Persoonlijk begeleider - LVB +

Omschrijving

Iedereen heeft dromen, help jij de dromen van mensen met een LVB+ te verwezenlijken? In onze sterk groeiende participerende maatschappij is het namelijk soms lastig voor mensen met een licht verstandelijke beperking om hierin mee te gaan. Als persoonlijk begeleider pas jij samen met de cliënt zijn of haar doelen en dromen hier op aan. Stap voor stap behaal jij samen met de cliënt resultaat. Lukt dit niet in één keer, dan blijf jij desondanks diegene steunen. 

Wat krijg je van ons?

 • Een jaarcontract van 32 uur met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg en functieniveau in schaal 45 (€2.016 - €3.084 o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Leuke bonusregeling bij het aandragen van je nieuwe collega´s;
 • Pech met je fiets? Cordaan vergoed tot €80,- per jaar jouw fiets.
 • Niet te repareren? Wij geven je ook korting op de aanschaf van een nieuwe fiets.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde, relevante opleiding HBO SPH/ MWD/Pedagogiek .
 • Je bent flexibel inzetbaar voor 32 uur per week (maandag t/m zondag + feestdagen)
 • Je hebt kennis en affiniteit met de doelgroep en hebt meerdere jaren werkervaring met mensen met ernstige gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek met een (licht) verstandelijke beperking.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en je kunt zelfstandig beslissingen nemen.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent in staat methodisch te werken en je hebt vakinhoudelijke kennis, onder andere over psychiatrische problemen  (depressie, psychose, angststoornissen, autisme, drugsgebruik) en gedragsproblemen.
 • Je bent in staat de- escalerend te werken en hebt een hoog arbeidsethos. Daarnaast ben je in staat tot een hoge mate van zelfreflectie. 
 • Je kan inspelen op de sociaal emotionele ontwikkelingsleeftijd van de cliënt en de daarbij behorende begeleidingsstijl.
 • Ervaring met het justitiële kader is een pré.
 • Ervaring met de sociale kaart van Amsterdam.

Waar ga je werken?
Momenteel zoeken we een persoonlijk begeleider op de volgende locaties:

 • Koningsvrouwen van Landlust (West) is een behandellocatie met steunpunt waaromheen 27 cliënten in de wijk wonen. De bewoners vallen onder de LVB+ doelgroep, een deel van de bewoners zijn jonge moeder met kind(eren). Ze wonen zelfstandig in de wijk maar hebben ondersteuning en aansturing nodig m.b.t. hun financiën, sociale netwerk, weerbaarheid of verslavingsproblematiek. De hulpvragen zijn heel divers. Drie keer per dag is er een inloop op het steunpunt. 
 • Overleg (28-36 uur) is een kleinschalige woonlocatie in Osdorp voor (jong)volwassen mensen met een lichte verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben een eigen appartement met eigen keuken en badkamer. Tien cliënten wonen intern en twaalf worden er in de wijk begeleid. Ga jij deze bewoners begeleiden bij zaken als het vinden en behouden van werk, tot de schoonmaak van het appartement of het leren omgaan met financiën.
 • Time out en stabilisatie afdeling (ook wel de 4e Verdieping is een 24u woonlocatie in Bos en Lommer waarin cliënten intensieve begeleiding en behandeling wordt geboden. Cliënten die op deze locatie wonen komen veelal uit detentie of waren voorheen dakloos. Wil jij bijdragen aan ons doel om deze cliënten zo snel mogelijk weer (begeleid) zelfstandig te kunnen laten wonen?
 • De Foyer in Bos en Lommer is een huis voor (jong)volwassenen die zo zelfstandig mogelijk willen wonen. Er wonen 35 bewoners op de eerste, tweede en derde verdieping. Zij willen zo gewoon mogelijk wonen en werken in kleine stapjes om dat te bereiken.

Als persoonlijk begeleider heb jij een caseload van een aantal cliënten met een leeftijd tussen 18 en en 60 jaar die jij optimaal begeleidt. Deze cliënten vallen veelal onder de LVB+ (licht verstandelijk beperkt) doelgroep met bijkomende problematiek. Er is bij deze doelgroep veelal sprake van duale problematiek; dit vraagt dat je je begeleiding(stijl) kunt aanpassen aan de vraag van dat moment. Je houdt hierbij rekening met de wensen van de cliënt. Je kijkt welke zorg er wenselijk is en echt vervuld moet worden.

Samen met de cliënt stel jij een persoonlijk plan op en ben jij verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Hierbij werk je samen met de gedragsdeskundige en andere zorginstanties. Je ondersteunt de cliënt, afhankelijk van de individuele zorgvraag, bij alle voorkomende werkzaamheden op diverse levensgebieden (zoals HDL, werk/dagbesteding, psychisch/lichamelijk functioneren , sociaal relaties). Daarnaast draag jij bij aan de ontwikkeling van jouw cliënt en zijn/haar sociale netwerk en creëert een prettige leefomgeving.  Cordaan begeleidt LVB+ cliënten vanuit de LifeWise methodiek. Je krijgt hierin een cursus wanneer je bij ons start!

Enthousiast?
Solliciteer hier dan direct online! Heb je nog vragen? Bel of app naar Marieke Hordijk a via 06 - 2835 6372 of mail naar mhordijk@cordaan.nl

In verband met het Coronavirus neemt ook Cordaan maatregelen om kwetsbare bewoners, cliënten en het zorgpersoneel zoveel mogelijk te beschermen. Dit heeft ook invloed op onze sollicitatieprocedure. Desondanks kijken we wel naar je online sollicitatie uit. Kijk voor meer informatie op www.cordaan.nl/coronavirus-0

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang. 

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature