gericht dat je in dienst staat van de cliënt, met als doel dat de cliënt zoveel mogelijk zijn of haar eigen leven kan leiden. Ook beschik je over de nodige humor, heb je een positieve uitstraling en kun je goed relativeren

Enthousiast?

Mooi, wij zijn erg benieuwd naar jou! Je kunt hier meteen online solliciteren. 

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Kim van Veelen (Gedragsdeskundige) via 06 – 21 53 78 23 of kveelen@cordaan.nl, of neem contact op met Laurent Jan van den Bogaard (Manager Behandelzaken) via 06 – 22 37 53 98.

Voor vragen over het sollicitatieproces kan je terecht bij Saskia Teunissen (Recruiter) via 06-39184897 of steunissen@cordaan.nl.

Direct na je sollicitatie ontvang je van ons een bevestiging per mail. Niet ontvangen? Check dan ook even je spambox.

Momenteel kan het zijn dat je iets later reactie krijgt op je sollicitatie vanwege de coronacrisis. Voor meer informatie over Cordaan en corona, klik hier.
Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), een persoonlijkheidstest en het afnemen van een referentie zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature