Meewerkend Coach VIC Work-home

Omschrijving

Ben jij een ervaren coach met een duidelijke visie op het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag? Ben jij in voor nieuwe ontwikkelingen en word jij enthousiast van het werken in een eerste VIC Work-home, dan ben jij de persoon waarmee we graag om tafel gaan.

 

Waar ga je werken?
De Werf is een kleine woonwijk in Amsterdam Noord voor mensen met een verstandelijke beperking. De meeste cliënten die wonen op de Werf hebben gespecialiseerde begeleiding nodig. De huizen staan in verschillende straten bij elkaar. In ieder huis wonen 4 tot 8 cliënten.
De nieuw te ontwikkelen Very Intensive Care(VIC) Work-home is een woning voor 4 cliënten met een matig tot ernstige verstandelijke beperking op het cognitief en sociaal-emotioneel niveau van een zeer jong kind. Bij sommige cliënten is er sprake van een stoornis in het autistisch spectrum.
De cliënten worden vanuit de visie ‘herstel van het gewone leven’ met als orthopedisch behandelmodel Triple C begeleid. Op de woning, het werk en in hun vrije tijd worden de cliënten door een groep vaste begeleiders ondersteund. Door een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan met de cliënt, samen te werken aan een betekenisvolle daginvulling, en anders te kijken naar probleemgedrag, komen wij tot een herstel en het ervaren van het gewone leven.

Vereisten

Wie ben jij?
Je beschikt over een afgeronde relevante zorginhoudelijke opleiding op HBO of Academisch niveau (SPH/MWD/Verpleegkunde/Toegepaste of Klinische psychologie), liefst aangevuld met een opleiding competentiegericht coachen. Je hebt kennis van de methodiek Triple-C. Je bent een  ervaren coach met een duidelijke visie op het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het werken met deze doelgroep. Je bent flexibel beschikbaar voor 24-32 uur per week. Je werkt nauw samen met de gedragsdeskundige, manager en begeleiders en draagt bij aan een concrete vertaling vanuit het fundament van het Triple-C behandelhuis. In overleg werk jij deels mee in het rooster en vul jij deels werktijden zelfstandig in gericht op coaching vragen.  Je herkent je in het nieuwe zorgconcept VIC Work-home en je hebt zin om hier samen met je collega’s vorm aan te gaan geven.

 

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt goede sociale vaardigheden zoals tact, inlevingsvermogen, stimuleren en corrigeren, motiveren en overtuigingskracht om veranderingen tot stand te brengen.
 • Je bent in staat zelfstandig coachingstrajecten uit te voeren binnen de geldende richtlijnen en afspraken met de leidinggevende.
 • Je bent in staat je collega’s medewerkers bewust te maken van eigen emoties, hier grip op te krijgen en deze te leren hanteren tijdens de begeleiding van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag
 • Je bent in staat begeleiders te begeleiden naar een diepgaand begrip rondom de vraag “wie is de cliënt en wat heeft hij nodig om een menswaardig leven te kunnen leiden.
 • Jij bent in staat medewerkers bewust te maken van eigen emoties, hier grip op te krijgen en deze te leren hanteren tijdens de begeleiding van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt doorzettingsvermogen en bent positief.
 • Je laat je niet weerhouden door tegenslagen.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie die de ambitie heeft de beste zorgverlener en zorgwerkgever van Amsterdam te zijn. Daarnaast bieden wij je:

 • Een jaarcontract op basis van 24-32 uur met uitzicht op een vast dienstverband:
 • Salaris conform CAO FWG 50
 • Pensioenregeling
 • Eindejaarsuitkering 7,05 % van het bruto jaarinkomen
 •  Een ruim scholingsaanbod, waaronder een training in de Triple C methodiek
 • Reiskostenvergoeding
 • Fietsenplan

Enthousiast?

Solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij je cv een motivatie. Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met manager Sanne van Vlimmeren tel: 06-11780573 of projectleider Ageeth Pothoven tel: 06-50416921