Omschrijving

Cordaan Jeugd is op zoek naar een gezinscoach voor 28-32 uur per week. Ben jij in het bezit van een diploma Pedagogiek/ SPH/ Social Work en heb jij werkervaring met de LVB doelgroep en het werken met gezinnen, reageer dan op deze vacature!

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een gezinscoach die zelfstandig werkt, maar tegelijkertijd in staat is met collega's samen te werken in een hecht team van professionals.

Als gezinscoach ga je werken in gezinnen waarbij de (LVB) ouder(s) ondersteuning nodig hebben in de opvoeding van hun kind waarbij sprake is van hoog complexe problematiek en waarin gespecialiseerde kennis nodig is. Je staat dichtbij het gezin en diens omgeving. Je hebt een systeemgerichte benadering waarbij je gericht bent op het versterken van de krachten van het gezinssysteem. Als gezinscoach ben je in staat verschillende opvoedinterventies in te zetten om de leefomgeving van het kind te stimuleren met als doel de veiligheid te vergroten.

Samen met het gezin stel je doelen op, dat kan vanuit een vrijwillig kader of vanuit een gedwongen kader.

Als gezinscoach kom je in verschillende gezinssystemen. Je kunt schakelen tussen het geven van opvoedondersteuning en het signaleren van en handelen op onveilige situaties. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het behandel,- en begeleidingsproces op de verschillende levensgebieden van kind en gezin.

De gezinscoach werkt nauw samen met behandelaren binnen de organisatie en tevens met externe partijen die betrokken zijn bij het gezin zoals school, ouder- kind team, jeugdbescherming, etc. Kennis van de sociale kaart is daarom een vereiste.

Tot slot heb je oog voor de verschillende etnische achtergronden van de gezinnen waarin je werkt en weet je aan te sluiten bij de normen en waarden die vanuit religie belangrijk voor hun zijn.

Waar ga je werken? Je werkt in de verschillende regio's van Amsterdam. Ons kantoor bevindt zich in Amsterdam Noord.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je beschikt over HBO-werk en denkniveau en bent in bezit van een relevant HBO diploma (SPH, Pedagogiek, Psychologie, Social Work).
 • Je bent SKJ geregistreerd.
 • Je hebt ervaring in het werken met gezinnen met multi-problematiek.
 • Je bent professional met hart voor de kwetsbare doelgroep en kan de juiste balans vinden tussen betrokkenheid en professionele afstand.
 • Je bent resultaatgericht en in staat methodisch en planmatig te werken. In complex en in crisis situaties handel je zorgvuldig en daadkrachtig.
 • Jouw kwaliteiten: je kunt goed plannen en organiseren en bent omgevingsbewust. Daarnaast weet je goed aan te sluiten bij het gezin, kun je goed communiceren en ben je in staat een netwerk op te bouwen en te onderhouden.
 • Je kent je eigen sterke punten en valkuilen en kunt goed reflecteren.
 • Je kunt makkelijk omgaan met ouders en kinderen uit diverse culturen.

Wat krijg je van ons?

 • Een contract voor een jaar voor 28-32 uur met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Salaris en inschaling zijn conform CAO GHZ in schaal 50.
 • Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden en een fietsenplan.

Enthousiast?

Herken je jezelf in dit profiel, solliciteer hier dan direct online. Graag ontvangen wij bij je cv een motivatie. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Chantal van der Heijden, manager gezinsdiensten. Per mail kun je haar bereiken op cvanderheijden@cordaan.nl.

De sluitingsdatum van deze vacature is 12 juni 2022. De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 17 juni 2022 tussen 8.30 en 17.00 uur.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature