Huishoudelijke hulp OGGZ

Omschrijving

Wat is OGGZ? 

OGGZ staat voor Openbare Geestelijke Gezondheidszorg. De primaire OGGZ-doelgroep bestaat uit de sociaal kwetsbaren. Dit zijn mensen die veelal een gemarginaliseerd bestaan leiden en die onvoldoende in staat zijn om in de eigen bestaansvoorwaarden te voorzien. Daarnaast is er veelal sprake van meervoudige problematiek (zoals schulden, verwaarlozing, sociaal isolement). En er is meestal sprake van een beperkt sociaal netwerk. 

 

De baan

Je gaat huishoudelijke werkzaamheden verrichten bij klanten thuis vanuit een zorgvraag, waarbij klanten ondersteund en gestimuleerd worden om de huishoudelijke taken die ze zelf nog kunnen verrichten, ook zelf te doen. Je werkt aan de hand van gemaakte en vastgelegde afspraken. In het logboek lees je wat de afspraken zijn en rapporteer je wat je gedaan hebt. Je bent gericht op het ondersteunen van klanten en het overnemen van huishoudelijke taken. Daarnaast stimuleer je, in nauw overleg met thuisbegeleiding, de klant om huishoudelijke taken die hij/zij nog zelf kan, ook zelf te doen. Veranderingen in de situatie van de klant signaleer je en rapporteer je aan de coördinator en de thuisbegeleiding. 

 

Het werk van de Medewerk(st)er OGGZ vindt meestal plaats in instabiele en complexere situaties. Altijd ligt er een indicatie op het gebied van OGGZ ten grondslag aan de hulp. In sommige situaties is het belangrijk dat jij als Medewerk(st)er OGGZ de regie neemt en houdt. Indien nodig overleg je met collega's van de ambulante ondersteuning, en/of familie/mantelzorgers. De werktijden zijn in overleg in te vullen van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur. In het digitale planningssysteem lees je wat jouw rooster is en vul je in wanneer je hebt gewerkt. Je spreekt bij aanvang af voor hoeveel uur per week je een contract aan gaat. Dit kan zijn van minimaal 2,5 tot gemiddeld 15 uur per week.

Vereisten

Wie ben jij? 

  • Je hebt aantoonbare ervaring of affiniteit met de doelgroep.
  • Je hebt ervaring met diverse huishoudelijke taken.
  • Je hebt kennis van hygiëne en van de meest gebruikte schoonmaakmiddelen en methoden.
  • Je beheerst de Nederlandse taal op NT2-niveau en bent in staat om in leesbaar Nederlands in het logboek te schrijven en te rapporteren.
  • Je communiceert met tact, hebt geduld en doorzettingsvermogen. Je kunt zeer zelfstandig werken, bent klantvriendelijk en hulpvaardig.
  • Je kunt goed luisteren en begrip tonen maar zeker ook goed grenzen aangeven en bewaken en je komt afspraken altijd na. 
  • Je kunt werken volgens de afspraken die met de klant zijn gemaakt en vastgelegd.
  • Je bent integer, betrouwbaar en representatief.
  • Je hebt een pc, internet en een mobiele telefoon.
  • Tot slot is het belangrijk dat je een fiets of bromfiets hebt. Dit is noodzakelijk om van de ene klant naar de andere klant te gaan

Wat krijg je van ons? 

Wij bieden je een tijdelijke aanstelling voor 7 maanden. Een salaris van €10,96 een uitstekende pensioenregeling, een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 7,4% en scholingsmogelijkheden.
Je kunt online onbeperkt trainingen volgen via ons opleidingsplatform GoodHabitz. De leukste manier om meer kennis op te doen in jouw vakgebied of persoonlijke interesses!

 

Enthousiast?

Ben je door het lezen van bovenstaande vacature enthousiast geworden? Klik dan op onderstaande sollicitatie-button en stuur je CV. Heb je nog vragen? Bel Daisy 06-83101661 (Ma-Di-Do-Vr) of je kunt ook mailen naar recruitment@cordaanthuisdiensten.nl