Persoonlijk begeleider

Omschrijving

Organisatie:
Je komt te werken op woon- en dagcentrum de Werf, Klinkerweg 82-84-86.  De Werf bestaat uit verschillende straten met verschillende groepen met bewoners in de leeftijd vanaf 18 jaar. Zo heeft Cordaan een groep waar veel autistische cliënten wonen. Deze cliënten functioneren doorgaans met een ernstige tot matige verstandelijke beperking op het cognitief en sociaal-emotioneel niveau van een zeer jong kind. Daarom is voor deze groepen veel voorspelbaarheid en duidelijkheid in de vorm van structuur en sturing gewenst. Ook de teamsamenstelling is ontzettend belangrijk binnen deze groepen. De bewoners willen graag bekende gezichten zien, doordat er ook hechtingsproblemen bij de cliënten spelen. Kortom, een sensitieve begeleider die stevig in de schoenen staat en van aanpakken houdt, zou op deze locatie zichzelf kunnen ontplooien.

 

De baan:

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste persoonlijk begeleider die zelfstandig kan werken, maar tegelijkertijd in staat is om met collega's samen te werken in het team. Als persoonlijk begeleider heb je de regie voor de zorg van diverse cliënten. Daarbij houd je optimaal rekening met de wensen van de cliënt. Je kijkt welke zorg echt wenselijk is en vult aan waar nodig. Je bent verantwoordelijk voor het persoonlijk plan en een passende indicatie. Dit doe je samen met een team, waarbij kwaliteit en betrokkenheid belangrijke waarden zijn. Als persoonlijk begeleider coach je het team op cliëntniveau. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en het resultaat.

Vereisten

-Een diploma MWD of SPH en je hebt aantoonbare ervaring in het werkgebied.

-Kennis van de voor de doelgroep relevante methodieken en communicatietechnieken

-Basiskennis van autisme

-Kennis van lichamelijke en psychische ziektebeelden

-Kennis van de sociaal emotionele ontwikkeling, seksuele ontwikkeling en hechting bij de doelgroep

-Enthousiaste en positieve werkhouding en werkt graag in teamverband

-Je staat met enthousiasme en humor in het werk

-Je pakt het begeleiden professioneel op en kan inventief omgaan met de diversiteit aan hulpvragen van onze cliëntengroep

-Jij kan teamgenoten coachen in de uitvoering van de zorg.

-Goed in het opbouwen van een band of samenwerkingsrelatie met cliënten

-Uitgezette lijnen te bewaken en mede vorm te geven

-Je staat stevig met beide benen op de grond en kunt goed relativeren

-Je kunt je verplaatsen in de behoeften van de cliënt

-Je kunt omgaan met agressie; consequent en toch ook flexibel zijn. Verder kun je zelfstandig werken

 

 

 

Relatie opbouwen met de cliënt: Je hebt de intentie om je onvoorwaardelijk voor langere tijd te verbinden aan de locatie en de cliënt. Je leert de cliënt te lezen naarmate je hem langer kent en biedt de structuur en veiligheid aan die nodig is. Je hebt gevoel voor de logica van mensen met autisme en accepteert de ander zoals die is. Je maakt samen met de cliënt het persoonlijk plan en zorgt ervoor dat deze zodanig word uitgevoerd, je benut daarvoor ook het netwerk van de cliënt.

 

 

Wat krijg je van ons?

Het betreft een dienstverband van 28 tot 32 uur per week. Salaris en inschaling zijn conform CAO gehandicapten zorg FWG 45. Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, reiskostenvergoeding en een fietsenplan.

 

 

Informatie & solliciteren:

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met teammanager Koert van Barneveld 06-11767332.

Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan direct online. Graag ontvangen wij een uitgebreide motivatiebrief bij je sollicitatie.