Omschrijving

Bij het team HR en Kwaliteit & Innovatie zijn wij op zoek naar een Manager Leren & Ontwikkelen. Ben jij een leidinggevende met een passie voor Leren en Ontwikkelen én heb je affiniteit met de zorg? Heb je nieuwe ideeën, een frisse blik op leren en ontwikkelen en wil je het verschil maken als het gaat om toekomstgericht anders werken, leren en doen? Lees snel verder!
Wie ben jij?

Het team HRK&I zoekt een energieke, gedreven manager die leidinggeeft aan het team Leren en Ontwikkelen (binnen Cordaan genoemd: de Cordaan Academie), waar het leeraanbod ontwikkeld en beheerd wordt. Cordaan staat voor continu leren en het bieden van optimale ontwikkeling voor iedere collega. Hierbij is de Cordaan Academie de drijvende kracht achter ontwikkeling, opleiding en training voor onze medewerkers. Samen met jou slaan wij graag de brug om de kwaliteit van onze zorg continu te verbeteren, waarbij de toekomst van anders werken, anders leren en anders doen voorop staat. Dit vanuit de visie: bij Cordaan blijf je leren en ontwikkelen voor de cliënt, voor jezelf en voor onze toekomst. Met een proactieve afdeling zorgen wij er samen voor dat medewerkers hun werk goed en met plezier kunnen doen, zodat zij kwalitatief goede zorg kunnen bieden aan onze cliënten. Dat is waar het allemaal om draait!

Verder:

 • Beschik je over een relevante opleiding op wo-niveau en heb je ervaring op het gebied van HR en Leren en Ontwikkelen;
 • Zelfstandigheid is vereist bij het verrichten van de werkzaamheden naar eigen inzicht op basis van de strategische organisatievisie;
 • Krijg je mensen mee in nieuwe ideeën en bent in staat zowel in- als extern goede samenwerkingsrelaties op te bouwen en te onderhouden;
 • Kun je in complexe veranderingen mensen motiveren en positief uitdagen;
 • Vaardigheden als luisteren, overtuigen, integer handelen, belangen afwegen en respectvol interveniëren zijn belangrijk in de functie;
 • Beschik je over invoelingsvermogen, kun je motiveren, beschik je over luistervaardigheid en hulpvaardigheid om de meest geschikte vorm van ondersteuning en advies te kunnen geven aan de RvB, directies en management.

Wat ga je doen?
Je geeft direct leiding aan een team van 8 medewerkers: 2 teamleiders, 4 beleidsadviseurs Leren & Ontwikkelen, 2 medewerkers van het opleidingsbureau en indirect aan 27 medewerkers bestaande uit praktijkadviseurs, leercoaches en trainers van de Cordaan Academie.

Je geeft aandacht aan de medewerkers binnen de afdeling op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling, zodat de best mogelijke dienstverlening kan worden gegeven aan de klant. Belangrijk is het creëren van de juiste randvoorwaarden en kaders zodat medewerkers in optimale omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren. Om dit goed te kunnen doen, onderhoud je relaties met de diverse directies en zorg je daar voor draagvlak.  

Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en goede uitvoering van werkprocessen binnen het team, de teamresultaten en het naleven van de gestelde kaders. Als Manager Leren & Ontwikkelen stel je het jaarplan op voor de Cordaan Academie, verbonden aan het Strategisch HRK&I jaarplan, en vertaalt dit jaarplan naar concrete afspraken en bewaakt de realisatie ervan. Je werkt conform de visie op leren en ontwikkelen van Cordaan. Je houdt je bezig met een actieve en uitvoerbare bijdrage leveren aan strategische HR-thema’s.


Toekomstbestendig Leren en Ontwikkelen

Als organisatie willen wij de beste werkgever in de zorg zijn waar continu leren en ontwikkelen in ons DNA zit. Hierdoor heeft onze zorgprofessional regie over het eigen vak en weet wat er mogelijk is om te groeien zodat wij daar samen met collega's vorm en inhoud aan kunnen geven. Dat vraagt van jou als manager dat je samen met de mensen uit je team inspireert, deze beweging faciliteert en met concrete ideeën en plannen dit helpt te realiseren. Daar waar omstandigheden ingewikkeld zijn, weet je nieuwe oplossingen te bedenken, te ontwikkelen en neer te zetten. Je zorgt ervoor dat Cordaan op het gebied van leren & ontwikkelen meer als organisatie gaat acteren met een verhaal, een aanpak en gezamenlijke doelen.

Vereisten

Waar ga je werken? 

Onze afdeling kent een doelgerichte manier van werken: iedereen wil medewerkers laten groeien. Daar doen we het voor. Expertise telt, maar vooral ook respect voor elkaar en een goede sfeer. Je komt te werken voor een van de grootste zorgorganisaties van Amsterdam. Als Manager Leren & Ontwikkelen werk je op de afdeling HRK&I, gevestigd in ´t Havengebouw aan De Ruijterkade in Amsterdam. Daarnaast is er ook de mogelijkheid thuis te werken én op onze locaties door heel Amsterdam. De Manager Leren & Ontwikkelen rapporteert aan de Directeur HR en Kwaliteit & Innovatie en is daarmee lid van MT HRK&I. De andere MT leden zijn: 2 managers HR&K (HR en Kwaliteit voor HR businesspartners/HR- en Kwaliteit-adviseurs), Manager HR Operations, Manager HR Expertise en een Manager Kwaliteit & Innovatie.

Wat bieden wij?

Een ontzettend leuke baan waar jij jezelf kunt zijn bij een van de grootste zorgorganisaties van Amsterdam. Verder bieden wij:

 • Een jaarcontract voor (32-36 uur per week) met uitzicht op een vast dienstverband; 
 • Geld: in de vorm van salaris conform CAO VVT, FWG 65/70 (afhankelijk van ervaring, (min. €4.371,- en max. €7.294,- o.b.v. een fulltime dienstverband);
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar;
 • Bij Cordaan ga je voor een loopbaan, als je een opleiding wilt volgen dan kijken we samen welke het beste past;
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Reiskostenvergoeding conform CAO VVT en thuiswerkfaciliteiten zoals een laptop en iPhone;
 • Fiets nodig? Cordaan heeft een fietsenplan!

Kleurrijk en betekenisvol met elkaar
Cordaan vindt een inclusief werving- en selectiebeleid belangrijk. We omarmen de eigenheid van collega’s en stimuleren ontwikkeling van talenten. We willen dat cliënten en collega's zichzelf herkennen in onze organisatie. Dit vraagt om een goede representatie van medewerkers en leidinggevenden met verschillende achtergronden. Cordaan streeft ernaar om meer mensen uit groepen die nog ondervertegenwoordigd zijn, aan te nemen en te behouden.

Enthousiast?
Ben jij de Manager Leren & Ontwikkelen die wij zoeken? Reageer dan direct op deze vacature en solliciteer op de manier die bij jou past. Solliciteren is mogelijk tot en met 28 februari 2024. Direct na je sollicitatie ontvang je van ons een bevestigingsmail. Mocht je deze niet ontvangen hebben, check nog even je ongewenste postvak.

Selectieprocedure

De recruiter neemt contact op voor een telefonische screening, bij wederzijdse interesse zullen er drie gesprekken plaatsvinden bij Cordaan.

Het selectieproces voor de kandidaat bestaat op basis hiervan uit:

 • Een eerste gesprek met de directeur HRK&I en een HR-manager van het MT HRK&I;
 • Tweede gesprek met Team Cordaan Academie;
 • Derde gesprek een HR-manager van het MT HRK&I en een zorgdirecteur.

De interviews zullen plaatsvinden bij Cordaan te Amsterdam. Een (online) assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Voor vragen over inhoud van de functie en over de sollicitatieprocedure kun je telefonisch terecht bij Nicky van Veenhuizen, teamlead HRK&I (Recruitment), 06-11865088 of via nvanveenhuizen@cordaan.nl.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature