Omschrijving

“Cliënten willen graag aan het werk. Die motivatie, dat vind ik toch echt het leukste aan dit werk. En het lukt nog ook!” 
Vind jij het leuk om cliënten van Cordaan te begeleiden naar regulier werk en hen te ondersteunen bij verschillende vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als IPS-jobcoach begeleid je cliënten van Cordaan naar regulier werk of een opleiding en ondersteun je hen in hun werk/opleiding. De voornaamste doelgroep bestaat uit (jong-)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende psychische problematiek (LVB+). In de rol van IPS- coach neem je een werk assessment af, zoek je werk voor je cliënten en begeleid je hen op het werk. Daarnaast begeleid je als jobcoach ook cliënten die al werkzaam zijn binnen één van de bedrijven van Cordaan.

 • We verwachten dat jij cliënten stapsgewijs kan ondersteunen in hun route naar regulier werk of een opleiding. Je bent geduldig en volgt het tempo van je client;
 • Je bent pro-actief in het benaderen van bedrijven en het zoeken van oplossing voor de problemen waar jij en je cliënten tegenaan lopen.

IPS is relatief nieuw voor het zorgdomein Wonen, Werk & Dagbesteding (WWD) van Cordaan. Dat betekent dat je medeverantwoordelijk bent voor het inhoudelijk vorm geven van IPS en het opzetten van een breed bedrijvennetwerk.

Wat krijg je van Cordaan?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn voor deze functie conform cao Gehandicaptenzorg.

 • Een jaarcontract van 24 tot 32 uur met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid;
 • Scholing tot IPS coach;
 • Een salaris van minimaal €3046,00 tot maximaal €4349,00 (FWG 50) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week);
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar;
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn, collectiviteitskorting op je zorgverzekering en reiskostenvergoeding conform cao;
 • Een fietsplan en fietsreparatievergoeding.

Bij Cordaan vinden we het belangrijk dat jij jezelf kan zijn en je verder kan ontwikkelen. Bijvoorbeeld door gerichte trainingen, cursussen en scholing via onder andere Good Habitz. En heb je het heel erg naar je zin bij ons? Voor het aandragen van een nieuwe collega ontvang je een bonus van €250,00 netto!

Waar ga jij werken?

De functie is ondergebracht bij het zorgdomein WWD. Voor deze functie kun je gebruik maken van één van de vele locaties van Cordaan in Amsterdam. In de praktijk spreek je echter veel af buiten kantoor: op de werkplek van de cliënt of bij hem/haar thuis, op bedrijfsbezoek bij werkgevers, of je hebt een afspraak in een openbare ruimte.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je ben pro-actief, creatief en altijd optimistisch;
 • Je bent in het bezit van een relevante HBO opleiding bij voorkeur in de richting van jobcoaching (bijvoorbeeld Social work, psychologie of ergotherapie) of bereid deze te volgen;
 • Je bent beschikbaar voor 24 tot 32 uur per week;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit en ervaring in het werken met cliënten met LVB en GGZ problematiek;
 • Je beschikt over goede sociale en coachingsvaardigheden om cliënten planmatig te begeleiden en ondersteunen;
 • Je bent in staat om kort en bondig (schriftelijk) te rapporteren en je houdt je caseloadadministratie goed bij;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je bent creatief, flexibel en iemand die goed kan schakelen tussen de wensen van werkgevers en de wensen van de cliënten;
 • Je kunt omgaan met tegenslagen en weet deze om te buigen naar leerpunten voor je cliënt of voor jezelf.

Enthousiast?
Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer hier dan direct online! Solliciteren is mogelijk tot 28 juni, de eerste gesprekken vinden plaats in de week van 1 juli. Graag ontvangen wij bij je cv een uitgebreide motivatie. Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt. 

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met de manager, Gabe de Vries, tel. nr. 06-18584571 of met de teamleider, Thijs Dijkman, tel. nr. 06-11387269.

Inclusief werving- en selectiebeleid

Cordaan vindt een inclusief werving- en selectiebeleid belangrijk. We omarmen de eigenheid van collega’s en stimuleren ontwikkeling van talenten. We willen dat cliënten en collega's zichzelf herkennen in onze organisatie. Dit vraagt om een goede representatie van medewerkers en leidinggevenden met verschillende achtergronden. Cordaan streeft ernaar om meer mensen uit groepen die nog ondervertegenwoordigd zijn, aan te nemen en te behouden.

Sollicitatievoorwaarden

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed Solliciteer nu via Indeed

deel deze vacature