(GZ-)Psycholoog - Ouderenzorg

Omschrijving

Cordaan zoekt per november een enthousiaste en zelfstandige psycholoog met hart voor de ouderenzorg. Voor locaties in Amsterdam Oost, Noord en West. Het betreft een waarneming voor o.a. zwangerschapsverlof voor tenminste 4 maanden.


Wat ga je doen?
De Behandeldienst van Cordaan biedt behandeling en begeleiding, gericht op gezondheid en welbevinden van individuele cliënten die aangewezen zijn op (psychogeriatrische, somatische, psychiatrische of revalidatie) verpleeghuiszorg. De dienst bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde, (GZ-)psychologen, paramedici, geestelijke verzorging en een aantal ondersteunende medewerkers.

De (GZ-)psychologen binnen Cordaan zijn lid van het multidisciplinaire team dat werkt vanuit een omgevings- en cliëntgerichte visie waarbij de leefstijl van de cliënt richtinggevend is voor de keuze en uitvoering van de behandeling. De behandeling en begeleiding worden zoveel mogelijk afgestemd op de leefgewoonten en hulpvragen van de cliënt. Respect en waardering voor de eigenheid van de cliënt wordt getoond door zijn achtergrond, leefgewoonten, wensen en (zorg)behoeften zorgvuldig in kaart te brengen en telkens mee te laten wegen in het aanbod: de vorm en aard van de voorgestelde behandeling en/of begeleiding en de alternatieven. 

Als (GZ-)psycholoog ben je werkzaam in een actieve en enthousiaste vakgroep van 14 psychologen. Binnen de behandeldienst van Cordaan verricht je de volgende werkzaamheden:

 • (Neuro)psychologische diagnostiek met betrekking tot het psychisch en cognitief functioneren van cliënten en het analyseren van gedragsveranderingen en/of andere problemen die hieruit kunnen ontstaan. Op grond van de diagnostiek stel je een behandelplan op, waarbij conclusies worden vertaald naar alledaagse situaties en waarover je voorlichting en instructies kunt geven aan betrokken.
 • Individuele en mediatieve behandeling en begeleiding van cliënten
 • Overleg voeren met andere betrokken disciplines over de voortgang van het behandelplan.
 • Geven van psycho-educatie en het begeleiden van het cliëntsysteem
 • Bijdrage leveren aan deskundigheidsbevordering.    

Waar ga je werken?
De locaties waar wij psychologen zoeken bevinden zich in Amsterdam Oost, Noord en West. Tevens maak je deel uit van de vakgroep (GZ-)psychologen binnen Cordaan. Verder is Cordaan aangesloten bij de PgD, een professioneel landelijk samenwerkingsverband van psychologen werkzaam in de verpleeghuiszorg.  

Vereisten

Wie ben jij?

 • In bezit van een masterdiploma psychologie, in de richting van klinische neuropsychologie, gerontologie of klinische psychologie en bij voorkeur de registratie tot gezondheidszorgpsycholoog (BIG).
 • Affiniteit met de doelgroep en enige ervaring in de ouderenzorg op het gebied van psychogeriatrie, psychiatrie en geriatrische revalidatie. Je kunt zelfstandig een omgangsadvies opstellen en een neuropsychologisch onderzoek uitvoeren.
 • Zelfstandigheid in het uitvoeren van werkzaamheden.
 • Collegiaal en gericht op samenwerking binnen een multidisciplinair team.
 • Visie op ouderenzorg en respect voor eigenheid van cliënten en hun systeem. 

Wat krijg je van ons?
We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie die de ambitie heeft de beste zorgverlener en zorgwerkgever van Amsterdam te zijn. Daarnaast bieden wij je:

 • Een tijdelijk contract (periode in overleg, +/- 4 maanden)
 • Salaris conform CAO VVT:
  Basispsycholoog FWG 60, min. €3.088,- en max. €4.583- bruto (o.b.v. 36 uur)
  GZ-psycholoog FWG 65, min. €3.582,- en max. €5.395,- bruto (o.b.v. 36 uur)
 • Uitstekende pensioenregeling
 • Eindejaarsuitkering van 7,4% van het bruto jaarinkomen
 • Scholingsmogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan

Enthousiast?   

Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer direct online! Graag ontvangen wij je CV en motivatie. Voor meer informatie over deze inhoud van deze functie neem dan contact op met Marjo Scheffer (manager behandelzaken) via 06- 27744545. Voor vragen over het sollicitatieproces bel of app naar Emilie Engel (recruiter) via 06-18734007.

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.