Omschrijving

Iedereen heeft dromen, help jij de dromen van mensen met een LVB+ te verwezenlijken?  Als persoonlijk begeleider pas jij samen met de cliënt zijn of haar doelen en dromen hier op aan. Word jij onze nieuwe collega?

Wat krijg je van Cordaan?

 • Een jaarcontract van 24-36 uur met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg (p. 28) en functieniveau in schaal 45 (€2.151 - €3.289 o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Bonusregeling bij het aandragen van je nieuwe collega´s;
 • Cordaan vergoed tot €80,- per jaar jouw fiets.

Wat ga je doen?
Als persoonlijk begeleider heb jij een caseload van een aantal cliënten met een leeftijd tussen 18 en en 60 jaar. Deze cliënten vallen veelal onder LVB+ (licht verstandelijk beperkt met bijkomende problematiek). Er is bij deze doelgroep veelal sprake van duale problematiek. Dit vraagt om dat je je begeleiding(stijl) kunt aanpassen aan de vraag van dat moment. Je houdt hierbij rekening met de wensen van de cliënt. Je kijkt welke zorg er wenselijk is en echt vervuld moet worden.

Samen met de cliënt stel jij een persoonlijk plan op en ben jij verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Hierbij werk je samen met de gedragsdeskundige en andere zorginstanties. Je ondersteunt de cliënt, afhankelijk van de individuele zorgvraag, bij alle voorkomende werkzaamheden op diverse levensgebieden (zoals HDL, werk/dagbesteding, psychisch/lichamelijk functioneren, sociaal relaties). Daarnaast draag jij bij aan de ontwikkeling van jouw cliënt en zijn/haar sociale netwerk en creëert een prettige leefomgeving. Cordaan begeleidt LVB+ cliënten vanuit de LifeWise methodiek. Je krijgt hierin een cursus wanneer je bij ons start!

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde, relevante opleiding hbo (bv. SPH/ Social Work / MWD / Pedagogiek);
 • Je bent flexibel inzetbaar voor 24-36 uur per week (maandag t/m zondag + feestdagen);
 • Je hebt kennis en affiniteit met de doelgroep en hebt meerdere jaren werkervaring met mensen met ernstige gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek met een (licht) verstandelijke beperking;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en je kunt zelfstandig beslissingen nemen;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je bent in staat methodisch te werken en je hebt vakinhoudelijke kennis, onder andere over psychiatrische problemen  (depressie, psychose, angststoornissen, autisme, drugsgebruik) en gedragsproblemen;
 • Je bent in staat de- escalerend te werken en hebt een hoog arbeidsethos. Daarnaast ben je in staat tot een hoge mate van zelfreflectie;
 • Je kan inspelen op de sociaal emotionele ontwikkelingsleeftijd van de cliënt en de daarbij behorende begeleidingsstijl;
 • Ervaring met het justitiële kader is een pre;
 • Ervaring met de sociale kaart van Amsterdam.

Waar ga je werken?
Momenteel zoeken we een persoonlijk begeleider (hbo) op de volgende LVB+ locaties:

 • Time Out & Stabilisatie (Amsterdam West): 32 uur per week. Deze afdeling biedt een tijdelijk verblijf met (intensieve) begeleiding en behandeling aan jongvolwassenen die zijn vastgelopen door problemen met politie, verslaving, dakloosheid, psychische problemen, problemen met partner of familie. Je draait wisselende diensten op verschillende tijden en ook op zon- en feestdagen.
 • Foyer (Amsterdam West): 32 uur per week. De Foyer in Bos en Lommer is een huis voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, die zo zelfstandig mogelijk willen wonen. Er wonen 35 bewoners op de eerste, tweede en derde verdieping. Zij willen zo gewoon mogelijk wonen en werken in kleine stapjes om dat te bereiken. Je draait wisselende diensten op verschillende tijden en ook op zon- en feestdagen.
 • Parkhof Jongvolwassenen (Amsterdam Zuidoost): 32 uur per week. Parkhof is een locatie waar 27 jongvolwassen cliënten wonen met een LVB+ beperking in de leeftijd 20-40 jaar. Daarnaast is er veel individuele aandacht voor cliënten en worden ze op meerdere levensterreinen begeleid. Veel cliënten hebben naast een verstandelijke beperking ook bijkomende problematiek. Je draait wisselende diensten op verschillende tijden en ook op zon- en feestdagen.
 • De Overtoomse Hof (Amsterdam Nieuw-West): 32-36 uur per week. Dit is een 24-uurs woon- en behandellocatie die aan cliënten intensieve behandeling biedt. aan (jong)volwassenen met LVB+. Je draait wisselende diensten op verschillende tijden en ook op zon- en feestdagen. Soms draai je ook een slaapdienst.
 • Ketelmakerij (Amsterdam Noord): 24-32 uur per week. Op de Ketelmakerij wonen 12 cliënten met een LVB in de leeftijd van 25 tot 60 jaar. Ook begeleiden met ons kleine team een aantal cliënten die in de buurt van de Ketelmakerij wonen maar ambulante begeleiding vanuit de locatie ontvangen. Je draait wisselende diensten op verschillende tijden en ook op zon- en feestdagen.
 • Ambulant WLZ (Amsterdam Zuidoost): 32-36 uur per week. Ons team biedt ondersteuning aan ca. 40 zelfstandig wonende LVB+ cliënten verspreid in de wijk (Reigersbos/ Gein). Je geeft ondersteuning aan een zeer diverse doelgroep (25-79 jaar) met zeer verschillende culturele achtergronden op alle levensgebieden. Je werkt tijdens kantoortijden, maar enige flexibiliteit in werkuren is gewenst. Standplaats is locatie Parkhof. OV is op loopafstand en parkeren kan gratis voor de deur.

Enthousiast?
Solliciteer hier dan direct online! Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt. Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marieke Hordijk (werving & behoud) via mhordijk@cordaan.nl / 06-28356372.

Sollicitatieprocedure

 • Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie bij de huidige of vorige werkgever zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ook het afnemen van een persoonlijkheidstest of assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • In verband met het Coronavirus neemt ook Cordaan maatregelen om kwetsbare cliënten en het zorgpersoneel zoveel mogelijk te beschermen. Kijk voor meer informatie omtrent het coronavirus op www.cordaan.nl/coronavirus-0.
 • Cordaan vindt het belangrijk dat de samenstelling van het personeelsbestand op alle niveaus van de organisatie een afspiegeling is van de samenleving van Amsterdam en omgeving. Cordaan maakt geen onderscheid op grond van geslacht, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, relationele voorkeur, leeftijd of politieke of maatschappelijke overtuiging.
 • Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature