Omschrijving

Het programma Kleurrijk Ontzorgen beoogt het thuisfront van volwassenen met een (complex) verstandelijke beperking die thuis wonen te ‘ontzorgen’. Dit betreft vaak (maar niet altijd!) gezinnen met een migratieachtergrond die er, vanuit cultuurreligieuze achtergrond, voor kiezen om zelf voor hun volwassen kind te blijven zorgen. Kleurrijk Thuis en Logeren 21+ zijn onderdelen van dit programma. Voor Kleurrijk Thuis en Logeren 21+ zoeken wij een persoonlijk begeleider op minimaal HBO niveau. Dit betreft een gecombineerde functie voor eenzelfde doelgroep.

Wat ga je doen?
In deze uitdagende functie van persoonlijk begeleider combineer je jouw taken bij het Logeren 21+ en Kleurrijk Thuis. Als persoonlijk begeleider bezoek je gezinnen thuis en begeleid je de cliënten in het weekend in het logeerhuis. Je werkt 24-32 uur, zowel door de week als in het weekend.

Bij Logeren 21+ ondersteun je samen met je collega’s cliënten tijdens het weekend. Je bent verantwoordelijk voor de begeleidingsafspraken en uitvoering hiervan t.a.v. het Logeren in nauwe samenspraak met naasten en dagbesteding. Je doet intakegesprekken en verricht coördinerende en regietaken binnen het team. Je onderhoudt nauwe contacten met de dagbesteding t.a.v de cliënten. Je draagt bij aan kwaliteitsontwikkeling binnen het team.

Bij Kleurrijk Thuis begeleid je als persoonlijk begeleider voornamelijk gezinnen die een familielid hebben met een (complexe) zorgvraag in hun thuissituatie. Je hebt een caseload van een aantal cliënten met een leeftijd tussen de 18 en 60 jaar die in de doelgroep MVB / EVB vallen. Deze cliënten hebben moeilijk verstaanbaar gedrag en zijn vaak ADL-afhankelijk.

Samen met de familie van de cliënt stel jij een persoonlijk plan op en ben jij verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. De wensen van de cliënt en familie staan hierin altijd centraal. Hierbij werk je samen met ondersteunende begeleiders, medewerkers van de dagbesteding, gedragsdeskundige en andere zorginstanties. Je ondersteunt de cliënt, afhankelijk van de individuele zorgvraag, bij alle voorkomende werkzaamheden op diverse levensgebieden of ondersteunt het gezin dit zelf goed te organiseren.

Logeerhuis 21+
Per 1 maart 2019 is Logeren 21+ geopend in Amsterdam Noord vlakbij de NDSM-werf. Hier komen elk weekend zo´n 6 - 8 cliënten logeren in de doelgroep matig tot ernstig verstandelijk beperkt (MVB / EVB). De cliënten vallen voornamelijk binnen zorgzwaartepakket ZZP6 en ZZP7. Ook is er sprake van moeilijk verstaanbaar gedrag onder deze doelgroep. Je onderneemt als (klein) team activiteiten zoals zwemmen, naar de gymzaal en samen koken. De cliënten wonen thuis en ze komen logeren om de situatie thuis te verlichten. Het Logeerhuis is ieder weekend geopend van vrijdagmiddag tot zondagmiddag.


Kleurrijk Thuis
Kleurrijk Thuis is de ambulante tak van het programma Kleurrijk Ontzorgen. De afgelopen drie jaar springt Kleurrijk Ontzorgen in op hulpvragen van cliënten uit de thuissituatie. Omdat de vragen toenemen op het ambulante gebied waar nog geen passend aanbod voor is, heeft Cordaan een nieuw ambulant team gevormd. Hier bevindt de doelgroep zich voornamelijk thuis met het gezin, maar dit kan ook breder gericht zijn. 

Vereisten

Wat krijg jij van Cordaan?

 • Jaarcontract (24-32 uur) met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg (p. 28) en functieniveau in schaal 45 (€2.151 - €3.289 o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Leuke bonusregeling bij het aandragen van je nieuwe collega´s;
 • Een flinke dosis plezier en humor in je nieuwe baan!

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevant afgerond HBO diploma (bij voorkeur MWD of SPH);
 • Je ben beschikbaar voor 24-32 uur per week (uren in overleg) en je bent bereid om in het weekend te werken;
 • Ambulante ervaring en ervaring met en expertise in de doelgroep MVB / EVB is noodzakelijk;
 • Je bent creatief en denkt out of the box en in mogelijkheden, in plaats van in beperkingen;
 • Je kunt goed samenwerken en je beschikt over persoonlijk leiderschap en kunt je collega’s meenemen, coachen en inhoudelijk aansturen;
 • Je kunt snel een vertrouwensband met het gezin ontwikkelen;
 • Je denkt altijd net even een stapje verder en kunt goed communiceren en relativeren;
 • Je bent een echte aanpakker, kunt delegeren, en bent in staat goed zelfstandig te werken. Je kunt coördineren en planmatig werken;
 • Je hebt rapportagevaardigheid en een scherp observatievermogen; je bent goed in staat om persoonlijke plannen van de cliënt te schrijven;
 • Je hebt kennis van en respect voor verschillende culturen en levensbeschouwingen;
 • Je ben enthousiast, leergierig en je neemt initiatief bij nieuwe ontwikkelingen;

Enthousiast?
Je kunt hier direct online solliciteren! Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt.
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?  Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Meeuw van Ingen, teammanager Logeren 21+ en Kleurrijk Ontzorgen.

Sollicitatieprocedure

 • Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie bij de huidige of vorige werkgever zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ook het afnemen van een persoonlijkheidstest of assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • In verband met het Coronavirus neemt ook Cordaan maatregelen om kwetsbare cliënten en het zorgpersoneel zoveel mogelijk te beschermen. Dit kan invloed hebben op (de snelheid van) onze sollicitatieprocedure. Kijk voor meer informatie omtrent het coronavirus op www.cordaan.nl/coronavirus-0.
 • Cordaan vindt het belangrijk dat de samenstelling van het personeelsbestand op alle niveaus van de organisatie een afspiegeling is van de samenleving van Amsterdam en omgeving. Cordaan maakt geen onderscheid op grond van geslacht, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, relationele voorkeur, leeftijd of politieke of maatschappelijke overtuiging.
 • Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature