GZ-psycholoog Ouderenzorg

Omschrijving

GZ-Psycholoog

 

Cordaan zoekt een enthousiaste en zelfstandige GZ-psycholoog met hart voor de ouderenzorg voor 24 tot 36 uur voor locaties Amsterdam West.

 

Cordaan biedt behandeling en begeleiding, gericht op gezondheid en welbevinden van individuele cliënten die aangewezen zijn op (psychogeriatrische, somatische, psychiatrische of revalidatie) verpleeghuiszorg.

De (GZ-)psychologen binnen Cordaan zijn onderdeel van het multidisciplinaire team dat werkt vanuit een omgevings- en cliëntgerichte visie waarbij de leefstijl van de cliënt richtinggevend is voor de keuze en uitvoering van de behandeling. De multidisciplinaire behandelteams bestaan uit specialisten ouderengeneeskunde, (GZ-)psychologen, paramedici, geestelijke verzorging en een aantal ondersteunende medewerkers. De behandeling en begeleiding worden zoveel mogelijk afgestemd op de leefgewoonten en hulpvragen van de cliënt. Respect en waardering voor de eigenheid van de cliënt wordt getoond door zijn achtergrond, leefgewoonten, wensen en (zorg)behoeften zorgvuldig in kaart te brengen en telkens mee te laten wegen in het aanbod: de vorm en aard van de voorgestelde behandeling en/of begeleiding en de alternatieven. 

 

De werkplek

Cordaan heeft als een van de grootste zorgaanbieders in de regio Amsterdam en Diemen veel locaties. Jouw werkplek zal in West zijn met als hoofdlocatie KSW Ottho Heldring. En overige locaties graag in overleg. Tevens maak je deel uit van de vakgroep (GZ-)psychologen binnen Cordaan. Verder is Cordaan aangesloten bij de PgD, een professioneel landelijk samenwerkingsverband van psychologen werkzaam in de verpleeghuiszorg.  

 

De werkzaamheden

Als GZ-psycholoog ben je werkzaam in een actieve en enthousiaste vakgroep van 11 psychologen. Je verricht de volgende werkzaamheden:

 • (Neuro) psychologische diagnostiek met betrekking tot het psychisch en cognitief functioneren van cliënten en het analyseren van gedragsveranderingen en/of andere problemen die hieruit kunnen ontstaan. Op grond van de diagnostiek stel je een behandelplan op, waarbij conclusies worden vertaald naar alledaagse situaties en waarover je voorlichting en instructies kunt geven aan betrokken.
 • Individuele en mediatieve behandeling en begeleiding van cliënten.
 • Extramurale consulten in de wijk
 • Overleg voeren met andere betrokken disciplines over de voortgang van het behandelplan.
 • Geven van psycho-educatie en het begeleiden van het cliëntsysteem.
 • Bijdrage leveren aan deskundigheidsbevordering.
 • (Indien belangstelling) werkbegeleiding geven aan psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog   

Vereisten

Wat verwachten wij van jou

Voor deze functie in Cordaan staan de volgende functie-eisen centraal:

 • In bezit van een masterdiploma psychologie, in de richting van klinische neuropsychologie, gerontologie of klinische psychologie en een postmasterdiploma GZ-psycholoog. Je bent minimaal drie jaar geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog (BIG).
 • Affiniteit met de doelgroep en ervaring in de ouderenzorg op het gebied van psychogeriatrie, psychiatrie en geriatrische revalidatie. Je kunt zelfstandig een omgangsadvies opstellen en een neuropsychologisch onderzoek uitvoeren.
 • Zelfstandigheid in het uitvoeren van werkzaamheden.
 • Collegiaal en gericht op samenwerking binnen een multidisciplinair team.
 • Visie op ouderenzorg en respect voor eigenheid van cliënten en hun systeem. 

 

Wat bieden wij jou

Een tijdelijk (jaar-) contract voor 24 tot 36 uur met intentie tot vast contract na 1 jaar. Salariëring en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO V&V.

Uitstekende Opleidings- en Ontwikkelmogelijkheden naar keuze in overleg

 

Meer informatie & solliciteren

Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt en voldoe jij aan bovenstaande functie-eisen? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie Jaap Kamphuis M 06-52717479.

 

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.