Persoonlijk Begeleider Moeder en Kind

Omschrijving

Cordaan Jeugd is voor 32 uur per week per direct en voor de duur van 7 maanden op zoek naar een Persoonlijk Begeleider voor het Observatie- en Trainingshuis in Amsterdam Oost - een huis waar jonge moeders met een verstandelijke beperking begeleid worden voor, tijdens en na de zwangerschap. Beschik jij over een relevant HBO diploma en ben je een ervaren persoonlijk begeleider die graag jonge moeders ondersteunt in het invullen van "goed genoeg ouderschap"? Solliciteer dan nu!


De Baan

We zoeken per direct voor 7 maanden een ervaren persoonlijk begeleider voor 32 uur per week. Het is belangrijk dat je ervaring hebt met de doelgroep (LVB) en bij voorkeur ook met de jonge moeder en kind met een verstandelijke beperking. De diensten bedragen 8 uur en zijn van 7:00-15:30, 09:00-17:00, 14:00-22:00 of 15:00-23:00.


Observatie Trainingshuis

Bij Cordaan vinden wij dat ieder kind het recht heeft veilig op te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Het Observatie- en Trainingshuis biedt een tijdelijke woonplek voor (aanstaande) moeders met een verstandelijke beperking en hun kind. Er verblijven 12 moeders met hun jonge kind (0 tot max. 18 maanden). In vier nabijgelegen appartementen wonen moeders die een fase verder zijn en vanuit hetzelfde team meer op afstand worden begeleid. De locatie is gevestigd in Amsterdam Oost in de Dapperbuurt.


Naast de verstandelijke beperking bij de moeders is er vaak sprake van psychiatrische en bijkomende problematiek op verschillende leefgebieden. Tijdens hun verblijf is de behandeling en begeleiding erop gericht om de moeder te ondersteunen bij het invullen van 'goed genoeg ouderschap'. Er wordt getraind op de opvoedingsvaardigheden van moeder zodat zij de nodige zorg kunnen bieden aan hun baby of jonge kind. Vaak lukt dat en stromen de moeders door naar een (zelfstandige) woning met ambulante ondersteuning. Soms lukt het niet en moet het kind uit huis geplaatst worden. Wat ga jij doen?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die goed zelfstandig kan werken, maar tegelijkertijd in staat is met collega’s (multidisciplinair) samen te werken in een klein team. Als persoonlijk begeleider ben jij verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van het persoonlijk plan. Je hebt een coachende rol naar de woonbegeleiders en verricht tevens coördinerende- en regietaken binnen het team. Tevens houd je de ontwikkeling en het welzijn van het kind goed in de gaten en grijpt in waar nodig.

Vereisten

Wie ben jij?

  • Je bent in bezit van minimaal een HBO diploma MWD, Pedagogiek, SPH of vergelijkbaar.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in een regiefunctie in het werkgebied. 
  • Kennis van de LVB/ MVB doelgroep en jonge kinderen is noodzakelijk, evenals het hebben van kennis van de sociale kaart en een aantal jaar werkervaring in een relevante functie.
  • Je bent beschikbaar voor 32 uur per week.

Verder vraagt dit werk van jou dat je een hulpverlenersrelatie aan kan gaan, professioneel omgaat met afstand en nabijheid en om kunt gaan met tegenstrijdige wensen en belangen. Je moet snel kunnen schakelen, goed kunnen plannen en organiseren, stressbestendig zijn en goed met onverwachte en soms gespannen situaties om kunnen gaan. Methodisch werken is één van jouw kwaliteiten. Je bent integer, kent jezelf en kunt goed reflecteren. Feedback vragen en geven is voor jou vanzelfsprekend. 


Wat krijg je van ons?

  • Een tijdelijk contract voor 32 uur per week.
  • Het salaris en inschaling is conform CAO GHZ en functieniveau. Deze functie is ingedeeld in FWG 45 (€2.016 - €3.084 op basis van een fulltime dienstverband)
  • Cordaan kent ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een reiskostenvergoeding conform CAO en een fietsenplan.
  • We werken vanuit de kernwaarden van Cordaan VGZ, kleurrijk, vol lef, liefdevol, vakmensen en verbindend.   
     

Enthousiast?

Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer hier dan direct online! 

Meer informatie? Neem contact op met Renate Jansen (teammanager Observatie- en Trainingshuis) via
E. rejansen@cordaan.nl/ T. 06 2342 0801. Voor vragen over de sollicitatieprocedure, neem contact op met Marieke Hordijk E. mhordijk@cordaan.nl / T. 06 2835 6372.


Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.