Persoonlijk begeleider LVB+

Omschrijving

Mateo werd gister door de politie binnengebracht op de Time-out & Stabilisatie afdeling van Cordaan. Zijn leven staat op zijn kop en niet geheel onbegrijpelijk: de afgelopen maanden was Mateo thuisloos en sliep hij bij familie, vrienden of op straat. Hij heeft geen werk en is door kleine akkefietjes bekend bij de politie. Helaas heeft Mateo na verschillende trajecten het vertrouwen in de zorg verloren. Weet jij desondanks een vertrouwensband op te op te bouwen en begeleid jij Mateo naar een stabiel leven? Solliciteer direct, of kom eerst langs voor een oriëntatiegepsprek!


Waar ga je werken?
Time-out en stabilisatie is een woonlocatie voor verblijf met behandeling, voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De locatie is gesitueerd op de 4e verdieping van het pand de Foyer in Amsterdam in de wijk Bos en Lommer. Stabilisatie is o.a. bedoeld voor cliënten vanuit detentie, vanuit een opname in de psychiatrie, een dakloos leven of vanuit een onsuccesvolle ambulante woonsituatie. Na een periode van stabilisatie stromen de cliënten idealiter door naar locaties binnen en buiten Cordaan. Er zijn Time-Out kamers beschikbaar die bedoeld zijn voor de opvang van cliënten die vanuit locaties van Cordaan geschorst zijn voor een maximale periode van 2 weken. De cliënten op onze afdeling hebben een licht verstandelijke beperking met bijkomende problematiek, bijvoorbeeld autisme en hechtingsproblematiek. Het begeleiden van de interactie tussen cliënt en samenleving is een belangrijk onderdeel van het werk. Het team bestaat uit ervaren medewerkers en heeft ondersteuning van een coach, die een nieuwe medewerker kunnen begeleiden in zijn of haar ontwikkeling.


Wat ga je doen?
Als persoonlijk begeleider heb jij een caseload van 2 tot 3  cliënten met een leeftijd tussen 20 en 60 jaar die jij optimaal begeleidt. Deze cliënten vallen veelal onder de LVB+ (licht verstandelijk beperkt) doelgroep met bijkomende problematiek. Er is bij deze doelgroep veelal sprake van duale problematiek, dit vraagt dat je je begeleiding(stijl) kunt aanpassen aan de vraag van dat moment. Je houdt hierbij rekening met de wensen van de cliënt. Je kijkt welke zorg er wenselijk is en echt vervuld moet worden. Samen met de cliënt stel jij een persoonlijk plan op en ben jij verantwoordelijk voor de uitvoering hiervanHierbij werk je samen met de gedragsdeskundige en andere zorginstanties. Je ondersteunt de cliënt, afhankelijk van de individuele zorgvraag, bij alle voorkomende werkzaamheden op diverse levensgebieden (zoals HDL, werk/dagbesteding, middelengebruik, sociaal netwerk). Daarnaast draag jij bij aan de ontwikkeling van jouw cliënt en zijn/haar sociale netwerk en creëert een prettige leefomgeving. 

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde, relevante opleiding HBO SPH/ MWD .
 • Je bent flexibel inzetbaar voor 32 uur per week (maandag t/m zondag + feestdagen)
 • Je hebt kennis en affiniteit met de doelgroep en hebt meerdere jaren werkervaring met mensen met ernstige gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek met een (licht) verstandelijke beperking.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en je kunt zelfstandig beslissingen nemen.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent in staat methodisch te werken en u heeft vakinhoudelijke kennis, onder andere over psychiatrische problemen en gedragsproblemen (depressie, psychose, angststoornissen, autisme, drugsgebruik).
 • Je bent in staat de- escalerend te werken en hebt een hoog arbeidsethos daarnaast ben je in staat tot een hoge mate van zelfreflectie. 
 • Je kan in spelen op de sociaal emotionele ontwikkelingsleeftijd van de cliënt en de daarbij behorende begeleidingsstijl.
 • Ervaring met het justitiële kader is een pré.
 • Ervaring met de sociale kaart van Amsterdam 

Wat krijg je van ons?

 • Een jaarcontract voor 32 uur met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris in schaal FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg (afhankelijk van je werkervaring);
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Een ruim scholingsaanbod;
 • Eindejaarsuitkering 7,4 % van het bruto jaarinkomen;
 • Reiskostenvergoeding coform CAO en fietsenplan

Enthousiast?

Solliciteer hier dan direct online! Heb je nog vragen? Bel of app naar Mereshi Kana via 0618577578 of mail naar mereshi@cordaan.recruitee.com

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.