MMZ 4 Woonbegeleider BBL Verstandelijk Gehandicaptenzorg

Omschrijving

BBL traject
Cordaan VGZ is op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de BBL opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 4 (MMZ 4). Tijdens dit driejarige traject word je opgeleid voor de functie van woonbegeleider binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg. Beschik je al over een zorgdiploma? Dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor een verkort traject.

 

Wat ga je doen?

Als leerling woonbegeleider werk je samen met collega's (persoonlijk begeleiders, woonbegeleiders en assistent woonbegeleiders) aan de ondersteuning van de cliënten. Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider, die voor de cliënt het vaste aanspreekpunt is. Deze persoonlijk begeleider stelt samen met de cliënt een ondersteuningsplan of werkplan op. Dit plan vormt de basis voor de zorg en begeleiding rondom de cliënt.

 

Als leerling woonbegeleider vorm jij een belangrijke schakel in de praktische uitvoering van de werkplannen van de cliënten. In overleg wordt bepaald welk aandeel jij als leerling hebt bij de uitvoering van de taken rondom de zorg en begeleiding van de cliënten. Je ondersteunt de cliënten bij het realiseren van hun doelen die zij met hun persoonlijk begeleider hebben afgesproken. 
 

Tijdens je opleiding ga je kennismaken met verschillende doelgroepen. Dit betekent dat je ieder schooljaar op een andere locatie, binnen een woonvorm of dagbesteding, met een andere cliëntendoelgroep krijgt te maken. Je werkt ook in avond- en in weekenddiensten en vanaf het tweede leerjaar ga je tevens slaap- en/of nachtdiensten draaien.

Vereisten

Wie ben jij?

Je beschikt minimaal over het diploma VMBO-T of een vergelijkbaar diploma. Wanneer je al een zorgdiploma hebt, bijvoorbeeld MMZ niveau 3 of Verzorgende IG, dan bestaat de mogelijkheid om in te stromen in de verkorte opleiding. Ook bieden wij tweedejaars of derdejaars BOL leerlingen de mogelijkheid om de overstap te maken naar de BBL variant. 

 

Verder heb je bij voorkeur al wat werkervaring in de zorg opgedaan. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking, en ben je bereid tijdens je opleiding met verschillende cliëntendoelgroepen ervaring op te doen. Je hebt een ondernemende en leergierige instelling en kunt goed zelfstandig werken. Daarnaast ben je praktisch en flexibel. Je bent in staat om samen te werken met cliënten, zijn of haar verwanten en je collega’s. Ook lever je een bijdrage aan de kwaliteit van zorg- en hulpverlening, vanuit je persoonlijke ontwikkeling en vanuit het perspectief van de opleiding. Tot slot ben je goed in staat te reflecteren op je eigen handelen. 
 

Wat krijg je van Cordaan?

Wij bieden je een tijdelijke aanstelling van 28-32 uur per week voor de duur van de opleiding. Je gaat hierbij gemiddeld 3 dagen in de week werken en 1 dag per week naar school. Een deel van je schooltijd wordt vergoed. Je ontvangt een leerlingensalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een goede reiskostenvergoeding en een fietsenplan.
 

Wat krijg jij van ons?

  • Een tijdelijke aanstelling voor 28-32 uur per week voor de duur van de opleiding. 
  • Je gaat hierbij gemiddeld 3 dagen in de week werken en 1 dag per week naar school.
  • Een deel van je schooltijd wordt vergoed. 
  • Je ontvangt een leerlingensalaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een goede reiskostenvergoeding en een fietsenplan.


Enthousiast?   

Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar jou. Laat je CV en motivatie achter en dan bellen wij jou.

Meer informatie? Neem contact op met Marleen Overeinder T. 06 2774 4594.
 

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.