Persoonlijk Begeleider Ambulant - WMO WLZ HBH-OGGZ

Omschrijving

Zoals het kloktje thuis tikt, tikt het nergens. Jij ondersteunt als persoonlijk begeleider mensen met een licht verstandelijke beperking zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de maatschappij. We zijn op zoek naar meerdere persoonlijk begeleiders die de ambulante teams: OGGZ, WMO en WLZ-OOST kunnen versterken. Ga jij zelfstandig als begeleider de wijk in?

Wat krijg je van ons?

We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie die de ambitie heeft de beste zorgverlener van Amsterdam te zijn. Daarnaast bieden wij je:

 • Een fijne plek binnen een leuke organisatie;
 • Regelmatige werktijden;
 • Een zes maanden of een jaar contract van 28-36 uur (uren in overleg);
 • Salaris conform cao (GGZ of GHZ) functieniveau in FWG 45 o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Leuke bonusregeling bij het aandragen van je nieuwe collega´s;
 • Pech met je fiets? Cordaan vergoed tot €80,- per jaar jouw fiets.

Waar ga je werken?
Deze vacature staat uit voor drie verschillende teams: het ambulante team WMO, OGGZ en het WLZ-team Oost/Watergraafsmeer. 

De Ambulante WMO & OGGZ teams
Deze teams zijn werkzaam in de stad Amsterdam, Diemen en in Duivendrecht. We werken wijkgericht en verbinden formele en informele zorg indien nodig en op maat passend voor de cliënt. Als ambulant persoonlijk begeleider begeleid je (zelfstandig wonende) cliënten die niet volledig zelfredzaam zijn. Dit zijn cliënten die ondersteuning nodig hebben op één of meerdere leefgebieden met verschillende grondslagen.

Een van de grondslagen die wij ondersteunen vanuit het ambulant WMO team zijn cliënten met complex gedrag en psychiatrische problematiek die wonen in volle/vervuilde huizen. Als er sprake is van een te vol en/of vervuilde woonomgeving komt de Amsterdammer mogelijk in aanmerking voor hulp bij het huishouden Bijzondere Eenmalige Schoonmaak en HBH-OGGZ. Het is van belang dat je naast aandacht voor het vervuilde huis, aandacht hebt voor de cliënt en zijn of haar psychiatrische achtergrond. Sterk vervuilde huizen en hording komt vaak voort uit een psychiatrische stoornis. Hiernaast werken netwerken van informele en professionele partijen vanuit de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling (WMO) intensief samen op wijkniveau.

WLZ-team Oost/Watergraafsmeer
Het ambulante WLZ-team VGZ Oost / Watergraafsmeer - Diemen biedt ondersteuning aan 85 cliënten wonende in Amsterdam Oost en Diemen. Vanuit ons centrale kantoor Wijkkantoor Oost aan de Polderweg spring jij als begeleider op de fiets richting jouw cliënten.

In het WLZ-team bied je ondersteuning aan de doelgroep LVB (licht verstandelijk beperkt) hieronder vallen de cliënten die een IQ hebben tussen de 50 en onder de 85. Er is bij deze doelgroep vaak sprake van bijkomende problematiek. Je beheert het cliëntdossier, bent verantwoordelijk voor het opstellen en actualiseren van het persoonlijk plan en de aanvraag van de daaraan gekoppelde indicaties. Je geeft functionele aansturing aan de verschillende disciplines binnen het netwerk van de cliënt. Je coördineert de in- en externe ondersteuning van de cliënt en de inzet van deskundigen en specialisten. Je ondersteunt de cliënt bij het ontwikkelen, onderhouden en uitbreiden van sociale en professionele netwerken. Je bent eerste aanspreekpunt voor bijvoorbeeld familie en/of verwanten. Vanzelfsprekend ga je uit van de mogelijkheden van de cliënt. Samenhangende problematiek, zoals criminaliteit, verslaving en schulden, komt regelmatig voor.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een relevant HBO-diploma bijvoorbeeld MWD/SPH (harde eis).
 • Je hebt ambulante werkervaring.
 • Je bent cliëntgericht en je werkt planmatig.
 • Je steekt zo nodig de handen uit de mouwen.
 • Je beschikt over de benodigde sensitiviteit en bent flexibel.
 • Je kunt goed plannen en organiseren. Je bent zó creatief dat je in de wijk ervoor kan zorgen dat cliënten zich thuis voelen.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en hebt vakinhoudelijk kennis, zoals over verstandelijke beperking, psychiatrische problemen en gedragsproblemen (depressie, psychose, angststoornissen).

   Enthousiast?

   Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren

   • Voor vragen over de vacature voor het WLZ-team, neem contact op met Mirjam Boomkamp (persoonlijk begeleider specialist) via 06-46425176 / mboomkamp@cordaan.nl
   • Voor vragen over de vacatures WMO & OGGZ, neem contact op met Meta Daems( Manager Ambulante teams WMO) via 06-11513648 /mdaems@cordaan.nl
   • Voor vragen over de sollicitatieprocedure, neem contact op met Esther Elfering (recruiter) via 06 1171 4526 eelfering@cordaan.nl

   De sluitingsdatum van deze vacature is woensdag 30 september. De eerste gesprekken staan gepland op vrijdag 2 en vrijdag 9 oktober in de middag. Het opvragen van een bewijs van goed gedrag is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

   Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

   reageer op deze vacature
   reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

   deel deze vacature