Omschrijving

Op groep Oranje zijn wij op zoek naar een zorgzame persoonlijk begeleider die van een huis een waar Thuis weet te maken. Wil je werken met een groep kinderen in de leeftijd van 8 tot 21 jaar met EMB en werken aan hun ontwikkeling en groei? Hou je van gezelligheid en kan je dat overbrengen op onze bewoners? Bij De Marius Meijboom in Amsterdam IJburg zoeken we een persoonlijk begeleider om ons team te komen versterken.

Waar kom je te werken?
De Marius Meijboom bevindt zich op een prachtige plek op IJburg- Amsterdam en is een samenwerking tussen Cordaan, Omega en Ons Tweede Thuis. Sinds 5 jaar wonen of logeren hier kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking of meervoudige complexe handicap. De Marius Meijboom bestaat uit 6 woongroepen en een logeergroep. Iedere woning biedt plek voor zes bewoners met eigen slaapkamer, zeer ruime gezamenlijke badkamer, een mooi balkon en een grote leefruimte met open keuken. Er is veel aandacht besteed aan een huiselijke sfeer. Binnen De Marius Meijboom werken we volgens een 24 uursvisie. Er is een intensieve samenwerking met ouders. De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding Omega in de wijk.

Op woongroep Oranje wonen 6 kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Op de groep vormen we samen met ouders een team en geven we samen vorm aan een goed leven van hun kinderen. Als begeleider zorg jij ervoor dat de mogelijkheden en talenten van de bewoners gezien worden en verder ontwikkeld worden. Dit doe je samen met ouders en je collega’s van de dagbesteding. De huiselijke sfeer is belangrijk, er wordt dagelijks gekookt in de grote open keuken en met elkaar gegeten aan de grote tafel. Er is veel aandacht voor het switchen tussen het lichamelijk welbevinden en een goede, leuke invulling van de dag, dit zorgt voor een dynamische werkomgeving. Er wordt in kleine stappen gewerkt aan de ontwikkeling van de kinderen. Als je op de groep bent dan voel je het; hier kan je elke dag een bijdrage leven aan het goede leven van de bewoners, dat begint met elke dag opnieuw samen de dag starten met een lach. De bewoners leren ons om met volledige aandacht ons kwetsbaar en nieuwsgierig op te stellen om zo samen echt met elkaar in contact te komen. Op de groep zijn er ook kinderen met een meerzorg indicatie waardoor er met zijn drieën gewerkt wordt.

Wat ga je doen?
Samen met het team collega’s ondersteun en verzorg je cliënten daar waar nodig. Onze bewoners communiceren veelal met kleine non- verbale signalen. Als begeleider moet je oog voor detail hebben: jij moet kunnen letten op de signalen en kleine veranderingen in lichaamshouding, spierspanning, gelaatsuitdrukking, mimiek, geluiden en beweging. Jouw uitdaging is dan ook, om deze manier van communiceren te verstaan en vertalen. Onze cliënten zijn nagenoeg volledig afhankelijk van de omgeving en alle dagelijkse handelingen. Dit vraagt een groot inlevingsvermogen van de begeleiders en een intensieve samenwerking met betrokkenen. Nieuwe communicatiemiddelen zoals een Tobi en ipads worden op groep oranje ook ingezet om de communicatiemogelijkheden uit te breiden.

Als persoonlijk begeleider heb je een actieve rol in het meedenken en implementeren van de visie van De Marius Meijboom en heb je, naast je pb-schappen, ook locatie brede taken en verantwoordelijkheden. Het uitvoeren van verpleeg technische handelingen is onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Voorkomende handelingen zijn onder andere medicatie delen, sondevoeding geven, canule zorg en katheteriseren.

Vereisten

Wie ben jij?
Wij zijn op zoek naar een persoonlijk begeleider met HBO werk- en denkniveau met een afgeronde niveau 4 of 5 opleiding in de zorg. Je hebt affiniteit met het werken met mensen met een ernstig meervoudige beperking. Hiernaast ben je in staat om zorg op maat te bieden en kunt zelfstandig inschattingen maken in onverwachte situaties. Je bent van nature pro actief. Je hebt een open en nieuwsgierige houding.

Je bent een teamspeler, enthousiast, creatief en hebt gevoel voor humor. Je beschikt over een goede dosis zelfreflectie en bent in staat om jouw collega’s te kunnen aansturen en coachen op de opgestelde begeleidingslijnen.

Je kunt goed overstijgend denken en vindt het een uitdaging om te werken op een locatie die in samenwerking met andere organisaties is opgezet. Je bent in staat om mee te denken en mee te helpen met het implementeren van de visie van De Marius Meijboom.

Wie zijn wij?
Mooi werk vinden? Waar je samen met je cliënt werkt aan een goed leven. Waar kwetsbaarheid niet zomaar een begrip is, maar de basis van samenwerken. Waar je de ruimte krijgt om je lef te tonen. Om je cliënten echt te leren kennen. Om soms fouten te maken. Te laten zien wie jij bent en wat je kunt. En hoe je wilt groeien. Je voelt het: hier kan het.

Wat wij bieden
Je komt te werken in een dynamische omgeving vol afwisseling en in een informele en collegiale werksfeer. De inschaling van de persoonlijk begeleider is in functiegroep 45 conform de CAO Gehandicaptenzorg. Het betreft een functie voor 24-32 uur.


Voor meer informatie kun je bellen of mailen naar Ingrid Leijen, locatiemanager van De Marius Meijboom:
lleijen@demariusmeijboom.nl
Tel: 06-83535948


Sollicitatievoorwaarden

  • Wanneer je een sollicitatie indient via deze website, ga je akkoord met de door Cordaan opgestelde privacyverklaring.
  • Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie bij de huidige of vorige werkgever zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ook het afnemen van een persoonlijkheidstest of assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • Cordaan vindt het belangrijk dat de samenstelling van het personeelsbestand op alle niveaus van de organisatie een afspiegeling is van de samenleving van Amsterdam en omgeving. Cordaan maakt geen onderscheid op grond van geslacht, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, relationele voorkeur, leeftijd of politieke of maatschappelijke overtuiging.
  • Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature