Persoonlijk begeleider

Omschrijving

Woon-  en logeer huis de Marius Meijboom
De Marius Meijboom bevindt zich op een prachtige plek op IJburg- Amsterdam en is een samenwerking tussen Cordaan, Omega en Ons Tweede Thuis.  Sinds 11 maanden wonen of logeren hier kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking of meervoudige complexe handicap. De Marius Meijboom bestaat uit 6 woongroepen en een logeergroep. Iedere woning biedt plek voor zes bewoners met eigen slaapkamer, zeer ruime gezamenlijke badkamer, een ruim balkon en een ruime leefruimte met open keuken. Er is veel aandacht besteed aan een huiselijke sfeer. Binnen De Marius Meijboom werken we volgens een 24 uursvisie. Er is een intensieve samenwerking met ouders. De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding Omega in de wijk.
 
Werkzaamheden
Samen met het  team collega’s ondersteun en verzorg je cliënten daar waar nodig. Als begeleider ben je aanspreekpunt voor de cliënt, zijn familie, collega`s en derden. Je bent als persoonlijk begeleider in staat om, samen met ouders , dagbesteding, collega`s en gedragsdeskundige de begeleiding van de jou toegewezen cliënten op een actieve wijze vorm te geven in een persoonlijk ondersteuningsplan. Als persoonlijk begeleider heb je een actieve rol in het meedenken en implementeren van de visie van De Marius Meijboom en heb je naast je pb-schappen ook locatie brede taken en verantwoordelijkheden.

De bewoners  op De Marius Meijboom zijn nagenoeg volledig afhankelijk in hun adl. Je moet kunnen  letten op de signalen en  kleine veranderingen in lichaamshouding, spierspanning, gelaatsuitdrukking, geluiden en beweging. De bewoners communiceren veelal met kleine non-verbale signalen bijvoorbeeld door middel van geluiden, kijken of aantikken van foto’s, gebaren en mimiek.  De uitdaging van een begeleider is het verstaan van deze manier van communiceren.  Het uitvoeren van verpleeg technische  handelingen is onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Voorkomende  handelingen zijn onder andere  medicatie delen en sondevoeding geven.

 


 

Vereisten

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een persoonlijk begeleider met HBO denk en werkniveau met een afgerond niveau 4 of 5 opleiding. Je bent in staat om zorg op maat te bieden,  te handelen vanuit opgestelde begeleidingslijnen en in  staat om zelfstandig inschattingen te maken in onverwachte situaties. Je hebt affiniteit  met het werken  met mensen  met een  ernstig meervoudige beperking. Je bent een teamspeler en je  bent enthousiast, creatief en hebt gevoel voor humor. Je kunt goed overstijgend denken en vind het een uitdaging om te werken op een locatie die in samenwerking met andere organisaties is opgezet. Je bent in staat om mee te denken en mee te helpen met het implementeren van de visie van de Marius Meijboom.    

 

Arbeidsvoorwaarden 

inschaling conform cao GHZ in FWG 45.

Je komt te werken in een dynamische omgeving vol afwisseling en in een informele en collegiale werksfeer.   Informatie en sollicitatie Voor meer informatie kun je bellen met  Ingrid Leijen, locatiemanager, 06-83535948.