Omschrijving

Ben jij een (ervaren) coach met een duidelijke visie op het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag? Ben jij in voor nieuwe ontwikkelingen en word jij enthousiast van het werken in een VIC Work-home? Dan ben jij de persoon met wie we graag om tafel willen gaan!

Wat ga je doen?
Als meewerkend coach ben jij een inspirator en vernieuwende denker die ook in staat is naar zichzelf te kijken. Problemen oplossen gaat jou goed af en jij weet elke situatie te hanteren zonder het doel en de visie los te laten. Jij kan collega’s coachen vanuit de inhoudelijke kennis en ervaring, bent iemand die doet wat hij zegt en zegt wat hij doet. Je werkt nauw samen met de gedragsdeskundige, manager en begeleiders en draagt bij aan een concrete vertaling vanuit het fundament van het Triple-C behandelhuis. In overleg werk jij deels mee in het rooster en vul jij deels werktijden zelfstandig in gericht op coaching vragen.

Waar ga je werken?
De Werf is een kleine woonwijk voor mensen met een verstandelijke beperking  in Amsterdam Noord. De meeste cliënten die wonen op de Werf hebben gespecialiseerde begeleiding nodig. De bewoners hebben een matig tot ernstige verstandelijke beperking en functioneren op het cognitief en sociaal-emotioneel niveau van een zeer jong kind. 
Er zijn 6 woongroepen met verschillende teams, maar iedereen kent elkaar. In ieder huis wonen 4 tot 8 bewoners. De Werf is zelfonderhoudend: zo helpen de cliënten mee met koken en het schone wasgoed. De plantsoenen worden onderhouden door cliënten van het leerwerkbedrijf, en ook in het restaurant werken bewoners. Op zondag is er de soos: een dj, een dansvloer, en soms een zangoptreden en een patatkraam.

In onderstaande video vertellen medewerkers van De Werf hoe het is om te werken op De Werf en waarom zij hun werk zo uniek vinden:

Triple C
De cliënten van de VIC Work-homes worden begeleid vanuit de visie ‘herstel van het gewone leven’ met als orthopedisch behandelmodel Triple C. Op de woning, het werk en in hun vrije tijd worden de cliënten door een groep vaste begeleiders ondersteund. Door een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan met de cliënt, samen te werken aan een betekenisvolle daginvulling, en anders te kijken naar ´probleemgedrag´, komen wij tot een herstel en het ervaren van het gewone leven. 

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een afgeronde relevante zorginhoudelijke hbo opleiding, het is een pré als deze is aangevuld met een opleiding competentiegericht coachen. 
 • Jij hebt bij voorkeur kennis van de methodiek Triple C, de doelgroep, achtergronden van moeilijk verstaanbaar gedrag en psychiatrische ziektebeelden.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring
  met het werken met deze doelgroep. 
 • Je bent flexibel beschikbaar voor 24-32 uur per week.

Verder heb/ben jij:

 • Goede sociale vaardigheden zoals inlevingsvermogen, stimuleren en corrigeren, motiveren en overtuigingskracht om veranderingen tot stand te brengen.
 • In staat zelfstandig coachingstrajecten uit te voeren binnen de geldende richtlijnen en afspraken met de leidinggevende.
 • In staat je collega’s medewerkers bewust te maken van eigen emoties, hier grip op te krijgen en deze te leren hanteren tijdens de begeleiding van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • In staat begeleiders te begeleiden naar een diepgaand begrip rondom de vraag “wie is de cliënt en wat heeft hij of zij nodig om een menswaardig leven te kunnen leiden.
 • In staat medewerkers bewust te maken van eigen emoties, hier grip op te krijgen en deze te leren hanteren tijdens de begeleiding van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt doorzettingsvermogen en bent positief.
 • Je laat je niet weerhouden door tegenslagen.

Wat krijg jij van Cordaan?

 • Parttime jaarcontract voor 24-32 uur met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Salaris in schaal  FWG 50 van de cao Gehandicaptenzorg (afhankelijk van opleiding en ervaring).
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten.
 • Uitstekende pensioenregeling.
 • Leertraject (o.a. Triple C en agressie-training).
 • Eindejaarsuitkering: 8,33 % van het bruto jaarinkomen.
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan.

Enthousiast? 

Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar jou. 

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kan je bellen of mailen naar Gerard Doodeman (Projectcoördinator De Werf) via 06-2849 8588 / gdoodeman@cordaan.nl. Voor overige vragen kan je bellen/mailen/appen naar Saskia Teunissen (recruiter) via steunissen@cordaan.nl of 06-39184897.Direct na je sollicitatie ontvang je van ons een bevestiging per mail. Niet ontvangen? Check dan ook even je spambox.

Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), een persoonlijkheidstest en het afnemen van een referentie zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature