Omschrijving

Jij hebt al jaren ervaring in de zorg, bijvoorbeeld als persoonlijk begeleider of teamcoach, en je bent toe aan een nieuwe stap in jouw loopbaan! Jij wordt omschreven als de stabiele factor in het team, je bent echt een rots in de branding. Als crisisinterventor gebruik jij jouw expertise en ervaring om crisissen te voorkomen en/of te stabiliseren. Je biedt ondersteuning aan zorgmedewerkers van Cordaan, en waar nodig aan cliënten.

Wat ga je doen?
Het crisisteam van Cordaan biedt 24/7 ondersteuning in diverse (acute) crisissituaties en wordt daarnaast preventief ingezet om crisissen te voorkomen. De crisissituaties zijn veelomvattend en variëren van:

 • Ondersteuning op locaties bij risicovolle situaties, gesprekken, huisbezoeken e.d.;
 • Handelingsverlegenheid en overlegvormen;
 • Ondersteuning bij calamiteiten;
 • Kennisoverdracht;
 • Verbale en fysieke dreiging / agressie;
 • Verwijzing naar en samenwerking met GGZ.

De inzet van het crisisteam heeft als doel om samen met de medewerker de situatie te ordenen, stabiliseren en hanteren. Wanneer een crisis is gemeld, bied je samen met je collega´s ondersteuning op locatie. Er wordt dan afgestemd en beoordeeld wat er nodig is binnen deze melding. Een goede samenwerking is dan ook van groot belang. Naast de beschreven hulpverlening lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van beleid rondom crisissituaties door middel van projectgroepen.

Het crisisteam bestaat uit leden met verschillende achtergronden. Deze verschillen maken dat een crisis vanuit verschillende visies wordt beoordeeld en benaderd en de medewerkers worden dan ook bij alle doelgroepen ingezet. Afhankelijk van jouw achtergrond biedt Cordaan verschillende trainingen aan om jou zeker te maken in de functie als Crisisinterventor. Daarnaast verbreden de trainingen jouw kennis over de verschillende methodieken die worden toegepast binnen Cordaan bij de verschillende doelgroepen.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een afgeronde agogische/zorg hbo opleiding (bijv. HBO-V, SPV, SPH, MWD) (let op: een hbo diploma is een harde eis voor deze functie).
 • Je bent beschikbaar voor 32 uur per week. Daarnaast werken we met bereikbaarheidsdiensten in de nacht, dit is gemiddeld
  zo´n 4 tot 6 keer per maand.
 • Je bent op dit moment verpleegkundige, maatschappelijk werker, persoonlijk begeleider, woonbegeleider, of hebt een andere functie binnen de zorg. 
 • Je hebt kennis van de ondersteuningsvisie en het gedachtegoed waar deze uit voort komt.
 • Je beschikt over uitgebreide vakkennis op het gebied van zeer complexe ondersteuningsvragen.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart van Amsterdam en omgeving.
 • Je bent vindingrijk in het aandragen van oplossingsmogelijkheden en in staat na zorgvuldige afweging de juiste keuze hierin te maken.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs (harde eis) en hebt de beschikking over een auto. 

Wat krijg je van ons?
Wij bieden je een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Je krijgt daarnaast een externe coach die jou coacht op het gebied van jouw loopbaan en de nieuwe rol als Crisisinterventor. Het salaris en inschaling is conform CAO FWG 50 en functieniveau. Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een reiskostenvergoeding conform CAO en een fietsenplan.

Enthousiast?
Solliciteer hier dan direct online of loop eerst een dagje mee! Graag ontvangen wij bij jouw cv een uitgebreide motivatie, je kan tot uiterlijk 11 april reageren. Het opvragen van een bewijs van goed gedrag is onderdeel van de sollicitatie procedure. 


Meer informatie? Neem contact op met Maartje Driessen, manager, 06-55428931.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure, neem contact op met Marieke Hordijk (recruitment) via 06 2835 6372 / mhordijk@cordaan.nl

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature