Persoonlijk Begeleider LVB De Watertoren

Omschrijving

Aan een rustig plein bij Amsterdam Westerpark staat een echte oude watertoren. Hier heeft de naastgelegen Cordaan-locatie dan ook zijn naam aan te danken. Ben jij een ervaren persoonlijk begeleider en wil je graag aan de slag in de zorg op een prachtige nieuwe locatie met de doelgroep LVB? Dan zoeken wij jou! 

Werken op De Watertoren
De nog te openen locatie De Watertoren zoekt een persoonlijk begeleider. Vanaf begin 2021 komen in de volledig vernieuwde studio's met eigen sanitair 11 cliënten individueel te wonen. Er is ook een gezamenlijke binnentuin. Vanuit het steunpunt wordt er 24-uurs zorg gerealiseerd. De cliënten van De Watertoren hebben een licht verstandelijke beperking waardoor sommige dingen in de maatschappij moeilijker voor hen zijn. Daarvoor ontvangen zij zorg vanuit de Wet langdurige Zorg (WlZ).

De bewoners op De Watertoren hebben dan wel een verstandelijke beperking, toch kunnen ze veel dingen wel zelf. De meeste cliënten hebben een daginvulling in de vorm van dagbesteding of betaald werk. Hiervoor is het noodzakelijk dat de bewoners zich kunnen redden in de Amsterdamse maatschappij, door bijvoorbeeld zelfstandig te kunnen reizen

Daarnaast is het belangrijk dat de bewoners zelfredzaam zijn. Dit betekent dat ze kunnen handelen in geval van nood, dat ze een hulpvraag kunnen uitstellen, en goed voor zichzelf en de primaire omgeving kunnen zorgen (zoals hun studio). Ook dienen er enige vaardigheden op het gebied van koken en huishoudelijke taken eigen gemaakt te zijn. Op bepaalde momenten overdag en in de nacht kan het voorkomen dat er geen begeleiding aanwezig is, waardoor de bewoners goed met elkaar om moeten kunnen gaan.

Wat ga je doen?

Alle bewoners hebben een persoonlijk begeleider. Hiermee worden afspraken gemaakt op alle levensdomeinen en wordt de intensiteit en het doel van de begeleiding bepaald. Het uitgangspunt van Cordaan is dat de cliënt regie heeft over zijn eigen leven en dat de hulpverleners aanvullen waar nodig. De wensen en mogelijkheden van de cliënt zijn dus leidend en deze worden vastgesteld in het persoonlijk plan. Als persoonlijk begeleider ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van het persoonlijk plan en een passende indicatie. 

Als persoonlijk begeleider maak je bijvoorbeeld afspraken over de financiën met jouw cliënt. De cliënt is wel zelf verantwoordelijk voor zijn financiën, of besteedt dat uit. Naast de persoonlijke afspraken die worden gemaakt zijn er op De Watertoren huisregels waaraan iedereen zich dient te houden. 

Dit alles doe je samen in een team, waarbij kwaliteit en betrokkenheid belangrijke waarden zijn. Als persoonlijk begeleider coach je het team op cliëntniveau, in de onderlinge samenwerking en op de gezamenlijk te leveren kwaliteit. Tevens ben je een belangrijke schakel tussen verwanten, team en teammanager. 


Vereisten

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een gericht hbo diploma voor SPH, MWD of een soortgelijke opleiding (harde eis).
 • Je bent 24-32 uur per week beschikbaar.
 • Je bent flexibel in te zetten (maandag t/m zondag + feestdagen). Ook zijn er incidenteel slaapdiensten.
 • Je staat stevig in je schoenen, bent creatief, kunt goed individueel werken en je bent je bewust van je houding en het effect daarvan op cliënten.
 • Je hebt ervaring met de doelgroep LVB: mensen met een licht verstandelijke beperking.
 • Je bent thuis in de methodieken LifeWise en EIM (Eigen Initiatief Model) of bent bereid hierin scholing van Cordaan te volgen.
 • Je hebt een goed gevoel voor humor.


Wat krijg jij van ons?

 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. We kunnen je pas een contract aanbieden wanneer de openingsdatum van deze locatie bekend is;
 • Het salaris en inschaling is conform CAO Gehandicaptenzorg en functieniveau in FWG schaal 45 (€2.085 - €3.189 op basis van een fulltime dienstverband);
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering 7,4 % van het bruto jaarinkomen;
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan;
 • We hebben een ruim scholingsaanbod;
 • Een flinke dosis plezier en humor in je nieuwe baan!


Enthousiast? 
Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar jou. Laat je CV en motivatie achter via de blauwe knop.

Meer informatie? Neem contact op met:
- Nico Jonker (teammanager De Watertoren) via T. 06 5365 2664

- Marieke Hordijk (recruiter) via T. 06 2835 6372

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature