Opleiding praktijkverpleegkundige VGZ

Omschrijving

Heb jij een hart voor de gehandicaptenzorg en ben jij toe aan de volgende stap ik jouw carrière als verpleegkundige? Zoek jij momenteel meer uitdaging op het gebied van het verbeteren van de kwaliteit van de (medische) zorg? Cordaan bied jou de opleidingsmogelijkheid tot praktijkverpleegkundige VGZ. Kom jij tot bloei in deze rol? Lees dan snel verder. 

Wat ga je doen?

Als praktijkverpleegkundige voor mensen met een verstandelijke beperking heb je een belangrijke rol in (verpleegkundige) diagnostiek en behandeling. Zo voer je als verpleegkundige zelfstandig spreekuren voor wonden, diabetes, preventie hart- en vaatziekten, syndroomgebonden screeningsprogramma’s en periodieke controle bij anti-psychotica gebruik, onder supervisie van huisartsen en artsen verstandelijk gehandicapten (AVG). Daarnaast heb je een monitorfunctie voor de artsen en verricht je door de artsen geïndiceerde medisch-technische c.q. verpleegtechnische handelingen. Als verpleegkundige werk je nauw samen met de begeleiders, de medische en de paramedische disciplines. Je initieert, controleert en evalueert ingezette behandelingen in overleg met de artsen en zelfstandig voor zover protocollair is vastgelegd. Tevens geef je instructie en advies aan zorgmedewerkers op de diverse woonlocaties. Je levert bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van zorginhoudelijk beleid en ontwikkelt, in samenwerking met de AVG's, procedures en richtlijnen.

 

Waar ga je werken?

Als praktijkverpleegkundige werk je op verschillende grote VGZ locaties zoals de Werf, Nieuw Sloten en Parkhof, maar ben je ook werkzaamheden op andere kleinere woonlocaties. Op deze locaties wonen cliënten van alle leeftijden met een verstandelijke handicap van wisselende ernst.

Vereisten

Wie ben jij?

Je bent in het bezit van een diploma op verpleegkundig gebied niveau 5 en een aantal jaren brede praktijkkennis opgedaan bij voorkeur in de verstandelijk gehandicaptenzorg (VGZ). Het gevolgd hebben van een opleiding tot praktijkverpleegkundige of de bereidheid om als verpleegkundige deze te gaan volgen, is een voorwaarde. Je bent in staat zelfstandig te werken maar ook een teamspeler. Je hebt overtuigingskracht, kunt prioriteiten stellen, bent empathisch, tactvol en nauwkeurig. Je staat stevig in je schoenen, beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en een grote mate van pioniersgeest. Beschikking over een auto en rijbewijs is een pré.


Wat krijg je van ons?

Wij bieden je een prettige werkomgeving waarbij je samenwerkt met twee collega’s praktijkverpleegkundigen, AVG's, huisartsen, secretaresses, paramedische collega's en gedragsdeskundigen. Wij bieden je een jaarcontract van 24 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris en de inschaling is conform CAO en bij een afgeronde opleiding tot praktijkverpleegkundige ingeschaald in FWG 55. Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een reiskostenvergoeding en een fietsenplan.

 

Informatie & solliciteren 

Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij jouw cv een uitgebreide motivatie. Voor meer informatie over deze functie kan je bellen met Inge Piels of Juliette Vaissier (praktijkverpleegkundigen) tel. 020-6306114. 

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.