Omschrijving

Cordaan is op zoek naar een Manager Behandelzaken VGZ

Over Cordaan
Cordaan biedt aan zo’n 20.000 mensen zorg vanuit 120 locaties in Amsterdam, Diemen, Huizen en Nieuw-Vennep. Dat doen we met bijna 6.000 medewerkers en ruim 2.500 vrijwilligers. Maar ook in samenwerking met mantelzorgers en andere zorgprofessionals, onderzoeksinstellingen en vele maatschappelijke organisaties. Als één van de grootste zorgorganisaties van Amsterdam wil Cordaan verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van de langdurige zorg in de stad.

De sector VGZ|GGZ binnen Cordaan biedt ondersteuning aan Amsterdammers met een verstandelijke beperking, veelal met bijkomende problematiek. Altijd bedoeld om bij te dragen aan een waardevol leven. Niet de diagnose staat centraal, maar het stimuleren van ieders mogelijkheden. Inclusie bij Cordaan krijgt vorm doordat je kunt zijn wie je wilt zijn. Niemand blijft onopgemerkt en moet zo veel mogelijk het leven kunnen leiden dat hij of zij wenst. Liefst zo lang mogelijk in de eigen omgeving. En als dat niet meer kan, op een van onze woonlocaties.

De sector VGZ|GGZ omvat vier domeinen; één domein richt zich op Jeugd, de overige drie domeinen op volwassenen: Intensieve Zorg, Wonen|Werken|Dagbesteding en GGZ|LVB+. De behandeldienst VGZ ressorteert onder de directie GGZ|LVB+ en biedt behandeling aan de volwassen cliënten in alle drie de domeinen. Het domein Jeugd heeft een losse behandeldienst.

De functie
Als manager Behandelzaken ben je integraal verantwoordelijk voor de behandeldienst en geef je leiding aan circa 90 gedreven behandelaren. Het behandelteam bestaat uit artsen VG, praktijkverpleegkundigen, gedragsdeskundigen, paramedici, vaktherapeuten en het secretariaat, onderverdeeld in verschillende vakgroepen. Het ziekteverzuim is laag en de intrinsieke motivatie is groot. De afgelopen periode hebben we geïnvesteerd in het verbeteren van de bedrijfsvoering en zijn nieuwe afspraken gemaakt over de wijze waarop de samenwerking met de domeinen vorm krijgt. Dit proces is nog in volle gang. De komende periode willen daarnaast een nieuw multidisciplinair behandelcentrum en polikliniek VG realiseren. De manager die wij zoeken heeft eerder met dit bijltje gehakt en weet hier op natuurlijke en doortastende wijze invulling aan te geven.

Profiel
Wij zijn op zoek naar een verbindende manager op tactisch en strategisch niveau die zijn/haar visie op de zorg effectief kan maken door slim te organiseren en complexiteit te reduceren. Je bent in staat om het team te inspireren, het beste uit medewerkers te halen en te motiveren. Je geeft richting maar ook ruimte en vertrouwen, denkt in mogelijkheden en gaat moeilijke besluiten niet uit de weg. Je bent een natuurlijke netwerker die steeds de samenwerking opzoekt, zowel intern als extern. Je bent in staat om de behandeldienst van Cordaan op de kaart te zetten. Je bent communicatief sterk en betrouwbaar in je afspraken. Je hebt ervaring in veranderprocessen en weet tegenstellingen op een natuurlijke manier te overbruggen. Je bent bedrijfsmatig stevig onderlegd en weet een goed evenwicht te bewaren tussen effectiviteit en efficiëntie.

Aan kennis en ervaring vragen we:

  • Een relevante opleiding op HBO of WO niveau aangevuld met een bedrijfskundige en/of managementopleiding;
  • Kennis van en affiniteit met ontwikkelingen binnen de zorg (bij voorkeur VG,GGZ);
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een managementfunctie waarbij je leiding hebt gegeven aan behandelaren/professionals, bij voorkeur in een grote organisatie;

Vereisten

Ons aanbod voor de beste kandidaat
Een essentiële functie in een organisatie die vanuit inclusie verantwoordelijkheid neemt voor het ontwikkelen van langdurige zorg in Amsterdam. Een functie met volop ontwikkelruimte waarin je constructief en collegiaal samenwerkt met je collega’s. Een inspirerende plek waarbij we continu werken aan het verbeteren van onze dienstverlening.

De roots van Cordaan liggen in Amsterdam: een kleurrijke stad met mensen van verschillende nationaliteiten. Iedereen kan bij Cordaan terecht wat de achtergrond, voorliefde, kleur of beperking ook is. Dat geldt voor de Amsterdammers die een begeleidingsvraag hebben maar ook voor de Amsterdammers die bij Cordaan werken. We nodigen kandidaten met een niet westerse achtergrond dan ook nadrukkelijk uit te reageren.

Het betreft een functie voor 36 uur per week met uitzicht op een vast contract. De functie is ingedeeld conform cao VGZ in schaal FWG 70.

De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform cao en omvatten onder andere een uitstekende pensioenregeling, eindejaarsuitkering, reiskosten en een fietsenplan. Er zijn ruime mogelijkheden voor opleidingen en ontwikkeling.

Solliciteer direct online! Laat je cv en motivatie achter en dan nemen wij contact met jou op. Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt.


Cordaan laat zich bij deze procedure ondersteunen door Kyra Cools en Edo Lagendijk van VOOR. Zij zullen rechtstreeks contact met je opnemen.

Bij de selectie zijn altijd collega’s betrokken.


Een assessment is mogelijk onderdeel van de procedure en als voorwaarde voor indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

Indien een geschikte kandidaat solliciteert, kan al voor de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland. Het is mogelijk dat de vacature eerder sluit dan de genoemde sluitingsdatum.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature