Persoonlijk Begeleider Mandarijnenstraat

Omschrijving

Ricardo werkt al een tijdje als begeleider in de gehandicaptenzorg. Hij heeft zijn SPH hbo-diploma op zak en vindt dat het tijd is voor een volgende stap. Persoonlijk begeleider lijkt hem een mooi vervolg. Aansturen, coördineren, bijleren, persoonlijke plannen opstellen, nauw de contacten onderhouden met specialisten en verwanten: het biedt de nieuwe uitdaging in de zorg waar Ricardo naar zoekt. Kom jij je ook ontwikkelen in je zorg bij Cordaan?

Aan de slag als PB'er?

Heb jij je hbo diploma? Als persoonlijk begeleider heb je samen met andere medewerkers de regie over de verzorging en begeleiding van jouw cliënten. Er is een nauwe samenwerking met de AVG-arts, de gedragsdeskundige en andere specialisten. Je kijkt wat de cliënt nog zelf kan en vult vervolgens aan waar nodig. De wensen en mogelijkheden van de cliënt zijn leidend, welke worden vastgelegd in het persoonlijk plan. Je bent verantwoordelijk voor het persoonlijk plan en een passende indicatie. 

Dit alles doe je samen in een team, waarbij kwaliteit en betrokkenheid belangrijke waarden zijn. Als persoonlijk begeleider coach je het team op cliëntniveau, in de onderlinge samenwerking en op de gezamenlijk te leveren kwaliteit. Tevens ben je een belangrijke schakel tussen verwanten, team en teammanager.

Waar ga je werken?
Op de Mandarijnenstraat wonen 14 cliënten met een LVB (licht verstandelijke beperking). Zij delen met zijn tweeën een appartement met sanitair en een wasmachine. De meeste cliënten gaan overdag zelfstandig naar werk. Zij hebben opvang op steunpunt Mandarijnenstraat van 8:00-10:00 voor ontbijt, dan van 16:00-17:00 voor koffie na werk en van 18:00-21:00 voor het avondeten. Er wordt dus gezamenlijk gegeten en er is een woonkamer. De begeleiders en een vrijwilliger koken. Elke bewoner heeft een vaste dienst om mee te helpen in de keuken. Op vrijdagavond is er een borrelavond.


Duale problematiek komt bij deze doelgroep minder voor, wel is het sociaal-emotionele niveau vrij laag. Dit betekent dat jij als begeleider goed moet kunnen begrenzen en structuur aangeven. Ook ADL komt bij deze bewonersgroep bijna niet voor.


Vereisten

Jouw kwaliteiten

Je hebt affiniteit met de doelgroep; volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Je hebt een positieve en enthousiasmerende werkhouding en werkt graag in teamverband. Je pakt het verzorgen en het begeleiden professioneel op en zorgt er voor dat beide onderdelen dezelfde prioriteit krijgen, bij jezelf en in het team. Je bent inventief t.a.v. de diversiteit aan hulpvragen van onze cliëntengroep. Je bent in staat om collega’s te coachen. Je kunt feedback geven en ontvangen. Samenwerking is essentieel in deze functie. Je bent goed in het opbouwen van een band met cliënten en verwanten en bent in staat om multidisciplinair te werken. 


Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een gericht hbo diploma voor SPH of een soortgelijke opleiding  (harde eis).
 • Je bent 28-36 uur per week beschikbaar;
 • Je bent flexibel in te zetten (maandag t/m zondag + feestdagen);
 • Je staat stevig in je schoenen, je hebt levenservaring en bij voorkeur ervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg;
 • Je hebt een enthousiaste en positieve werkhouding, een stevige persoonlijkheid en bent je bewust van je houding en het effect daarvan op de cliënten;
 • Je hebt lef, neemt initiatief, je kunt goed relativeren en hebt een goed gevoel voor humor.


Wat krijg jij van ons?

 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Het salaris en inschaling is conform CAO Gehandicaptenzorg en functieniveau in  schaal 45 (€1.940 - €2.967 op basis van een fulltime dienstverband);
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering 7,4 % van het bruto jaarinkomen;
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan;
 • We hebben een ruim scholingsaanbod;
 • Een flinke dosis plezier en humor in je nieuwe baan!


Enthousiast? 
Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar jou. Laat je CV en motivatie achter en dan bellen wij jou.

Meer informatie? Neem contact op met:

- Marieke Hordijk (recruiter) via T. 06 2835 6372
- Marlous Dekker (teammanager Mandarijnenstraat) via T. 06 1840 7717


Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.