Omschrijving

Iedereen heeft dromen, help jij de dromen van mensen met een LVB+ te verwezenlijken? In onze sterk groeiende participerende maatschappij is het namelijk soms lastig voor mensen met een licht verstandelijke beperking om hierin mee te gaan. Als persoonlijk begeleider pas jij samen met de cliënt zijn of haar doelen en dromen hier op aan. Stap voor stap behaal jij samen met de cliënt resultaat. Lukt dit niet in één keer, dan blijf jij desondanks diegene steunen. 

Wat krijg je van ons?

 • Een jaarcontract van 24-32 uur met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg (p. 27) en functieniveau in schaal 45 (€2.085 - €3.189 o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Leuke bonusregeling bij het aandragen van je nieuwe collega´s;
 • Pech met je fiets? Cordaan vergoed tot €80,- per jaar jouw fiets!

Wat ga je doen?
Als persoonlijk begeleider heb jij een caseload van een aantal cliënten die jij optimaal begeleidt. Deze cliënten vallen veelal onder de LVB (licht verstandelijk beperkt) doelgroep, sommige cliënten hebben bijkomende problematiek. Er is bij deze doelgroep veelal sprake van duale problematiek; dit vraagt dat je je begeleiding(stijl) kunt aanpassen aan de vraag van dat moment. Je houdt hierbij rekening met de wensen van de cliënt. Je kijkt welke zorg en begeleiding wenselijk is en moet worden gegeven.

Samen met de cliënt stel jij een persoonlijk plan op en ben jij verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Hierbij werk je samen met de gedragsdeskundige en andere zorginstanties. Je ondersteunt de cliënt, afhankelijk van de individuele zorgvraag, bij alle voorkomende werkzaamheden op diverse levensgebieden (zoals HDL, werk/dagbesteding, psychisch/lichamelijk functioneren , sociaal relaties). Daarnaast draag jij bij aan de ontwikkeling van jouw cliënt en zijn/haar sociale netwerk en creëert een prettige leefomgeving.

  Vereisten

  Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde, relevante opleiding hbo SPH/ MWD/Pedagogiek (harde eis);
  • Je bent flexibel inzetbaar voor 24-32 uur per week (maandag t/m zondag + feestdagen)
  • Je hebt kennis en affiniteit met de doelgroep en hebt meerdere jaren werkervaring met mensen problematiek met een (licht) verstandelijke beperking soms gecombineerd met gedragsproblematiek en/of psychiatrische klachten.
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid en je kunt zelfstandig beslissingen nemen.
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en je bent een teamplayer. Je kunt in gesprek met collega’s duidelijk maken wat er moet gebeuren en neemt, waar nodig, het voortouw.
  • Je bent in staat methodisch te werken en je hebt vakinhoudelijke kennis, onder andere over psychiatrische problemen (depressie, psychose, angststoornissen, autisme, drugsgebruik) en gedragsproblemen.
  • Je bent in staat de- escalerend te werken en je bent goed in staat tot zelfreflectie.
  • Je kan inspelen op de sociaal emotionele ontwikkelingsleeftijd van de cliënt en de daarbij behorende begeleidingsstijl.
  • Ervaring met de sociale kaart van Amsterdam is een pre.

  Waar ga je werken?
  Momenteel zoeken we een persoonlijk begeleider op de volgende locaties:

  • Ketelmakerij (24 uur per week):
   De Ketelmakerij is gevestigd in Amsterdam in Noord in twee geschakelde duplex woningen. Op de Ketelmakerij wonen 12 cliënten met een LVB(lichte verstandelijke beperking) in de leeftijd van 25 tot 60 jaar. Ook begeleiden we een aantal cliënten die in de buurt van de Ketelmakerij wonen maar ambulante begeleiding vanuit de locatie ontvangen.
  • IJburg VGZ (32 uur per week):
    VGZ IJburg is een woonlocatie voor verblijf zonder behandeling, voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De locatie is gesitueerd in de wijk IJburg (Amsterdam Oost). De cliënten op onze locatie hebben een matig/licht verstandelijke beperking met bijkomende problematiek. Wij begeleiden ook iemand uit de GGZ. Het begeleiden van de interactie tussen cliënt en samenleving/netwerk is een onderdeel van het werk. Het team bestaat uit ervaren persoonlijk begeleiders en woonbegeleiders.

  Enthousiast?
  Solliciteer hier dan direct online! Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt.
  Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marieke Hordijk (recruiter) via mhordijk@cordaan.nl.

  Sollicitatieprocedure
  Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  In verband met het Coronavirus neemt ook Cordaan maatregelen om kwetsbare cliënten en het zorgpersoneel zoveel mogelijk te beschermen. Dit kan invloed hebben op (de snelheid van) onze sollicitatieprocedure. Desondanks kijken we wel naar je online sollicitatie uit. Kijk voor meer informatie omtrent het coronavirus op www.cordaan.nl/coronavirus-0

  Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.
  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  reageer op deze vacature
  reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

  deel deze vacature