Gezinshuisouders

Omschrijving

Ben jij een stabiele, professionele opvoeder die stevig in zijn of haar schoenen staat? Zie je het opvoeden van kinderen met complexe problemen als een uitdaging? Ben jij een opvoeder die niet loslaat, maar ‘vastpakt’? In samenwerking met Cordaan zijn wij op zoek naar gezinshuisouders in Amsterdam Zuid-Oost. De setting is bijzonder: twee zelfstandige woonhuizen voor gezinshuizen met daartussen appartementen voor (jonge) moeders met een licht verstandelijke beperking en hun kinderen. 

Werken als gezinshuisouder

Gezinshuisouder zijn is geen gewone baan in de zorg. Je zorgt, eventueel samen met je partner, voor enkele kinderen en jongeren gedurende langere tijd van hun leven. Als gezinshuisouder ben je 24 uur per dag verantwoordelijk voor de opvoeding en behandeling van kinderen met vaak een complexe orthopedagogische problematiek, waarbij de nadruk ligt op observeren, begeleiden en stimuleren. Je werkt aan ontwikkeling van de kinderen/jeugdigen. Hierbij werk je samen met o.a. de biologische ouders, het netwerk van het kind en de professionals van Cordaan. Je biedt structuur en je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van kinderen. Je volgt de ontwikkeling van de kinderen en stimuleert hen in hun ontwikkeling aan de hand van gerichte doelen, welke zijn opgesteld in het hulpverleningsplan. De doelgroep (L)VB van Cordaan vraagt specifieke affiniteit én competenties.

Er wordt naast het gezinshuisouderschap ook van gezinshuisouders gevraagd om af en toe klaar te staan voor de (jonge) moeders in de tussenliggende appartementen. De directe begeleiding hiervan ligt bij de medewerkers van Cordaan.

Vereisten

Wie ben jij?

Als gezinshuisouder benader je kinderen op een positieve, evenwichtige en consequente wijze. Je bent in staat je in te leven in wat een kind voelt en meemaakt. Je stemt je professioneel handelen af op de zorgvraag van ieder kind. Je toont daarbij respect voor de eigenheid en autonomie van ieder kind en bent in staat het ouderschap te ‘delen’ met biologische ouders. Tenslotte werk je volgens het ondersteuningsplan en reflecteer je systematisch op jouw eigen handelen, waarbij je continue op zoek gaat naar mogelijkheden tot verbetering. En je werkt als zelfstandig ondernemer binnen de franchiseformule van Gezinshuis.com

Als gezinshuisouder:

· sta je positief in het leven en denk je veelal in oplossingen;

· beschik je over doorzettingsvermogen, een goed inlevings- en acceptatievermogen en een hoge betrokkenheid;

· ben je creatief, stressbestendig en kun je improviseren;

· weet je biologische ouders nadrukkelijk te betrekken;

· ben je in het bezit van goede sociale en communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van samenwerkingscontacten met (pleeg)ouders, familie, scholen en externe instanties;

· sta je open voor begeleiding en/of coaching en kun je reflecteren op je eigen handelen;

· beschik je over een zorg gerelateerde Mbo (minimaal niveau 4) of Hbo scholing (en/of ben je bereid tot het volgen van een Hbo-opleiding).

Waar ga je werken?

Bij Cordaan vinden we dat ieder kind recht heeft op een warme, liefdevolle omgeving waar hij zich veilig voelt, kan hechten en ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind gebruik kan maken van reguliere voorzieningen waar mogelijk, maar ook recht heeft op specialistische begeleiding en behandeling. Wij willen een bijdrage leveren aan een goede ontwikkeling, opvoeding en ouderschap. Cordaan Jeugd biedt o.a. dagbesteding, ondersteuning in onderwijs, gezinsondersteuning, logeren, gezinshuizen en een trainingshuis voor moeder en kind. Ieder kind en iedere ouder is welkom bij Cordaan en samen bieden wij de best passende zorg. 

Enthousiast?
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen via 0345 450253 of stuur een e-mail naar info@gezinshuis.com
 De selectieprocedure start met een gesprek met een van onze accountmanagers en een ervaren franchisenemer, daarop volgen o.a. een referentiecheck, VOG aanvraag, competentietest en het indienen van een ondernemingsplan.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature