Omschrijving

Heb jij altijd al in de zorg willen werken en ben je toe aan een carrière switch? Meld je dan aan voor de duale opleiding tot hbo-verpleegkundige in de wijk bij Cordaan! De opleiding start op 1 september 2023.

Wat krijg je van ons?

 • Een contract van 28 uur in het eerste jaar en vanaf het tweede jaar een contract van 32 uur voor de duur van je opleiding (4 jaar), met uitzicht op een vast contract bij het behalen van je diploma;
 • Salaris conform CAO VVT FWG 50 á € 2.799,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur;
 • Veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld en pensioenopbouw via Zorg & Welzijn;
 • Een bonus van €250,- netto bij het aandragen van een collega;
 • Een fietsplan en fietsreparatievergoeding;

Hoe werkt het?
Samen met de Hogeschool van Amsterdam organiseert Cordaan een uniek opleidingstraject tot wijkverpleegkundige. De opleiding hbo verpleegkunde duaal is een combinatie van leren en werken. Naast theoretische lessen doe jij ook direct kennis en ervaring op in de praktijk. Leren door doen dus!

De opleiding
De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit een propedeutische fase (eerste studiejaar) en een hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar). Als je je propedeuse binnen het eerste studiejaar behaalt ontvang je van Cordaan een leer/arbeidscontract voor de overige drie jaar van je opleiding.

Je begint tijdens de propedeuse met basisvakken zoals medische kennis en persoonlijke zorg. Naarmate het programma vordert worden de vakken toegespitst op situaties in de wijk; zoals palliatieve zorg, psychiatrie, verslavingskunde en ethiek. Tijdens het programma zijn er verschillende momenten om een kijkje in de keuken te nemen in andere takken van de zorg. Bijvoorbeeld een eerstejaars stage in een verpleeghuis en een derdejaars stage op een plek naar eigen keuze. Tijdens je opleiding word je begeleid door een ervaren wijkverpleegkundige.

Waar ga je werken?
Als leerling hbo verpleegkundige ga je werken in een van de wijken van Amsterdam en ben je onderdeel van een wijkteam.  Daarnaast maak je deel uit van het 'Amsterdams Wijkverpleegkundig Collectief'. Het doel van het collectief is om de wijkverpleging door te ontwikkelen en neer te zetten zoals bedoeld in het Kwaliteitskader Wijkverpleging. Met elkaar geven jullie invulling aan het collectief, dagen elkaar inhoudelijk uit en bewaken de kwaliteitsnorm. Vanuit het collectief worden intervisie en themadagen georganiseerd om gezamenlijk richting en inhoud te geven aan de koers van de wijkverpleging.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een diploma havo, vwo of mbo-4 en hebt werkervaring in een functie op het niveau van je opleiding;
 • Je bent sociaal en communicatief sterk;
 • Je bent op je plek in een dynamische omgeving;
 • Je hebt voldoende ruimte en energie om je gedurende 4 jaar op het opleidingstraject te richten, de combinatie van werken en studeren vraagt om een intensieve tijdsinvestering.

Enthousiast?
We hebben een beperkt aantal plaatsen dus reageer snel en overtuig ons ervan dat jij onze nieuwe collega wordt! Om te kunnen beoordelen of je in aanmerking komt voor dit traject is het belangrijk dat je een motivatiebrief toevoegt aan je sollicitatie. Beantwoord in je brief zeker de volgende vragen:

 • Wat is je motivatie om aan dit traject deel te nemen?
 • Wat zijn voor jou de redenen om te kiezen voor de duale HBO-V opleiding in de Wijk?
 • Welke ervaring heb je met zorg voor mensen?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marloes Alteveer, telefonisch of via WhatsApp bereikbaar op 06-4843 0289. Of stuur een e-mail naar malteveer@cordaan.nl.


reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature