Omschrijving

Wat ga je doen?
De functie participatiecoach dagbesteding V&V is erop gericht om bezoekers (ouderen met een begeleiding en/of ondersteuningsvraag voor dagbesteding, maar ook buurtbewoners zonder ondersteuningsvraag) en hun mantelzorgers te ondersteunen in het behouden of versterken van hun zelfredzaamheid door middel van een zinvolle dagbesteding en hen daarin te laten participeren. Zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

De participatiecoach schept mede voorwaarden voor een fijne, veilige en gezonde omgeving waardoor mensen taken op zich gaan nemen en/of verantwoordelijkheden kunnen en durven nemen. De participatiecoach begeleidt, ondersteund en coacht bezoekers, mantelzorgers en vrijwilligers; levert een bijdrage bij het organiseren en uitvoeren van activiteiten; levert een actieve bijdrage aan de optimale bedrijfsvoering van Kraka E Sewa. De assistent participatiecoach neemt de participatiecoach waar bij afwezigheid, voor de dagelijkse gang van zaken.

Vereisten

Waar ga jij werken?
Ontmoetingscentrum met zorg voor Surinaamse ouderen en steun voor hun verwanten. Kraka E Sewa is een bruisend ontmoetingscentrum in Amsterdam Zuidoost, waar Surinaamse ouderen met beginnende cognitieve problemen en/of eenzaamheid problematiek terecht kunnen. Maar ook buurtbewoners zijn van harte welkom. “Kraka” Is Surinaams voor ‘steun’. Bij ons betekend dat steun aan de partner, kinderen, familieleden en vrienden die een beginnend dementerend familielid thuis verzorgen. ‘Sewa’ is afgeleid van het Hindi-woord ‘zorg’. Dit staat voor de zorg aan de bezoekers van het ontmoetingscentrum. In Kraka-e-Sewa is veel kennis en ervaring aanwezig over de zorg voor Surinaamse ouderen en het verlenen van steun aan de familie. De medewerkers, vrijwilligers en andere organisaties, waar wij mee samenwerken, zijn goed op de hoogte van de manieren waarop men binnen de Surinaamse gemeenschap omgaat met ouder worden, dementie en het verlenen van zorg aan familieleden. Ook heeft men kennis en ervaring over familiesystemen binnen de Surinaamse gemeenschap. 

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een relevant mbo niveau 3 of 4 diploma (bijv. SPW-4, MMZ-4 of vergelijkbaar);
 • Je bent beschikbaar voor 24 uur per week (3 dagen van 8 uur);
 • Je hebt aantoonbare affiniteit en ervaring in het werken met Surinaamse ouderen met veelvoorkomende problematiek, het verrichten van ADL-handelingen en kennis van ziektebeelden;
 • Je hebt kennis van de Surinaamse cultuur;
 • Je hebt ruime computerkennis.
 • Je beschikt over goede sociale- en coachings-vaardigheden om bezoekers/mantelzorgers/vrijwilligers en stagiaires aan te sturen en te begeleiden. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je bent creatief, flexibel en een duizendpoot die constant kan schakelen tussen de diverse doelgroepen.
 • Je bent een echte aanpakker met kennis van ziektebeelden. Ook ben je in staat om de behoefte van de deelnemer te vertalen naar passende activiteiten.

Dit krijg jij van ons

 • Wij bieden je een tijdelijke aanstelling voor zes maanden met eventueel uitzicht op verlenging;
  • Salaris en inschaling is conform CAO VVT FWG 40 (min. €2.068 en max. € 3.060 o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, reiskostenvergoeding en een fietsenplan.

Enthousiast?
Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar jou. Laat je CV en motivatie achter en dan nemen wij contact met jou op. Heb je nog vragen? Of ontvang je geen bevestigingsmail na je sollicitatie? Mail dan naar steunissen@cordaan.nl.

De sluitingsdatum van deze vacature is 31 oktober 2021.

Sollicitatievoorwaarden

 • Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie bij de huidige of vorige werkgever zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ook het afnemen van een persoonlijkheidstest of assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Wanneer je een sollicitatie indient via deze website, ga je akkoord met de door Cordaan opgestelde privacyverklaring.
 • Cordaan vindt het belangrijk dat de samenstelling van het personeelsbestand op alle niveaus van de organisatie een afspiegeling is van de samenleving van Amsterdam en omgeving. Cordaan maakt geen onderscheid op grond van geslacht, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, relationele voorkeur, leeftijd of politieke of maatschappelijke overtuiging.
 • Wij vinden interne mobiliteit erg belangrijk, daarom krijgen interne kandidaten voorrang bij gelijke geschiktheid.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature